LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au neutralizat mai multe drone în regiunea Oryol. Un număr mare de coloane ale armatei ucrainene se îndreaptă spre Nikolaev

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au neutralizat mai multe drone în regiunea Oryol. Un număr mare de coloane ale armatei ucrainene se îndreaptă spre Nikolaev

Forțele ruse au neutralizat mai multe drone în regiunea Oryol, potrivit unei postări pe făcută pe canalul său Telegram de către guvernatorul regiunii Andrei Klychkov, informează agenția TASS.

Soldat care controlează drone FOTO: EPA-EFE (Arhivă)

Dronele au fost neutralizate în apropiere de Jeleznodorojnîi de către Ministerul Apărării al Federției Ruse. Serviciile de urgență au fost desfășurate în zonele afectate pentru siguranța populație, adaugă TASS.

UPDATE Echipajele care deservesc sistemelor grele de aruncătoare de flăcări ale armatei ruse au efectuat trei lovituri asupra pozițiilor fortificate ale armatei ucrainene din zona Makeevka, scrie agenția TASS.

UPDATE Locuitorii din Nikolaev raporează un număr mare de coloane ale armatei ucrainene, care se îndreaptă spre districtul Snigirevsky controlat de Ucraina din regiunea Herson. În plus, la Nikolaev sunt antrenate noi unități ale armatei ucrainene, potrivit deputatului Dumei Regionale Herson Yuri Barbasov, scrie agenția TASS.

UPDATE În dimineața zilei de 23 ianuarie, zece nave rusești erau în serviciu de luptă, inclusiv două nave purtătoare de rachete sol-aer echipate cu 16 rachete de croazieră Kalibr, potrivit armatei ucrainene, scrie agenția Unian.

UPDATE Pe fondul unei Rusii tot mai agresive, responsabilii militari din aproape toată Europa își fac probleme cu numărul militarilor activi pe care îi au sub arme, iar unii analiști văd soluții în servicii militare alternative sau iau exemple din practica țărilor scandinave, care au avut tendințe atipice în acest domeniu. Detalii aici

UPDATE Ministrul suedez de Externe, Tobias Billstrom, a declarat marţi că nu vede niciun motiv de negocieri între Stockholm și Budapesta pe tema aderării țării sale la NATO.

„La summitul (NATO, n. red.) de la Madrid de anul trecut, Ungaria a acordat Suediei statutul de invitat” în vederea aderării, fără a exprima rezerve, a remintit Tobias Billstrom.

„Nu văd deci vreun motiv pentru a negocia astăzi” cu Ungaria, a subliniat șeful diplomației suedeze.

Declarația ministrului suedez de Externe survine după ce biroul de presă al premierului ungar Viktor Orban a anunțat marți că premierul Ulf Kristersson a fost invitat la Budapesta pentru discuții pe tema aderării Suediei la NATO și privind consolidarea relațiilor bilaterale. Detalii aici

UPDATE Rusia a respins marţi la ONU acuzaţiile Ucrainei, ale justiţiei internaţionale şi ale unor organizaţii neguvernamentale conform cărora a deportat pe teritoriul său mii de copii ucraineni, informează AFP.

Comitetul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului a cerut Moscovei să dea explicaţii privind afirmaţiile că au avut loc astfel de deportări.

Viceministrul rus al Muncii şi Protecţiei Sociale, Aleksei Vovcenko, şeful delegaţiei ţării sale, a răspuns că, „din februarie 2022, Federaţia Rusă nu a fost implicată în deportarea unor cetăţeni ucraineni pe teritoriul său”. El a susținut că „aproximativ trei milioane de rezidenţi din Ucraina, printre care şi copii, au fost acceptaţi în Federaţia Rusă”.

Kievul apreciază că au fost deportaţi forţat în Rusia circa 20.000 de copii, din care până acum au fost repatriaţi de autorităţi doar aproximativ 400.

UPDATE Prim-ministrul maghiar Viktor Orban l-a invitat pe omologul său suedez Ulf Kristersson în Ungaria pentru a încerca rezolvarea diferendelor care împiedică ratificarea de către Budapesta a aderării țării scandinave la NATO, transmite AFP. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?