LIVE SCANDAL în Parlament / Protestatari pe holuri / Dragnea a trecut zeflemitor pe lângă ei și a refuzat discuții cu presa

LIVE SCANDAL în Parlament / Protestatari pe holuri / Dragnea a trecut zeflemitor pe lângă ei și a refuzat discuții cu presa

România, cu spatele la zid! Proteste, evenimente-surpriză în Parlament, condamnări așteptate. Miercuri, prima zi-cheie din cele 3 care urmează. Azi este așteptată depunerea moțiunii de cenzură inițiată de PNL. Tot la Parlament are loc un eveniment ciudat: prezentarea de către Proasta României a stadiului procesului de pregătire şi temele de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene... Și, tot la Parlament sunt așteptate proteste. Dar și în marile orașe ale României. Și la CSM sunt așteptate verdicte, pentru șefa DNA și unul dintre adjuncți. Și la Curtea Supremă este așteptat un verdict, în procesul lui Șova, unde procurorii au cerut 9 ani de închisoare. 

Comisarul.ro vă va ține la curent, pe parcursul întregii zile cu toate aceste evenimente în regim de livetext:

14.28 Dragnea a trecut ca un adevărat baron pe lângă protestatari și a intrat în sală, refuzând să discute cu presa.

14.10 Unsprezece protestatari Rezist se află pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă şi strigă ”Justiţie, nu corupţie!”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Dragnea nu uita, asta nu e ţara ta”.

12.24  Uniunea Salvaţi România a depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă pe privind domeniul Transporturilor.

"USR anunţă depunerea moţiunii simple "Ministerul Transporturilor sub PSD este ministerul anti-autostrăzi", semnată de USR, PMP şi neafiliaţi", a anunţat deputatul Cătălin Drulă.

 
12.22 Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de Cameră decizională, reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Decizia a fost luată cu 79 de voturi ''pentru'' şi 33 ''împotrivă'' (PNL şi USR). Senatorii au decis să adopte actul normativ în forma trimisă la promulgare în data de 30 martie.

Niciunul dintre amendamentele formulate de senatori ai PNL şi USR, respinse în Comisia juridică, nu a trecut de plenul Senatului.

08.23 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa miercuri o primă sentinţă în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă, transmite Agerpres.

La ultimul termen al procesului din 12 aprilie, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Constantin Nicolescu şi a lui Mircea Drăghici la câte şapte ani de închisoare cu executare, dar şi aplicarea unui spor de pedeapsă de doi ani.

07.40 Aproximativ douăzeci de persoane au protestat, marţi noapte, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde s-au întins pe jos, unii dintre ei având şi saci de dormit. Unul dintre protestatari şi-a instalat un cort, care a fost ridicat însă de Poliţia Locală. Protestul a fost iniţiat pe Facebook, sub sloganul "Nopţi Albe pentru Justiţie", oamenii vrând să doarmă sub cerul liber, în faţa Palatului Victoria: "Am ieşit cu sutele de mii să oprim OUG 13, vom fi acolo să-i oprim şi acum", relatează news.ro

Protestul a început după ora 23.00, iar după miezul nopţii în faţa Guvernului se aflau aproximativ douăzeci de oameni, care s-au întins pe jos. Câţiva dintre ei au venit şi cu saci de dormit, precum şi cu pancarte cu mesajele "#ajunge" şi "Drumul spre raiul infractorilor e pavat de ordonanţe de urgenţă".

La faţa locului au fost mobilizaţi jandarmi, dar şi poliţişti locali, care au încercat să îi convingă pe manifestanţă să părăsească zona. După ora 01.00, o tânără şi-a instalat în Piaţa Victoriei un cort, care însă a fost ridicat de Poliţia Locală.

De asemenea, participanţii la protest au fost legitimaţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”