LIVE TEXT | Război în Ucraina. NATO nu realizează importanța Mării Negre

LIVE TEXT | Război în Ucraina. NATO nu realizează importanța Mării Negre

Moldova și Georgia ar putea fi următoarele țări pe lista rusă a invaziei agresive.

Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE 07.06 Forțele ruse au lansat o serie de lovituri cu rachete și drone împotriva Ucrainei în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Forțele aeriene ucrainene au raportat că forțele ruse au lansat o rachetă balistică Iskander-M din Voronej și șase drone Shahed-131/136 din apropierea Primorsko-Akhtarsk, Krasnodar Krai și că forțele ucrainene au distrus cinci Shahed-uri deasupra regiunilor Herson și Mykolaiv. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a raportat pe 27 octombrie că forțele ruse au lansat peste 500 de Shahed care vizează infrastructura critică și instalațiile militare din Ucraina în septembrie 2023. Ihnat a mai declarat că materialele compozite pentru fuzelajul Shahed-urilor modernizate le fac mai greu de detectat și că, nici condițiile meteorologice nu afectează operațiunile Shahed-ului rusesc.

UPDATE 06.54 Germania și Danemarca au anunțat noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina pe 27 octombrie. Ministerul danez al Apărării (MOD) a anunțat un pachet de sprijin militar pentru Ucraina, în valoare de 3,7 miliarde de coroane (aproximativ 520 de milioane de dolari), care include tancuri T-72, BMP- 2 vehicule de luptă de infanterie, muniție de artilerie și drone. Guvernul german a anunțat un pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 5,4 miliarde de euro (aproximativ 5,7 miliarde de dolari) care include rachete antiaeriene MARS II și un sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T SLM.

UPDATE 06.39 Actori nespecificați au încercat să-l asasineze pe fostul politician ucrainean separatist, susținut de ruși, Oleg Țariov, pe 27 octombrie. Canalul Telegram al lui Țariov a raportat că actori nespecificați l-au împușcat pe Țariov de două ori la casa lui din Yalta ocupată, Crimeea. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a deschis o anchetă cu privire la tentativa de asasinat împotriva lui Țariov. Oficialul administrației de ocupație al regiunii Zaporijia, Vladimir Rogov, a susținut că Țariov este la terapie intensivă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu deținea informații despre tentativa de asasinat împotriva lui Țariov.

UPDATE 06.27 Autoritățile ruse ar fi arestat cetățeni ruși care ar fi folosit canale Telegram, inclusiv unele care se identifică ca surse din interior, pentru a stoarce bani de la oficialii ruși. Media de stat rusă TASS a relatat pe 27 octombrie că Tribunalul Tverskoi din Moscova l-a arestat pe Anton Safonov și l-a reținut pe Stanislav Daineko, ambii care lucrează în relații publice, pentru extorcare de peste 2 milioane de ruble (aproximativ 21.200 de dolari) de la directorul Rostec pentru sarcini speciale, Vasily Brovko. în schimbul nepublicării informațiilor potențial compromițătoare pe canalul Telegram „Nebrekhnya”. Canalul Telegram „Guvernul provizoriu”, care a declarat că a publicat anterior acuzații despre implicarea lui Brovko în scheme de corupție, a susținut că Brovko are legături strânse cu directorul Rostec, Serghei Chemezov. O altă sursă din interior rusă a susținut pe 26 și 27 octombrie că Brovko a inițiat percheziții la administratorii canalelor „Nebrekhnya” și „Guvernul provizoriu”, dar canalul Telegram „Guvernul provizoriu” a negat afirmațiile pe 27 octombrie conform cărora autoritățile au percheziționat sediul canalului și i-ar fi reținut pe proprii administratori. O sursă din interior rusă a susținut că respectivul caz se referă la evenimente din lunile aprilie -august 2022 care au implicat peste 20 de canale Telegram, inclusiv unele surse din interior și canalele „Nebrekhnya” și „Guvernul provizoriu”. Autoritățile ruse au reținut anterior administratori ai unor canale populare Telegram, care ar putea folosi informații secrete pentru a stoarce bani de la oficialii ruși.

UPDATE 06.11 Autoritățile ruse au constrâns probabil prizonierii de război ucraineni (POW) să se alăture unei formațiuni de „voluntari” care va lupta în Ucraina, ceea ce ar constitui o încălcare aparentă a Convenției de la Geneva privind prizonierii de război. Presa de stat rusă a raportat la 27 octombrie că batalionul de voluntari „Bogdan Hmelnițchi” a „recrutat” aproximativ 70 de prizonieri ucraineni din diferite colonii penale rusești, a început antrenamentul și se va desfășura într-o zonă nespecificată a liniei frontului după terminarea antrenamentului. Constrângerea prizonierilor de război la luptă ar fi o încălcare a Convenției de la Geneva privind prizonierii de război, care stipulează că „niciun prizonier de război nu poate fi trimis sau deținut în niciun moment în zonele în care ar putea fi expus focului din zona de luptă” și nu vor fi „angajați la muncă care este de natură nesănătoasă sau periculoasă”, așa cum a raportat anterior ISW.

UPDATE 05.57 Forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna pe 27 octombrie, dar nu au făcut progrese confirmate. Bloggeri ruși au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ruse au înaintat lângă Ivanivka (20 km sud-est de Kupyansk) și au capturat poziții nespecificate la sud de Torske (15 km vest de Kreminna), deși ISW nu a observat confirmarea acestor afirmații. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au capturat poziții nespecificate în direcția Kupyansk în ultima săptămână. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au atacat lângă Synkivka (9 km nord-est de Kupyansk), Petropavlivka (6 km est de Kupyansk), Ivanivka, Nadiya (15 km sud-vest de Svatove), Makiivka (21 km sud-vest de Svatove) și Kreminna. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a declarat pe 27 octombrie că forțele ruse din direcția Kupiansk au folosit mai puține muniții și au scăzut rata bombardamentelor la jumătate din cauza ploii. Imaginile geolocalizate publicate pe 27 octombrie arată elemente ale Brigăzii a 15-a de Infanterie Motorizată (Armata a 2-a de Arma Întrunite, Districtul Militar Central) care operează în apropiere de Kreminna.

image

UPDATE 05.40 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au condus atacuri fără succes de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna pe 27 octombrie. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Synkivka, Tymkivka (18 km est de Kupyansk) și Serhiivka (12 km sud-vest de Svatove). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în apropiere de Petropavlivka.

UPDATE 05.22 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive limitate lângă Bakhmut pe 27 octombrie, dar nu au obținut niciun câștig confirmat sau pretins. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a declarat că forțele ucrainene desfășoară o „apărare activă” în direcția Bakhmut și desfășoară acțiuni ofensive pentru a-și îmbunătăți pozițiile tactice atunci când au ocazia să facă acest lucru. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în direcția Bakhmut. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că elementele Grupării de Forțe de Sud a Rusiei au respins atacurile ucrainene în apropiere de Bohdanivka (5 km nord-vest de Bakhmut), Klishchiivka (7 km sud-vest de Bakhmut) și Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut).

image

UPDATE 05.05 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive limitate lângă Bakhmut pe 27 octombrie și au înregistrat câștiguri confirmate. Imaginile geolocalizate publicate pe 26 octombrie indică faptul că forțele ruse au avansat la sud de lacul de acumulare Berkhivka (6 km nord de Bakhmut). Imagini suplimentare geolocalizate publicate pe 27 octombrie indică faptul că forțele ruse au înregistrat câștiguri marginale la vest de Kurdyumivka (13 km sud-vest de Bakhmut). Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins cinci atacuri rusești lângă Bohdanivka și Khromove (imediat la vest de Bakhmut) și peste 10 atacuri rusești în apropiere de Klișchiivka și Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut). Fityo a declarat pe 27 octombrie că 20 de lupte au avut loc în ultima zi. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au atacat lângă Dubovo-Vasylivka (6 km nord-vest de Bakhmut) și a descris forțele ruse ca încercând să preia inițiativa în direcția Bakhmut. Un agregator mass-media rus a susținut că forțele ruse au avansat la înălțimi la nord-est de Khromove și au recucerit poziții în apropierea liniei de cale ferată la est de Klishchiivka pe 26 octombrie.

UPDATE 04.51 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive lângă Avdiivka pe 27 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins peste 20 de atacuri rusești în apropiere de Stepove (3 km nord de Avdiivka), Avdiivka, Sieverne (6 km vest de Avdiivka), Tonenke (5 km vest de Avdiivka) și Pervomaiske (11 km sud-vest de Avdiivka). Bloggeri ruși au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ruse au înaintat spre nord de la Opytne (4 km sud de Avdiivka) și au stabilit controlul asupra pozițiilor la 1,5 km sud-vest de Avdiivka, lângă autostrada T0505 (Spartak-Avdiivka), deși ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestora. Pretenții. Bloggeri ruși au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ruse au ocolit pozițiile fortificate ucrainene din apropierea restaurantului „Tsarska Okhota” de la periferia de sud a orașului Avdiivka. Bloggeri ruși au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ruse au înaintat mai aproape de Uzina de Cocs Avdiivka și au consolidat controlul suplimentar asupra pozițiilor de la grămada de deșeuri Avdiivka la nord de Avdiivka. Surse ruse au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ruse au continuat să avanseze în apropierea liniei de cale ferată la nord de Avdiivka și spre Stepove, deși ISW nu a văzut o confirmare vizuală a acestor afirmații. Un observator militar ucrainean a declarat pe 27 octombrie că forțele ruse au capturat grămada de deșeuri Avdiivka și au făcut progrese nespecificate în apropierea liniei de cale ferată la nord de Avdiivka. Observatorul militar ucrainean a declarat că forțele ruse obțin succese nespecificate în direcția Vodyane-Tonenke (7 km sud-vest până la 5 km vest de Avdiivka), iar un blogger rus a susținut pe 26 octombrie că forțele ruse au înaintat de la Vodyane la periferia Pervomaiske. Observatorul militar ucrainean a susținut că comanda Armatei a 8-a Combinată a Rusiei (Districtul Militar de Sud) a schimbat tactica în zona Avdiivka și în prezent instruiește grupurile tactice de pe flancurile de nord și de sud ale Avdiivka să asalteze. Forțele ruse desfășoară atacuri regulate la nord și la sud de Avdiivka, dar au făcut doar câteva câștiguri pe flancul nordic al Avdiivka și doar câteva câștiguri marginale pe flancul sudic de la începutul eforturilor ofensive mai mari pe 10 octombrie.

UPDATE 04.31 Surse occidentale și ruse continuă să raporteze că forțele ruse au suferit pierderi grele și se confruntă cu probleme pronunțate de moral în apropiere de Avdiivka. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat pe 26 octombrie că forțele ruse au suferit mii de victime și au pierdut cel puțin 125 de vehicule blindate în recentele operațiuni ofensive în apropiere de Avdiivka.[46] Kirby a mai declarat că SUA au observat forțele ruse care îi execută pe cei care refuză să urmeze ordinele în direcția Avdiivka, precum și comandanții ruși care amenințau că vor împușca unități întregi dacă se retrag de focul artileriei ucrainene în zonă. Surse ruse au descris moralul rusesc lângă Avdiivka ca fiind incredibil de sărac, un blogger rus susținând că moralul a fost un factor determinant în eșecurile Rusiei la începutul efortului ofensiv reînnoit lângă Avdiivka.

image

UPDATE 04.18 Forțele ucrainene nu au efectuat niciun contraatac confirmat sau revendicat în apropiere de Avdiivka pe 27 octombrie.

image

UPDATE 04.00 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive la sud-vest de orașul Donețk pe 27 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins peste 19 atacuri rusești în apropiere de Marinka (imediat la sud-vest de orașul Donețk) și Novomykhailivka (10 km sud-vest de orașul Donețk).

image

UPDATE 03.48 Ministerul rus al Apărării a susținut că elementele Grupării de Forțe de Sud a Rusiei au respins atacurile ucrainene în apropiere de Marinka.

UPDATE 03.29 Forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate în vestul regiunii Donețk pe 27 octombrie, dar nu au făcut niciun progres confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești lângă Vodyane (6 km nord-est de Vuhledar). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de Mykilske (4 km sud-est de Vuhledar).

UPDATE 03.14 Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene lângă Vuhledar între 21 și 27 octombrie.

UPDATE 03.05 Forțele ucrainene au desfășurat operațiuni ofensive limitate în zona de frontieră de vest Donețk-estul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat pe 27 octombrie. Batalionul rus „Vostok”, care operează la sud-est de Velyka Novosilka, a susținut că forțele ucrainene au atacat aproape pozițiile batalionului, posibil de-a lungul liniei Novodonetske-Novomayorske (12 km până la 18 m sud-est de Velyka Novosilka).

UPDATE 02.44 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive în zona de frontieră de vest Donețk-estul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat pe 27 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes lângă Staromayorske (9 km sud de Velyka Novosilka) și Zolota Nyva. (11 km sud-est de Velyka Novosilka). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au contraatacat fără succes în direcția Staromayorske și dinspre Novodonetske (la 12 km sud-est de Velyka Novosilka). Un alt blogger rus a susținut că elemente ale Regimentului 394 de Infanterie Motorizată din Rusia (Divizia 127 de Infanterie Motorizată, Armata a 5-a de Arma Întrunite, Districtul Militar de Est) își consolidează controlul asupra pozițiilor recent capturate la nord-est de Pryyutne (16 km sud-vest de Velyka Novosilka), deși ISW nu a a observat dovezi vizuale ale progreselor recente ale Rusiei în acest sector. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse și-au îmbunătățit pozițiile în direcția sud Donețk (regiunea de vest a regiunii Donețk și zona de frontieră Donețk-Zaporijia) în ultima săptămână.

UPDATE 02.30 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun progres confirmat pe 27 octombrie. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au avansat marginal în direcția Robotyne (la 10 km sud de Orikhiv). Un blogger rus a susținut că forțele ruse s-au retras din pozițiile de lângă Nesteryanka (la 12 km nord-vest de Robotyne) în urma unui contraatac ucrainean în zonă. Surse ruse au susținut pe 26 și 27 octombrie că forțele ucrainene au atacat la nord-vest de Verbove (9 km est de Robotyne) și lângă Nesteryanka, Kopani (6 km nord-vest de Robotyne), Rivne (8 km vest de Robotyne), Robotyne și Novoprokopivka (3 km sud de Robotyne). Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ucrainene au efectuat 19 atacuri fără succes lângă Robotyne și Verbove în ultima săptămână.

UPDATE 02.11 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive în vestul regiunii Zaporijia, dar nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat pe 27 octombrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au atacat fără succes la nord-vest de Verbove. Un alt blogger rus a susținut pe 26 octombrie că forțele ruse au împins forțele ucrainene din pozițiile de lângă Verbove și au efectuat o serie de contraatacuri de-a lungul liniei Kopani-Robotyne-Novoprokopivka-Verbove (6 km nord-vest până la 9 km est de Robotyne).

image png

UPDATE 01.56 Forțele ucrainene au avansat marginal pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson pe 27 octombrie. Imaginile geolocalizate publicate pe 27 octombrie indică faptul că forțele ucrainene au înaintat mai spre sud sub podul rutier Antonivsky la nord de Oleshky (7 km sud de orașul Herson și 4 km de Nipro râu). Un proeminent blogger rus, care a susținut anterior pe 25 octombrie că forțele ruse au împins forțele ucrainene din Krynky (30 km nord-est de regiunea Herson și 2 km de râul Nipro), a susținut că forțele ucrainene își mențin pozițiile în Krynky începând cu 26 octombrie, în ciuda eforturilor ruse de a împinge forțele ucrainene din așezare. Bloggerul a mai susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Pishchanivka (14 km est de orașul Herson și 3 km de râul Dnipro) și continuă să opereze de-a lungul drumului de lângă Pidstepne (18 km est de orașul Herson și 4 km de râul Nipro) și Kozachi Laheri ( 22 km est de orașul Herson și 3 km de râul Nipro). Bloggerul rus a susținut că șapte „grupuri de asalt” ucrainene operează pe malul de est al Oblastului Herson, dar încă nu a descris dimensiunea acestor grupuri.

image

UPDATE 01.40 Forțele ruse sunt probabil îngrijorate de viitoarele lovituri ucrainene care vizează aerodromurile rusești din spatele liniei frontului, în interiorul granițelor Rusiei. Imaginile din satelit din 26 octombrie indică faptul că forțele ruse au pictat probabil patru contururi ale aeronavelor MiG-31 pe linia de zbor de la aerodromul Belbek, lângă Sevastopolul ocupat, Crimeea, intenționând probabil să atragă loviturile ucrainiene. ISW a evaluat anterior că loviturile ATACMS ucrainene asupra aerodromurilor rusești semnificative din punct de vedere operațional din Ucraina, pe 17 octombrie, vor determina probabil comandamentul rus să disperseze mijloacele aviatice și să retragă unele aeronave pe aerodromurile mai îndepărtate de linia frontului.

UPDATE 01.22 Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, a anunțat formarea unei a doua formațiuni de voluntari ceceni, numită după o personalitate cecenă care a luptat împotriva dominației imperiale ruse. Kadyrov a anunțat crearea batalionului de voluntari „Baysangur Benoyevsky”, numit după un adjunct al liderului insurgenților ceceni din secolul al XIX-lea, imam Shamil. ISW a evaluat pe 24 octombrie că, în prezent, Kadyrov pare să se străduiască să echilibreze sensibilitățile musulmane cecene cu sprijinul Kremlinului, urmare a sprijinului Kremlinului pentru ultranaționalismul și ortodoxie rusă.

UPDATE 01.07 Autoritățile de ocupație ruse au luat măsuri represive împotriva canalelor Telegram pro-ucrainene care operează în Ucraina ocupată. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a raportat pe 27 octombrie că a arestat administratorii a două canale pro-ucrainene care încurajau utilizatorii să colecteze date despre echipamentele și mișcările militare rusești. FSB a susținut, de asemenea, că agenții săi au ucis un presupus agent de informații înarmat care a rezistat arestării. Probabil că FSB a făcut public aceste arestări acum pentru a descuraja riscuri suplimentare de securitate în Ucraina ocupată.

UPDATE 00.53 Autoritățile de ocupație ruse continuă să lupte pentru a compensa lipsa angajațiilor întreprinderilor de stat ruse din regiunea Herson ocupată. Publicația rusă de opoziție Vajnye Istorii a raportat că angajații Ministerului Afacerilor Interne din Skadovsk ocupat, Regiunea Herson, Întreprinderea Unitară de Stat „Khersonoblenergo”, o grădiniță din Novotroitske și o întreprindere forestieră din raionul Hola Prystan au raportat că au primit una sau nicio plată salarială din vara lui 2023. Vajnye Istorii a raportat că autoritățile de ocupație din regiunea Herson se luptă, de asemenea, să plătească pensii și alte beneficii sociale.

UPDATE 00.35 Președintele rus Vladimir Putin a reiterat retorica generală a Kremlinului despre armele ucrainene în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei din 27 octombrie, menită să submineze sprijinul occidental pentru Ucraina. Putin a reiterat afirmațiile că armele ilegale intră în Rusia prin Ucraina și subminează securitatea Rusiei. Oficialii ucraineni și occidentali au negat în mod repetat aceste afirmații, iar ISW nu a observat nicio dovadă care să susțină afirmațiile Kremlinului.

UPDATE 00.20 Președintele belarus Alexandru Lukașenko a continuat să-și indice refuzul de a implica armata belarusă în războiul din Ucraina. Lukașenko a declarat la 26 octombrie că Belarus este în relații pașnice cu vecinii săi și nu dorește să lupte pentru că „ar costa scump [Belarusul].”ISW continuă să evalueze că Belarus este un cobeligerant în războiul rusesc din Ucraina și că este implicat în deportarea copiilor ucraineni și poate facilita schemele de evaziune a sancțiunilor pentru Rusia, dar este extrem de puțin probabil să-și angajeze propriile forțe militare în lupta cu Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ NATO nu realizează importanța Mării Negre și amenințarea cu o invazie a Federației Ruse. Ambasadorul Bulgariei în SUA, Giorgi Panayotov, a cerut NATO să-și consolideze prezența militară pe flancul estic pentru a-i proteja pe membrii din regiunea Mării Negre de ambițiile agresive ale Federației Ruse „nu doar pentru descurajare, ci și pentru apărare”. Diplomatul a remarcat că, deși conceptul strategic al NATO recunoaște importanța geopolitică a Mării Negre, nu există o conștientizare deplină a riscurilor asociate cu aceasta, relatează Vocea Americii. Panayotov a spus că membrii est-europeni ai Alianței au temeri că nici după încheierea războiului din Ucraina, ambițiile Rusiei de a domina Europa nu se vor opri. "Ne temem că Moldova și Georgia ar putea fi următoarele țări pe lista rusă a invaziei agresive. Ne temem că probabil Federația Rusă va îndrăzni să încalce integritatea teritorială a unui stat membru NATO", și-a împărtășit opiniile ambasadorul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat