LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atac cu rachete în regiunea Zaporojie. „Copiii din Ucraina visează la moartea lui Putin”

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atac cu rachete în regiunea Zaporojie. „Copiii din Ucraina visează la moartea lui Putin”

Explozii în Zaporojie, a fost activată alarma de atac cu rachetă în regiunile Dnipro și Zaporojie, Nikolaiev și Herson, potrivit unei postări pe Telegram a comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, scrie agenția Unian.

Atac în regiunea Zaporojie FOTO: Twitter

Liderul militar ucrainian din Zaporojie, Yuriy Malashko a anunțat că rușii au lansat șase lovituri cu rachete pe teritoriul orașului, unul dintre ei a lovit o clădire înaltă din centru.Secretarul Consiliului Local Zaporojie, Anatoly Kurtev, a informat că este în desfășurare o operațiune de căutare și salvare, adaugă agenția Unian.

UPDATE 22.31 „Copiii din Ucraina visează la moartea lui Putin”

Războiul prelungit a lăsat o amprentă profundă asupra stării mentale a zeci de mii de copii ucraineni, spun părinții și psihologii consultanți de publicația rusă independentă The Insider. Detalii aici

Un băiat ucrainean, cu o armă de jucărie, pretinzând că este soldat. FOTO: Profimedia

Un băiat ucrainean, cu o armă de jucărie, pretinzând că este soldat. FOTO: Profimedia

Invazia devastatoare a Ucrainei a luat viețile a cel puțin 500 de copii ucraineni, alți sute fiind luați cu forța de autoritățile ruse din teritoriile ocupate pentru adopție sau înscriere în instituții de „reeducare”

UPDATE 19.17 Încurcatele căi ale lui Oleksii Arestovici, controversatul ex-consilier prezidențial care vrea să-i ia locul lui Zelenski

Oleksii Arestovici, un fost consilier al șefului statului ucrainean Volodimir Zelenski, și-a reconfirmat intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Între timp, fostul consilier prezidențial riscă să fie condamnat pentru „incitare la violență” în urma unei plângeri depuse de deputata Inna Sovsun. Detalii aici

Oleksii Arestovici FOTO: pravda.com.ua

Oleksii Arestovici FOTO: pravda.com.ua

„Nu e ușor să concurezi cu Zelenski, dar Ucraina are nevoie de alegeri” în pofida războiului purtat de Rusia împotriva ei, a declarat Arestovici într-un interviu acordat pentru „Berliner Zeitung”.

UPDATE 17.20 Coreea de Nord înarmează Rusia. Emisar american: o activitate periculoasă și destabilizatoare

Livrările de armament între Coreea de Nord şi Rusia sunt periculoase şi destabilizatoare, a atras atenția reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Sung Kim, după ce s-a întâlnit marţi, la Jakarta, cu omologii săi sud-coreean şi japonez, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat