LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atacul rusesc din regiunea Nikolaiev a ucis două persoane și a rănit o alta. Rușii au atacat Sumî cu drone „Shahed”

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Atacul rusesc din regiunea Nikolaiev a ucis două persoane și a rănit o alta. Rușii au atacat Sumî cu drone „Shahed”

Atacurile rusești din regiunea Nikolaiev au ucis două persoane și au rănit o alta. Salvatorii ucrainieni au debloct trupurile victimelor de sub dărămăturile unei unități de alimentație, potrivit agenției Unian.

Hartă regiunea Zaporojie FOTO: Shutterstock

Potrivit șefului administrației regionale din regiunea Nikolaiev, Vitali Kim, rușii au atacat localitatea Stepove iar atacul a produs pierderi de vieți omenești și pagube la o serie de clădiri rezidențiale și o întreprindere agricole, adaugă agenția Unian.

UPDATE Rușii au atacat Sumî cu drone „Shahed”

Forțele ruse au atacat Sumî cu drone kamikaze Shahed și au afectat infrastructura locală, potrivit autorităților locale. „Locuitorii din regiunea Sumî sunt rugați să rămână în adăposturi când se declanșează alarma de raid aerian”, au transmis autoritățile ucrainiene, potrivit agenției Unian.

Dronă Shahed FOTO: Twitter

Dronă Shahed FOTO: Twitter

UPDATE Dezvăluiri. Moscova recrutează mercenari sârbi și riscă tensiuni cu Belgrad: Cine este responsabil de aplicarea schemei

Rusia caută să-și refacă parțial trupele din Ucraina cu naționaliști sârbi, dar acest proces de recrutare, desfășurat în secret și nu prea, riscă să atragă animozități din partea Serbiei. Detalii aici.

UPDATE Numărul victimelor atacului de la Zaporojie a crescut la 5 persoane

Cinci persoane au fost ucise în urma unui atac nocturn al forțelor armate ale Federației Ruse asupra unei clădiri rezidențiale din Zaporojie. Informația a fost comunicată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit agenției Unian.

UPDATE Ciolacu, vizită în Ucraina. Acord pentru construirea podului rutier peste Tisa și cooperare în industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat miercuri în Ucraina, unde a participat la o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei, în cadrul căreia a fost semnat un acord pentru podul rutier peste râul Tisa și un Memorandum privind cooperarea în domeniul industriei de apărare. Detalii aici

UPDATE Macron îl asigură pe Zelenski de sprijinul europenilor, în pofida „multiplicării crizelor''

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a asigurat miercuri pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski că revenirea conflictului israeliano-palestinian în centrul atenţiei internaţionale nu va afecta sprijinul europenilor pentru Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres. Detalii aici.

Macron și Zelenski. FOTO: EPA EFE

Macron și Zelenski. FOTO: EPA EFE

„Multiplicarea crizelor nu va slăbi în niciun fel sprijinul francez şi european pentru Ucraina, care va rămâne atât timp cât va fi necesar", a subliniat preşedintele francez în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean, a indicat Elysée.

UPDATE Rușii pregătesc un nou asalt la Avdiivka. „În zilele următoare, ne aşteptăm ca situaţia să se agraveze“. Ce spun analiștii militari

Armata rusă se pregăteşte să-şi „escaladeze“ ofensiva împotriva oraşului Avdiivka, din estul Ucrainei, a declarat miercuri primarul acestuia, la o săptămână după ce Moscova a început asaltul asupra acestui oraş industrial aflat pe linia frontului încă din 2014, relatează AFP. Detalii aici.

Avdiivka FOTO: Profimedia

Avdiivka FOTO: Profimedia

Vorbind la televiziunea ucraineană, primarul Vitali Barabaş a declarat că în ciuda faptului că situaţia pare că s-a "calmat" în ultimele zile, aceasta se datorează faptului că forţele ruse pregătesc un nou atac după ce au fost oprite de ucraineni.

UPDATE Rușii, după ce au luat la țintă apartamente și au ucis civili ucraineni: „Am distrus un depozit de armament”

Ministerul rus al Apărării a susţinut miercuri că a distrus un depozit al armatei ucrainene în atacul cu rachete asupra regiunii Dnipropetrovsk soldat cu moartea unei femei.

„Pe aerodromul din Lozovoe, în regiunea Dnipropetrovsk, a fost distrus un depozit cu armament al Forţelor Aeriene ale Ucrainei”, susține Ministerul Apărării de la Moscova în raportul său zilnic despre evoluţia războiului din Ucraina.

Potrivit Kievului, un bombardament efectuat de ruși asupra unei localităţi din regiunea Dnipropetrovsk, în partea centrală a Ucrainei, a provocat moartea unei femei în vârstă de 31 de ani şi rănirea altor patru persoane, plus avarierea a opt locuinţe. Detalii aici

UPDATE Putin, sfidător cu Xi sau amenințător cu restul lumii? Liderul de la Kremlin și-a lăsat filmată servieta nucleară

Vladimir Putin și-a lăsat servieta nucleară la vedere după o întânire avută miercuri la Beijing cu Xi Jinping. Liderul chinez nu a condamnat agresiunea militară rusă în Ucraina, dar a declarat în mod clar că se opune folosirii armelor nucleare.

Imagini rare - după cum scrie Reuters - vin de la Beijing, unde Putin a permis să fie văzut însoțit de doi ofițeri din Marină purtând valiza nucleară aflată la dispoziția sa.

Aceste imagini neobișnuite au fost surprinse după o întrevedere avută de liderul de la Kremlin cu gazda sa, Xi Jinping.

Cunoscută sub numele „Ceghet”, servieta nucleară trebuie să fie în permanență cu președintele Rusiei, dar este rareori filmată, notează Reuters. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat