LIVE TEXT | Război în Ucraina. Explozii puternice în Mariopolul ocupat din regiunea Donețk. Putin a declarat că numărul trupelor rusești au ajuns la 617.000 de soldați

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Explozii puternice în Mariopolul ocupat din regiunea Donețk. Putin a declarat că numărul trupelor rusești au ajuns la 617.000 de soldați

Mai multe echipaje care deservesc tancurile T-72B3 ale Grupului de Forțe de Vest al Forțelor Armate Ruse au distrus fortărețele camuflate ale Forțelor Armate ucrainene în direcția Kupiansk, a transmis Ministerul Apărării către TASS.

Tanc rusesc FOTO: Profimedia (Arhivă)

Forțele ruse au executat o operațiune pe direcția Kupyansk în timpul unei operațiuni militare speciale, conform informațiilor au fost identificate mai multe fortărețe camuflate și concentrări ale forțelor militare ucrainene. Detectarea forțelor ucrainene a fost realizată folosind o dronă de supraveghere.

UPDATE Putin a declarat că numărul trupelor rusești a ajuns la 617.000 de soldați „în zona ostilităților împotriva Ucrainei”, scrie agenția Unian.

UPDATE S-au auzit explozii puternice în Mariopol, în spatele PortCity, ocupată temporar, din regiunea Donețk, a informat Consiliul Local Mariupol, potrivit agenției Unian.

UPDATE Joi, 14 decembrie, forțele de ocupație ruse au atacat Ucraina cu rachete Kh-47M2, pentru prima dată din august. Între detectarea lansărilor și raportările de explozii în diverse regiuni au trecut minute, scrie agenția Unian.

UPDATE Rusia a lansat joi trei rachete hipersonice în direcţia Kievului şi a vestului Ucrainei, dintre care cel puţin una a fost doborâtă, au anunţat forţele aeriene ucrainene, o nouă fază a întăririi atacurilor aeriene ale Moscovei, notează AFP, scrie Agerpres. Detalii aici

UPDATE Federația Rusă amenință cu „măsuri adecvate” ca posibil răspuns la eventuale „ieșiri din bazele aeriene din Polonia , România şi Slovacia ” ale avioanelor F-16 transferate Ucrainei. Într-un discurs rostit la sediul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, diplomatul Konstantin Gavrilov a vorbit despre distrugerea „semnificativă a structurii aerodromurilor ucrainene”, ceea ce va determina Kievul să folosească, pentru decolarea în misiuni aeriene împotriva Rusiei, baze militare din învecinatele Polonia, Slovacia și România. Mesajul a fost postat pe pagina oficială a Ministerului de Externe de la Moscova și difuzat, de asemenea, de Ambasada Rusiei la București. Detalii aici

UPDATE Liderul de la Kremlin a profitat de un nou monolog-maraton cu iz propagandistic pentru a se prezenta drept un „om cu valori democratice” care nu produce o „catastrofă” în Ucraina, precum Israelul în Gaza.

Încurajat de dezbaterile - absolut normale pentru democrații - din Uniunea Europeană și din Statele Unite asupra continuării ajutorului pentru Ucraina și retorica Kremlinului asupra reluării inițiativei de către armata rusă în unele sectoare ale câmpului de luptă din Ucraina, Vladimir Putin nu și-a mai amânat conferința-maraton tradițională de la sfârșit de an, așa cum a procedat anul trecut, și a transformat-o într-un eveniment 2 în 1: răspunsuri la întrebări din partea presei și „linia directă” cu cetățenii ruși.

Televiziunea publică rusă, care a transmis evenimentul, a susținut că a avut de selectat între 1,5 milioane de „întrebări”. Până la urmă, Putin a răspuns la o mică parte din ele timp de patru ore după ce, potrivit Kremlinului, și-a petrecut ziua de miercuri pregătindu-se pentru acest eveniment. Evident, liderul de la Kremlin a vorbit doar despre ce a vrut, întrucât nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB