LIVE Ședința CEX al PSD: Dăncilă și Stănescu, validați lideri interimari / Firea revine la șefia PSD București / Codrin Ștefănescu înlocuit de Rodica Nassar!

LIVE Ședința CEX al PSD: Dăncilă și Stănescu, validați lideri interimari / Firea revine la șefia PSD București / Codrin Ștefănescu înlocuit de Rodica Nassar!

Liderii social-democrați se reunesc în ședința Comitetului Executiv, în această seară, la sediul din Băneasa, unde vor stabili strategia PSD pentru următoarea perioadă. Pe agenda discuțiilor se află validarea noii conduceri interimare propuse de Viorica Dăncilă în cursul zilei, la ședința Biroului Politic. De asemenea, social-democrații trebuie să decidă strategia pentru menținerea majorității parlamentare, să facă noi propuneri de miniștri pentru portofoliile rămase vacante și să stabilească data congresului. De precizat este că ALDE a anunțat că rămâne alături de PSD la guvernare, scrie Hotnews .

22:45 - In CEx s-a votat ca Ana Birchall sa fie nominalizata pentru Ministerul Justitiei, in prezent ea fiind interimar, iar Titus Corlatean va detine functia de vicepremier, potrivit unor surse citate de Digi24 si Antena3.

22:30 - Informatia demiterii lui Codrin Stefanescu este sustinuta si de Digi24, care anunta ca au fost 9 voturi pentru, 4 impotriva si mai multe abtineri.

22:08 - Codrin Stefanescu a fost inlocuit din functia de secretar general al partidului, Rodica Nassar fiind votata in CEx pentru a-i lua locul, sustine ProTv.

21:53 - Presedintele USR Dan Barna a anuntat, la Antena3, ca din informatiile sale ALDE ar urma sa decida daca se retrag din coalitia de guvernare, considerand ca alianta cu PSD i-a scos, practic, din Europa. Partidul lui Calin Popescu Tariceanu nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare de duminica.

21:46 - Intre timp, Opozitia se organizeaza pentru a da jos Guvernul Dancila printr-o motiune de cenzura. Cel mai important, cei de la UDMR, care saptamana trecuta au anuntat ca nu mai sprijina coalitia PSD-ALDE, sunt in negocieri pentru a obtine avantaje pentru comunitatea maghiara in schimbul voturilor la motiune.

21:27 - Potrivit unor surse, Codrin Stefanescu e sustinut de Olguta Vasilescu. Ea nu este de acord ca secretarul general al PSD sa demisioneze.

21:10 - Digi24 sustine ca social democratii discuta retragerea a 4 europarlamentari: Chris Terhes, Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Maria Grapini.

21:01 - In CEx s-a cerut si demisia deputatului Catalin Radulescu, cel care a avut o iesire nervoasa dupa alegerile europarlamentare, potrivit Antena3.

20:40 - Viorica Dancila a sustinut in cadrul CEx un discurs dur la adresa lui Liviu Dragnea si a spus ca partidul s-a indepartat de oameni, informeaza Digi24 citand surse politice.

20:33 - Potrivit Digi24, soferii care trec cu masinile prin fata sediului PSD claxoneaza si striga "hotii, hotii".

20:25 - In sedinta Comitetului Executiv a fost ceruta demisia lui Codrin Stefanescu din functia de secretar general al PSD, potrivit unor surse citate de Antena3.

20:10 Gabriela Firea revine la șefia PSD București. Social democrații au decis în ședința CEX sa devină președinte interimar la PSD București la solicitarea primarilor de sector.
18:40 Ecaterina Andronescu susține că ar trebui schimbat modul de alegere a preşedintelui Partidului Social Democrat. „Este un mecanism foarte greoi. Eu cred că trebuie să fie un mecanism mult mai flexibil. O organizaţie, un partid trebuie să fie flexibil şi să poată să îşi aducă de fiecare dată oameni în faţă de care are nevoie în fiecare moment”.
 
18:35 Ședința CEX a început. Viorica Dăncilă a venit la sediul din Băneasa însoțită de Marcel Ciolacu
18:10 Gabriela Firea a anunțat că organizaţia PSD Bucureşti o susţine pe Rodica Nassar pentru funcţia de secretar general al partidului
În cadrul sedinției Biroului Politic al PSD, Codrin Ștefănescu a fost înlăturat din funcția de secretar general al PSD, iar Lia Olguța Vailescu a anunțat că renunță la funcția de purtător de cuvânt al PSD. În ceea ce privește funcția de secretar general, pesediștii au venit cu propunerile Rodica Nassar și Niculae Bădălău. De asemenea, o variantă discutată în spatele ușilor închise pentru purtător de cuvânt este Titus Corlățean.


Viorica Dăncilă i-a propus pe Paul Stănescu ca președinte executiv interimar.

În ședința Biroului politic al PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că îl susține pe Paul Stănescu pentru funcția de președinte executiv al PSD iar pentru președinția Camerei Deputaților pe Marcel Ciolacu. 
De precizat este că și deputatul Florin Iordache, omul de bază al lui Dragnea din Parlament a anunțat în partid că vrea să candideze pentru șefia Camerei Deputaților însă candidatura sa a fost respinsă. 
Sursle HotNews.ro participate la ședința social democrațiilor susțin că și Cătălin Rădulescu Mitralieră este forțat să facă un pas în spate și să renunțe la funcția de chestor al Camerei deputaților. 
Totodată, liderii din teritoriu vor discuta despre numirile pentru portofoliile vacante din Guvern. Astfel social democrații au făcut propuneri pentru ministerul Justiției: Ana Birchall, Robert Cazanciuc și Titus Corlățean. Pentru Românii din Diaspora au fost propuși Natalia Intotero și Victor Negrescu, iar la Fonduri Europene, Mihaela Toader. Lista este în continuare deschisă. 
Potrivit surselor Hotnews.ro Carmen Dan - ministrul de Interne și omul de încredere al lui Liviu Dragnea nu mai au susținere în interiorul partidului la fel și consilierul premierului Darius Vâlcov. Cei doi vor pleca în următoarea perioadă însă în partid nu s-a luat o decizie clară în acest sens. 
De altfel, noua echipa Dăncila-Stănescu elimină pe rând oamenii fideli lui Liviu Dragnea și, potrivit surselor citate Rovana Plumb nu va fi susținută pentru postul de comisar european așa cum dorea vechea conducere. 

În ceea ce privește data congresului părerile sunt împărție. O parte dintre liderii PSD doresc ca în luna iunie să se organizeze alegeri pentru întreaga conducere PSD, iar o altă parte pledează pentru continuitatea conducerii interimare pentru câteva luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski