LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele aeriene ucrainene au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră. Rusia a lansat mai multe atacuri cu drone în cursul dimineții

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele aeriene ucrainene au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră. Rusia a lansat mai multe atacuri cu drone în cursul dimineții

Forțele aeriene ucrainene au transmis marți că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că ar transporta drone de fabricație iraniană Shahed folosite de Moscova pentru bombardamente, notează AFP, scrie Agerpres.

Avion ucrainean de atac Su-25 FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

Ucraina efectuează frecvent lovituri în Crimeea, vizând în special dispozitivul militar rus. „Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost „distrusă” de piloţii forţelor aeriene, anunțat Mîkola Oleşciuk.

UPDATE Fostul comandant al forțelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, consideră că contraofensiva ucraineană nu a obținut rezultatele dorite, deoarece aliații occidentali nu au furnizat Kievului suficiente arme pentru a desfășura operațiuni de amploare. Detalii aici.

UPDATE Peste 30 de persoane au intrat în cursa electorala pentru postul de președinte al Federației Ruse, campania va fi una competitivă, potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, într-un interviu pentru agenția TASS.

UPDATE La ora 22:22, armata a raportat o amenințare de atac cu drone în regiunea Herson. Ulterior, locuitorii din regiunea Dnipro, regiunea Kirovohrad și regiunea Cerkași au fost avertizați cu privire la amenințarea aeriană, scrie agenția Unian.

UPDATE Statele Unite sunt „profund îngrijorate” de „condiţiile de detenţie” ale opozantului rus Aleksei Navalnîi, reapărut într-o colonie penitenciară în regiunea arctică din nordul Rusiei, după ce a nu s-a știut unde se află timp de aproape trei săptămâni, scrie AFP, notează Agerpres. Detalii aici.

UPDATE Regimul Putin a eradicat orice sursă importantă de contestare - de la opoziția reală la presa independentă etc. - și a impus o serie de legi draconice menite să instaureze frica și să descurajeze astfel orice revoltă împotriva sa. Cu toate acestea, tot mai multe femei își iau inima în dinți și cer tot mai insistent demobilizarea soților, fiilor sau taților lor trimiși de Kremlin la moarte pe câmpul de luptă din Ucraina. Detalii aici

UPDATE Rusia caută să distrugă sistemul Patriot din Ucraina care a doborât mai multe avioane de luptă Su-34 în ultimele zile. După o pierdere devastatoare la începutul acestei săptămâni, forțele Moscovei au lansat o operațiune pentru a găsi armele responsabile pentru eliminarea a cinci dintre cele mai avansate avioane ale sale. Detalii aici

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat luni capturarea oraşului ucrainean Marinka, în regiunea Doneţk, în timpul unei întâlniri cu Vladimir Putin transmisă de televiziunea de stat.

El a susținut că „eliberarea”, adică ocuparea, acestui bastion va reduce potenţialul defensiv al Ucrainei şi va oferi armatei ruse „noi oportunităţi pentru viitoare acţiuni în această direcţie”. Detalii aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat