LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au instalat 22 de opriri din structuri de beton la Belgorod. Armata ucraineană a doborât două avioane ale aviației ruse

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au instalat 22 de opriri din structuri de beton la Belgorod. Armata ucraineană a doborât două avioane ale aviației ruse

Forțele ruse au instalat 22 de opriri din structuri de beton la Belgorod, 21 au fost căptușite cu nisip, potrivit șefului regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram , scrie agenția TASS.

Soldați ruși FOTO: Profimedia (Arhivă)

Autoritățile ruse plănuiesc instalarea a 400 de opriri din beton armat, nisip și structuri modulare, scopul acestora fiind acela de a oferi o acoperire maximă pentru protecția populației a adăugat Gladkov.

UPDATE Parașutiștii ruși au distrus un vehicul de luptă de infanterie (IFV) al armatei ucrainene folosind sistemul Kornet în direcția Artemovsk de la o distanță record de 7,8 mii de metri, a raportat Ministerul rus al Apărării, scrie agenția TASS.

UPDATE Unitățilele de geniu ale armatei ruse au curățat peste 48 de mii de hectare de mine terestre în noile regiuni și au neutralizat peste 1,264 milioane de obiecte explozive, a informat Ministerul rus al Apărării, potrivit TASS.

UPDATE Armata ucraineană a doborât două avioane ale aviației ruse, și anume A-50 DRLO și bombardierul IL-22, care se aflau deasupra apelor Mării Azov, a transmis Yury Mysyagin pe canalul său Telegram , scrie Unian.

UPDATE Noul şef al diplomaţiei franceze şi omologul său german au reafirmat duminică dorinţa ţărilor lor de a sprijini Ucraina „atât timp” cât este necesar în faţa ofensivei Rusiei, relatează AFP.

„Suntem pe deplin de acord” să spunem „că trebuie să-i susţinem pe ucraineni atât timp cât este necesar”, a declarat Stéphane Séjourné presei, în cursul primei sale vizite, în calitate de ministru, la Berlin, potrivit Agerpres. Detalii aici.

UPDATE România a devenit a noua țară care a început astfel de negocieri cu Ucraina. Conform instrucțiunilor șefului statului, Volodimir Zelenski, Ucraina a început negocierile cu România privind un acord de securitate. Detalii aici.

UPDATE Ucraina nu va putea renunța peste noapte la avioanele sovietice în favoarea celor occidentale, iar aeronavele militare franceze ar putea coexista pe aerodromurile ucrainene cu cele americane și sovietice, afirmă șeful Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleșciuk.

„Prin urmare, alături de F-16, pe cer vor opera și MiG-29, și este posibil ca și capacitățile de luptă ale bombardierelor Su-24M să fie ajutate de Mirage-2000D, iar avioanele de atac Su-25 să fie întărite de A-10 Thunderbolt II”, a afirmat Oleșciuk, citat de Reuters.

„Prioritatea de astăzi, desigur, este F-16, pentru care piloții ucraineni sunt deja recalificați. Cu toate acestea, experții noștri studiază și alte oportunități pentru a crește potențialul de luptă al aviației în general”, a subliniat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?