LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse transferă echipamente de apărare aeriană la Simferopol. Ministerul rus al Apărării va chema 130.000 de conscriși într-un nou ciclu de recrutare

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse transferă echipamente de apărare aeriană la Simferopol. Ministerul rus al Apărării va chema 130.000 de conscriși într-un nou ciclu de recrutare

Autoritățile ruse cresc în mod constant sancțiunile pentru ignorarea notificărilor de conscripție: autoritățile ruse au majorat amenzile pentru ignorarea unei citații de la 3.000 la 30.000 de ruble (31 USD la 310 USD), au introdus o nouă amendă de până la 500.000 de ruble (5.181 USD) pentru organizațiile care nu furnizează informații spre birourile de înrolare pentru a emite citații și a interzis conscrișilor chemați să părăsească Rusia.

Soldați ruși în Ucraina. Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE 06.24 Un soldat ucrainean a analizat filmările din zonă și a remarcat că șanțul controlat de ruși menționat mai sus este un punct forte într-un sistem interconectat de tranșee, sisteme de tragere și piguri care se află între Robotyne și Novoprokopivka. Soldatul ucrainean a remarcat că tranșeele sunt conectate prin structuri subterane de tip tunel și că forțele ruse acordă prioritate apărării acestor poziții, care au semnificație tactică în zona dintre Robotyne și Novoprokopivka. Imaginile geolocate postate pe 1 octombrie arată forțele ruse lovind un vehicul ucrainean chiar la sud de mijlocul celor trei tranșee și la aproximativ 1 km vest de cel mai estic șanț din sistem, sugerând că forțele ucrainene controlează cel mai estic șanț și încearcă să împingă spre vest pentru a recuceri. celelalte două tranșee și pisoane și posturi de tragere conectate. Imaginile din satelit disponibile comercial indică faptul că forțele ruse au distrus acest vehicul între 25 și 28 septembrie, ceea ce indică faptul că forțele ruse au respins un atac ucrainean și au reconsolidat pozițiile ruse în apropierea sistemelor de tranșee la sfârșitul lunii septembrie. Prezența continuă raportată a forțelor ruse în tranșeele de vest și centrală sugerează că forțele ruse au efectuat contraatacuri tactice limitate cu succes la sud de Robotyne și că situația tactică din această zonă este complexă și dinamică.

UPDATE 06.03 Spațiul informațional rusesc continuă să prezinte în mod fals ajutorul occidental pentru Ucraina ca pe o escaladare, pentru a descuraja continuarea sprijinului occidental pentru Ucraina. Nou-numitul secretar al Apărării al Regatului Unit, Grant Shapps, a declarat într-un interviu pentru Telegraph publicat pe 30 septembrie că a purtat discuții cu „șefii armatei” nespecificați (probabil din Marea Britanie) cu privire la mutarea de instructori și echipament militar în Ucraina. Prim-ministrul Marii Britanii Rishi Sunak a dat înapoi declarația lui Shapps pe 1 octombrie și a declarat că Regatul Unit nu are planuri imediate de a trimite instructori militari în Ucraina. Sunak a clarificat că este posibil ca Marea Britanie să efectueze un antrenament în viitor în Ucraina, dar a declarat că Marea Britanie nu va trimite soldați britanici să lupte în „conflictul actual”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, o voce deosebit de naționalistă și extremă în guvernul rus, a numit declarația clarificată de atunci a lui Shapps o „împingere” către un „al treilea război mondial”. Medvedev exprimă în mod regulat retorică alarmistă și continuă să prezinte orice ajutor occidental acordat Ucrainei ca o escaladă în încercarea de a submina ajutorul militar occidental pentru Ucraina. Comentariile sale fac parte dintr-o operațiune de informare rusă de lungă durată în acest sens și nu marchează niciun fel de inflexiune.

UPDATE 05.43 Câțiva bloggeri ruși și-au exprimat, de asemenea, paranoia fără temei, ca răspuns la declarațiile oficialilor britanici, susținând fără nicio dovadă că Marea Britanie intenționează să ajute la pregătirea forțelor ucrainene pentru viitoare operațiuni în Crimeea. Afirmațiile bloggerilor sunt probabil, de asemenea, o parte a unei operațiuni de informare a Rusiei, menită să prezinte ajutorul militar occidental și sprijinul continuu pentru Ucraina ca o escaladă. Bloggeri ruși au observat indicatori largi, cum ar fi loviturile ucrainene asupra țintelor militare din Crimeea și asupra activelor Flotei Ruse de la Marea Neagră (BSF), care sugerează că forțele occidentale ajută în prezent forțele ucrainene în pregătirile pentru lansarea operațiunilor militare în Crimeea. Loviturile ucrainene împotriva Crimeei și a activelor BSF sunt, cel mai probabil, parte a campaniei de interdicție a Ucrainei care asistă operațiunile de contraofensivă ucrainene din vestul Oblastului Zaporijia.

UPDATE 05.29 Statutul Grupului Wagner rămâne neclar pe fondul negocierilor despre viitoarea cooperare a Grupului Wagner cu guvernul rus. Principalele elemente de luptă ale Grupului Wagner sunt împărțite în mai multe țări, inclusiv Belarus, Republica Centrafricană, Libia și Mali și nu există un lider unificat clar pentru Grupul Wagner. Președintele rus Vladimir Putin l-a îmbrățișat public pe fostul comandant al Grupului Wagner și actualul angajat al Ministerului Apărării (MOD) Andrey Troșev pe 29 septembrie și a declarat că el și Troșev au discutat despre modul în care Troshev va fi implicat în formarea de noi detașamente de voluntari care efectuează misiuni de luptă în primul rând în Ucraina. Unele elemente ale grupului Wagner au reacționat negativ la îmbrățișarea lui Troșev de către Putinși au propus acum un lider alternativ. Un canal Telegram proeminent afiliat lui Wagner a anunțat la 1 octombrie că fiul lui Yevgeny Prigojin, în vârstă de 25 de ani, Pavel Prigojin, a preluat „comanda” Grupului Wagner și că Pavel Prigojin negociază cu Rosgvardia pentru ca grupul Wagner să se alăture operațiunilor de luptă din Ucraina. O sursă proeminentă afiliată lui Wagner a raportat că luptătorii Wagner nu ar trebui să semneze contracte cu Ministerul Apărării Rusiei și că Grupul Wagner își va păstra numele, simbolurile, ideologia, comandanții, managementul și principiile standard de operare existente. O sursă din interior rusă a susținut că Pavel Prigojin nu este un actor independent și se află sub influența șefului Serviciului de Securitate Wagner, Mihail Vatanin, indicând că unii membri ai personalului Wagner sunt interesați să se ralieze în jurul unei alternative legate de Prigojin la Troșev, aliniat de Kremlin și Ministerul Apărării. , chiar dacă acea alternativă nu este o entitate independentă. O altă sursă pro-Wagner a susținut pe 30 septembrie că șeful Rosgvardia, Viktor Zolotov, ia în considerare să permită elementelor Grupului Wagner să se alăture Rosgvardiei ca o unitate Wagner separată, deși tabăra Pavel Prigojin nu a comentat în mod specific modul în care filiala sa a Grupului Wagner poate opera cu Rosgvardia. Nu este clar care crede Kremlinul că sunt relațiile dintre elementele Wagner și guvernul rus. Rosgvardia este subordonată direct Administrației Prezidențiale a Rusiei, ceea ce face demn de remarcat acceptarea publică de către Putin a lui Troșev și subordonarea elementelor lui Wagner Ministerului Rusiei. În orice caz, Ministerul Apărării ar trebui să furnizeze echipamentele și proviziile pentru o forță mare, reconstituită, sub Rosgvardia, deoarece Rosgvardia nu are infrastructura logistică pentru a face acest lucru pe cont propriu.

UPDATE 05.15 ISW își va revizui evaluarea cu privire la perspectivele ca Grupul Wagner să reapară o organizație militară la fel de eficientă dacă Grupul Wagner se reconstituie cu succes ca o organizație mare, unitară, sub Rosgvardia, Ministerul rus al Apărării sau o organizație similară. ISW a evaluat anterior că este puțin probabil ca elementele disjunse ale Grupului Wagner să reprezinte o amenințare militară serioasă pentru Ucraina fără a aduce întreaga suită de eficiență pe care Wagner o avea ca organizație unitară sub conducerea consolidată a lui Yevgeniy Prigojin și Dmitri Utkin. Această evaluare inițială va fi invalidată dacă Grupul Wagner se va restabili ca o formațiune coerentă și mare sub guvernul rus, cu o conducere centralizată eficientă.

UPDATE 04.54 Forțele ruse au efectuat o altă serie de lovituri cu drone împotriva Ucrainei în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat la 1 octombrie că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 16 din cele 30 de drone Shahed 131/136 pe care le-au lansat forțele ruse. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a declarat că dronele Shahed au o rezervă mare de putere și sunt foarte precise, ceea ce le permite să lovească ținte departe de punctele lor de lansare. Ihnat a declarat că actori nespecificați, probabil autoritățile ruse și aliații lor, lucrează pentru a face dronele Shahed și alte arme rusești mai rezistente la războiul electronic și mai dificil de doborât. Un blogger rus a remarcat că Ihnat se referă probabil la mici receptoare de semnal prin satelit Comet, rezistente la zgomot, pe care producătorii ruși de drone au început să le instaleze pe dronele Shahed produse pe plan intern.

UPDATE 04.38 Surse ruse au susținut că forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate de-a lungul liniei Kupyansk-Lyman și au făcut progrese marginale între 30 septembrie și 1 octombrie. Un blogger rus a susținut pe 30 septembrie că forțele ruse au făcut avansuri nespecificate lângă Kyslivka (20 km sud-est de Kupyansk) și că luptele sunt în desfășurare în apropiere de Petropavlivka (7 km est de Kupyansk), Synkivka (9 km nord-est de Kupyansk) și Dvorichna (17 km nord-est de Kupyansk). Un alt blogger a susținut că luptele au avut loc în zona pădurii Serebryanske (11 km sud de Kreminna), dar că intensitatea luptei în direcția Luhansk a scăzut în ultima săptămână. Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, căpitanul Ilya Yevlash, a declarat la 1 octombrie, însă, că nu au avut loc lupte în direcția Kupyansk-Lyman. Imaginile publicate la 1 octombrie arată elemente ale Brigăzii a 7-a de infanterie motorizată (Corpul 2 de Armată Lugansk) care operează lângă Bilohorivka (la 10 km sud de Kreminna).

image

UPDATE 04.26 Nou-creată Armată a 25-a Arme Întrunite (CAA) rusă are peste 17.000 de militari. Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, căpitanul Ilya Yevlash a raportat la 1 octombrie că a 25-a CAA s-a desfășurat la sud și la vest de Kreminna pentru a înlocui elementele semnificativ degradate ale Armatei 41 Combinate (Districtul Militar Central) și Divizia 76 Aeropurtată (VDV).

UPDATE 04.11 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au efectuat atacuri la sol fără succes în apropiere de Kreminna pe 1 octombrie. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut la 1 octombrie că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Dibrova (7 km sud-vest de Kreminna) și în zona pădurii Serebryanske. Un blogger rus a susținut pe 30 septembrie că forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri fără succes la vest de Kreminna pentru a interfera cu operațiunile rusești de pe malul râului Siverskyi Doneț, lângă Bilohorivka, precum și în apropiere de Torske (12 km vest de Kreminna) și Terny ( 17 km vest de Kreminna).

UPDATE 03.58 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive lângă Bakhmut la 1 octombrie și au făcut progrese marginale confirmate. Imaginile geolocalizate publicate pe 30 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat marginal la est de Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut). Imagini suplimentare geolocalizate publicate pe 1 octombrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat marginal la nord-est de Andriivka. Ministerul rus al Apărării (MOD) a declarat că elemente ale Grupării de Forțe de Sud a Rusiei au respins atacurile ucrainene în apropiere de Klișchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut), Andriivka și Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut). Surse ruse au susținut pe 30 septembrie și 1 octombrie că forțele ucrainene au continuat încercările nereușite de a pătrunde pe linia de cale ferată de lângă Klișchiivka și Andriivka.

image

UPDATE 03.46 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive lângă Bakhmut pe 1 octombrie, dar nu au înregistrat niciun câștig confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de Klișchiivka și Andriivka. [35] Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, Ilya Yevlash, a declarat la 1 octombrie că forțele ruse au concentrat peste 10.000 de militari în Bakhmut.

UPDATE 03.24 Bloggeri ruși au susținut pe 30 septembrie și 1 octombrie că forțele ruse contraatacă și dețin poziții defensive de-a lungul căii ferate în apropiere de Klișchiivka și Andriivka. Un blogger afiliat la Kremlin a susținut la 1 octombrie că forțele ruse au efectuat și atacuri fără succes la nord-est de Klișchiivka. Un blogger rus a susținut că forțele ruse controlează complet Kurdyumivka și a susținut că controlul începând cu 30 septembrie, Klishchiivka și Andriivka este contestat. Un alt blogger rus a susținut că lupta la sud de Bakhmut îi amintește de situația din Izyum din toamnă. din 2022 (făcând aluzie la contraofensiva Ucrainei din Oblastul Harkov), deoarece situația este foarte proastă pentru ambele părți și „încărcată cu riscuri grave”. Bloggerul a menționat că nu crede că frontul Bakhmut se va prăbuși, așa cum a făcut-o la Izyum în septembrie 2022, totuși. Surse ruse au susținut că forțele ruse au stabilit poziții în partea de est a Orikhovo-Vasylivka (la 10 km nord-vest de Bakhmut) începând cu 30 septembrie.

UPDATE 03.09 Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut la 1 octombrie că forțele ruse au respins un atac ucrainean în apropiere de Krasnohorivka (8 km nord-vest de Avdiivka).

image

UPDATE 02.53 Forțele ruse au continuat atacurile la sol de-a lungul liniei orașului Avdiivka-Donețk la 1 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de Novoselivka (15 km nord-est de Avdiivka), Stepove (8 km nord-vest de Avdiivka), Avdiivka, Vesele (la periferia de nord-vest a orașului Donețk), Marinka (doar la sud-vest de orașul Donețk), și Novomykhailivka (10 km sud-vest de orașul Donețk). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au efectuat și atacuri fără succes lângă Sieverne (6 km vest de Avdiivka) și din Opytne (3 km sud-vest de Avdiivka). Un agregator de știri rus a susținut că forțele ruse au atacat la sud de Avdiivka pe 30 septembrie. Un alt blogger rus a distribuit filmări pe 1 octombrie, susținând că arată elemente ale Brigăzii a 9-a de infanterie motorizată ruse (Republica Populară Donețk [DNR] Corpul 1 de armată) care operează în direcția Avdiivka. Încă un alt blogger rus a postat imagini pe 30 septembrie susținând că arată elemente ale Regimentului 1453 rus (Brigada 1 Slavă, Corpul 1 Armată DNR) care operează lângă Avdiivka.

UPDATE 02.34 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au desfășurat operațiuni ofensive limitate fără succes în zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast la 1 octombrie. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au respins patru atacuri ucrainene în apropiere de Pryyutne (16 km sud-vest de Velyka Novosilka). Un blogger rus a susținut că intensitatea atacurilor ucrainene în această zonă a scăzut semnificativ începând cu 30 septembrie. bloggerul a susținut că forțele ucrainene se rotesc și reînnoiesc unități în pregătirea pentru eventual reluarea atacurilor în apropiere de Pryyutne și Novomayorske (18 km). sud-est de Velyka Novosilka).

image

UPDATE 02.17 Forțele ruse au desfășurat contraatacuri în zona de frontieră a regiunii Donețk-Zaporijia și au reluat unele poziții pierdute la 1 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de Novodarivka (15 km sud de Velyka Novosilka). Un blogger rus afiliat la Kremlin a susținut că forțele ruse au efectuat contraatacuri cu succes de la Pryyutne și au restabilit pozițiile pierdute. Un blogger a susținut că forțele ruse au efectuat contraatacuri fără succes în direcția Staromayorske (9 km sud de Velyka Novosilka). Un agregator de știri rus a susținut că forțele ruse au obținut un succes nespecificat în timpul operațiunilor ofensive de lângă Pryyutne și contraatacurilor de la Urojaine (9 km sud de Velyka Novosilka) pe 30 septembrie.

image

UPDATE 02.04 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporijia la 1 octombrie și au înregistrat câștiguri marginale confirmate lângă Robotyne. Imaginile geolocalizate publicate pe 29 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat marginal la nord-vest de Robotyne (13 km sud de Orikhiv). Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins două atacuri ucrainene în direcția Robotyne și Verbove (la 18 km sud-est de Orikhiv). Un alt blogger rus a susținut că forțele ucrainene au redus intensitatea atacurilor lor în apropiere de Orikhiv și își rotesc forțele pentru a se pregăti pentru reluarea atacurilor în această direcție.Un agregator de știri rus a susținut că forțele ucrainene au continuat atacurile fără succes lângă Verbove și Novopokrovka (16 km sud-est de Orikhiv) pe 30 septembrie. Un alt blogger rus a susținut la 1 octombrie că forțele ruse și ucrainene s-au luptat lângă Novofedorivka (21 km sud-est de Orikhiv). Un blogger rus a susținut că elemente ale Regimentului 56 de asalt aerian de Gardă (VDV) (Divizia 7 VDV de Gardă) au respins atacurile ucrainene în apropiere de Novofedorivka. Un alt blogger rus a postat filmări pe 30 septembrie susținând că arată elemente ale Regimentului 108 VDV rus (Divizia 7 VDV) respingând atacurile ucrainene în apropiere de Verbove. Un blogger rus afiliat la Kremlin a susținut că forțele ruse și ucrainene s-au luptat în apropiere de Bilohiria (la 15 km sud-est de Orikhiv).

image

UPDATE 01.43 Forțele ruse au efectuat contraatacuri limitate în vestul regiunii Zaporijia la 1 octombrie și au avansat marginal în apropiere de Robotyne. Imaginile geolocalizate publicate pe 30 septembrie indică faptul că forțele ruse au avansat puțin la sud de Robotyne. Imagini suplimentare geolocalizate publicate pe 29 septembrie indică faptul că forțele ruse au avansat marginal la nord-vest de Verbove. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de Novodarivka și Verbove. Surse ruse au susținut că forțele ruse au contraatacat lângă Novoprokopivka (la 13 km sud de Orikhiv) și din Verbove, dar nu au precizat un rezultat. Bloggeri ruși au postat imagini pe 1 octombrie în care susțin că arată elemente ale Regimentului 177 de infanterie navală rusă (flotila Mării Caspice) care operează lângă Dorojnianka (34 km est de Orikhiv).

UPDATE 01.22 Forțele ruse au lovit Oblastul Herson cu rachete aeriene dirijate peste noapte, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, Căpitanul de prim rang, Nataliya Humenyuk, a declarat la 1 octombrie că forțele ruse au lansat 16 rachete aeriene dirijate în Oblastul Herson și au vizat infrastructura rezidențială și agricolă. Administrația Oblastului Herson a remarcat că două rachete aeriene ghidate au lovit un cartier rezidențial din zona Beryslav în după-amiaza zilei de 1 octombrie. Un blogger rus a postat imagini cu Forțele Aerospațiale Ruse (VKS) aruncând o bombă FAB-500 pe poziţiile ucrainene de pe o insulă din delta fluviului Nipro.

image

UPDATE 01.07 Surse ruse au susținut că Ucraina a tras două rachete „Hrim-2” în Crimeea ocupată pe 1 octombrie. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că apărarea aeriană rusă a doborât două rachete „Hrim-2” deasupra lui Djankoy și că unele resturi au căzut pe zona Djankoy. Centrul de rezistență ucrainean a remarcat că forțele ruse transferă echipamente de apărare aeriană la Simferopol, probabil într-un efort de a spori și mai mult capacitățile rusești de apărare aeriană în Crimeea ocupată.

UPDATE 00.51 Ministerul rus al Apărării (MOD) a anunțat oficial începutul ciclului său obișnuit de recrutare din toamna anului 2023 la 1 octombrie. Ministerul rus al apărării a anunțat că autoritățile ruse vor chema 130.000 de conscriși care se vor antrena cu formațiuni timp de cinci luni și apoi vor fi atribuiți unităţilor lor. Ministerul a declarat în mod explicit că recruții nu se vor desfășura în regiunile ocupate Donețk, Lugansk, Zaporijia sau Herson și nici nu vor participa la operațiuni de luptă în Ucraina. Șeful regiunii Lugansk ucrainene, Artem Lysohor, a remarcat la 1 octombrie că autoritățile ruse recrutează, de asemenea, oameni în Ucraina ocupată. Autoritățile ruse cresc în mod constant sancțiunile pentru ignorarea notificărilor de conscripție: autoritățile ruse au majorat amenzile pentru ignorarea unei citații de la 3.000 la 30.000 de ruble (31 USD la 310 USD), au introdus o nouă amendă de până la 500.000 de ruble (5.181 USD) pentru organizațiile care nu furnizează informații spre birourile de înrolare pentru a emite citații și a interzis conscrișilor chemați să părăsească Rusia.

UPDATE 00.37 Administratorii militari ruși continuă să se confrunte cu probleme în acordarea de beneficii luptătorilor unităților neregulate din cauza statutului lor informal în conformitate cu legislația rusă. Batalionul Vostok a susținut la 1 octombrie că o unitate neregulată, probabil referindu-se la formațiunea „Kaskad” a Republicii Populare Donețk, nu a primit premii de stat pentru participarea sa la luptă, atunci când au primit-o alte unități regulate, deoarece formarea unității s-a făcut în afara „cadrului legal” al Rusiei. ” atunci când Republica Populară Donețk (DNR) nu făcea parte oficial din Federația Rusă. Batalionul Vostok s-a plâns că personalul unității nu poate primi beneficii pentru veteranii de luptă, în ciuda faptului că a servit ca parte a unei unități de prima linie, în timp ce personalul necombatant al Gărzii Naționale Ruse a primit beneficii atunci când îndeplinea sarcini de securitate în spatele frontului.

UPDATE 00.24 Este posibil ca antrenorii Grupului Wagner din Belarus să fi furnizat elementelor de apărare teritorială din Belarus vehicule ucrainene capturate pentru antrenament tactic. Ministerul Apărării din Belarus (MOD) a postat fotografii pe 25 septembrie care arată forțele teritoriale de apărare din Belarus, Moghilev folosind un vehicul KrAZ Cobra de fabricație ucraineană (foarte probabil capturat de la forțele ucrainene) la terenul de antrenament Osipovichi. O sursă rusă a emis ipoteza că forțele ruse ar fi putut să fi dat vehiculul capturat Belarusului în urma retragerii de la Kiev la începutul anului 2022 sau că forțele Grupului Wagner l-au folosit la antrenament după mutarea lor în Belarus.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un blogger legat de Kremlin s-a plâns că luptele de uzură și lipsa infanteriei au degradat fostele „elite” ruse Spetsnaz, Forțele Aeropurtate și unitățile de Infanterie Navală, transformându-le în „gunoaie obișnuite”. Sursa a declarat că aceste unități erau în mod obișnuit unități de elită înainte de invazia pe scară largă de către Rusia a Ucrainei, dar că armata rusă și-a transformat toate forțele în infanterie deoarece există o mare nevoie de infanterie. Sursa a recunoscut că există o lipsă de infanterie rusă, dar a susținut că armata rusă ar trebui să ia în considerare cum să îmbunătățească calitatea infanteriei obișnuite a Rusiei și apoi să se gândească la cum să angajeze forțele de elită în mod mai adecvat în loc să folosească forțele de elită ca o soluție intermediară, pentru căderile infanteriei obișnuite, de dragul confortului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat