LIVE Ședință cu scântei la PNL/Este așteptată excluderea lui Orban

LIVE Ședință cu scântei la PNL/Este așteptată excluderea lui Orban

Biroul Executiv al PNL se reuneşte în şedinţă, vineri, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului. Liberalii ar urma să discute despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern, dar și despre eventuala excludere a lui Ludovic Orban din partid.
11.26 „Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunța în BEX. Nu e vorba despre persoana lui Ludovic Orban. Orice membru încalcă statutul trebuie să suporte consecințe. Aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă și Daniel Zamfir”

În replică, Ludovic Orban a spus că-i va cere din nou demisia lui Florin Cîțu. „O să-i spun dlului Cîțu că nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, darămite PNL”, a spus fostul șef al PNL.

El a criticat din nou PNL și pe președintele Klaus Iohannis, pentru „amantlâcul jenant cu PSD”.
Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare. De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: "Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx".

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional. El a spus că va cere în şedinţa BEx "demisia lui Cîţu şi a conducerii", "sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL - UDMR - USR".
Între timp, fostul președinte al PNL face planul pentru un nou partid.„Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român. (...) Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a scris Orban pe Facebook, la începutul săptămânii.
Recent, Orban a declarat că noul partid pe care-l va face dacă drumurile sale și ale PNL se vor despărți se va numi Forța Liberală sau Forța Națională Liberală.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...