LIVE TEXT | Război în Ucraina. Moscova a fost atacată cu drone de luptă, a anunțat primarul Moscovei Sergey Semyonovich Sobyanin

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Moscova a fost atacată cu drone de luptă, a anunțat primarul Moscovei Sergey Semyonovich Sobyanin

Moscova a fost atacată cu drone de luptă, a anunțat primarul Moscovei Sergey Semyonovich Sobyanin. Conform acestuia, în cursul nopții apărarea aeriană rusă a doborât două drone de luptă. În prezent, nu există informații despre posibile victime.

Atac precedent cu drone în Moscova FOTO: Profimedia

"A existat o încercare de a zbura deasupra orașului a două drone de luptă. Ambele au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Una în zona Domodedovo, cealaltă în zona autostrăzii Minsk. Serviciile de urgență lucrează la fața locului", a scris anunțat el pe Telegram, conform agenției Unian.

UPDATE 02:58 Soldat rus capturat confirmă că prizonierii sunt tratați bine și îngrijiți corespunzător VIDEO

Un soldat rus pe numele de Artem din orașul rusesc Kemerovo a confirmat că prizonierii de război ruși sunt bine tratați și îngrijiți. Când un jurnalist îl întreabă dacă naziștii l-ar trata așa, el spune că ucrainenii sunt „naziști civilizați”, scrie agenția Unian.

UPDATE 00:31 Expert: Ministerul rus al Apărării se discreditează cu rapoarte despre neutralizarea dronelor

Expertul militar David Sharp a declarat în emisiunea „February Morning” că ultimele explozii de la Moscova demonstrează capacitatea tot mai mare a Ucrainei de a lovi ținte aflate adânc pe teritoriul Rusiei, scrie agenția Unian.

Expertul consideră că strategia Ucraineană este aceea de a discredita public Ministerul Apărării al Rusiei, care a făcut anterior o declarație cu privire la suprimarea dronelor prin intermediul războiului radio-electronic.

"Ministerul Apărării se discreditează cu o astfel de declarație. Asistăm la o creștere, dacă putem judeca cu atenție, a capacităților cantitative și calitative ale ucrainenilor de a atinge în mod regulat ținte adânci în Rusia. Acesta este un pas înainte", a mai adăugat acesta.

UPDATE 21:25 Germania asigură Poloniei apărarea antiaeriană cu rachete Patriot doar până la sfârşitul anului

Germania a oferit Poloniei o prelungire până la sfârşitul lui 2023 a desfăşurării de unităţi de apărare antiaeriană Patriot pe teritoriul polonez, a informat marţi ministerul apărării de la Berlin, într-un comunicat preluat de Reuters. Detalii aici.

UPDATE 20:51 Munițiile cu dispersie americane au dat un nou impuls contraofensivei Ucrainei - WSJ

După săptămâni în care progresele au fost reduse, munițiile cu dispersie fabricate de Statele Unite au dat un nou impuls contraofensivei Ucrainei. Armata ucraineană a folosit munițiile cu dispersie pentru a lovi concentrările infanteriei ruse, grupuri de vehicule și câmpurile minate, deschizând calea pentru operațiunile ofensive, conform Wall Street Journal.

UPDATE 19.17 Evaluări sumbre ale evoluției contraofensivei ucrainene. Oficial american: „Este cel mai dificil moment al războiului”

Oficialii occidentali descriu evaluări din ce în ce mai „sumbre” cu privire la capacitatea forțelor ucrainene de a recuceri teritorii semnificative, au declarat pentru CNN patru responsabili americani și occidentali de rang înalt ce au cunoştinţă despre ultimele informaţii legate de evoluţia acestei contraofensive.

„Încă rămâne de văzut, în următoarele săptămâni, dacă există vreo şansă de a face progrese. Dar ca ei (ucrainenii) să facă progrese care să schimbe balanţa acestui conflict, cred că este extrem de improbabil", apreciază un diplomat occidental. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...