LIVE TEXT | Război în Ucraina. Noi tunuri autoprpulsate și tancuri T-90BVM modernizate pentru forțele ruse. „Teroriștii pot intra cu ușurință în Europa” din cauza războiului din Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Noi tunuri autoprpulsate și tancuri T-90BVM modernizate pentru forțele ruse. „Teroriștii pot intra cu ușurință în Europa” din cauza războiului din Ucraina

Un comandant al unei unități de tancuri ruse a declarat pentru RIA Novosti că tancurile modernizate T-90BVM au un nou sistem de comunicații și protecție îmbunătățită pentru vehicule.

Tancuri rusești. Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE 05.40 Forțele ruse ar putea intensifica eforturile de capturare a Kupianskului, regiunea Harkov, în săptămânile următoare, folosind o grupare de forțe în zonă care pare să fie mai puțin degradată decât grupările ruse responsabile de eforturile ofensive din altă parte din estul Ucrainei. Forțele ruse par să aibă condiții care să conducă la intensificarea operațiunilor în direcția Kupiansk (zona Oblast Harkov-Lugansk) cu intenția de a obține câștiguri teritoriale în zone care sunt mai semnificative din punct de vedere operațional decât alte zone pe care forțele ruse încearcă în prezent să le acapareze. Oficialii ucraineni au declarat că forțele ruse urmăresc să captureze Kupyansk și Borova (35 km vest de Svatove) în timpul iernii anului 2024. Cucerirea acestor orașe de către Rusia ar forța probabil forțele ucrainene să se îndepărteze de malul de est al râului Oskil din regiunea Harkov și ar stabili condițiile pentru viitoare operațiuni ofensive rusești de-a lungul liniei Kupiansk-Svatove-Kreminna. Ritmul operațiunilor rusești în direcția Kupiansk și configurația aparentă a forțelor ruse în regiunile ocupate Lugansk și Harkov, în general, nu indică un efort ofensiv rusesc iminent de-a lungul întregii linii Kupiansk-Lyman (Harkov-Lugansk-nord-estul oblastului Donețk), similar efortului ofensiv eșuat al Rusiei din nord-estul Ucrainei din iarna-primăvara anului 2023. Probabil că forțele ruse nu au acumulat suficiente forțe în regiunea Belgorod pentru a sprijini lansarea operațiunilor ofensive la scară largă în altă parte din nordul sau nord-estul Oblastului Harkov până în momentul scrierii acestui articol.

UPDATE 05.23 Ziarul britanic Telegraph a raportat pe 4 ianuarie că o sursă nespecificată „apropiată” de armata ucraineană a declarat că forțele ruse pot conduce o „ofensivă terestră” încă din 15 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre Ucrainene, locotenent-colonelul Volodymyr Fityo, a răspuns articolului din Telegraph din 5 ianuarie și a declarat că armata ucraineană nu a observat nicio schimbare în componența forțelor ruse în Oblastul Harkiv sau în Rusia la granița cu Oblastul Harkiv și că forțele ruse continuă operațiunile ofensive lângă Synkivka cu scopul de a captura Kupyansk. Șeful ucrainean Oblast Harkiv, Oleh Synehubov, a răspuns, de asemenea, ziarului Telegraph, menționând că forțele ruse nu se concentrează în Oblast Harkiv pentru o ofensivă pe scară largă și că intensitatea atacurilor rusești în direcția Kupiansk a scăzut în ultimele trei zile din cauza condițiilor meteorologice. Synehubov a remarcat că forțele ruse folosesc ritmul mai lent al operațiunilor cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile pentru a disloca întăriri în prima linie și pentru a antrena și coordona unitățile. Comentariile lui Fityo și Synehubov sunt în concordanță cu evaluarea ISW că forțele ruse pot intensifica operațiunile ofensive, deși nu pot lansa o operațiune ofensivă la scară largă, cu gruparea de forțe existentă în direcția Kupyansk. Este posibil ca forțele ruse să fi efectuat o acumulare treptată a forțelor, deoarece oficialii ucraineni au raportat că armata rusă a concentrat peste 100.000 de militari în direcțiile Kupyansk și Lyman începând cu octombrie 2023.

UPDATE 05.09 Forțele ucrainene au efectuat o serie de lovituri cu drone și rachete împotriva țintelor rusești în Crimeea și regiunea Krasnodar în noaptea de 4 spre 5 ianuarie. Centrul de comunicații strategice a forțelor armate ucrainene (StratCom) a declarat pe 5 ianuarie că forțele ucrainene au lovit depozite de muniție ruse, lângă Pervomaiske (82 km nord de Simferopol) în Crimeea ocupată. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au doborât 36 de drone ucrainene deasupra Crimeei, o dronă în regiunea Krasnodar și o rachetă ucraineană Neptune în partea de nord-vest a Mării Negre. Șeful administrației de ocupație Saky, Aleksandr Ovdyenko, a susținut că forțele ruse au respins cu succes un mare atac cu drone ucrainene de-a lungul coastei Saky-Evpatoria în seara zilei de 4 ianuarie. Bloggeri ruși au susținut că dronele și rachetele ucrainene au vizat Yevpatoria, aerodromul rusesc din Saky, Podul Strâmtorii Kerci și Novorossiysk din Krasnodar Krai. ISW nu a observat confirmarea vizuală a loviturilor ucrainene care au lovit ținte rusești în noaptea de 4 spre 5 ianuarie. Aceste lovituri ucrainene urmează atacurilor ucrainene din apropiere de Uyutne (vest de Evpatoria) și Evpatoria din 4 ianuarie, care ar fi lovit cel puțin un post de comandă rusesc. Grupul de partizani „Atesh” cu sediul în Crimeea ucraineană a susținut că forțele ucrainene au lovit un sistem radar rusesc de apărare aeriană și un centru de comunicații din Evpatoria responsabil de coordonarea operațiunilor rusești de apărare aeriană în Crimeea ocupată, pe 4 ianuarie.

UPDATE 04.55 Forțele ruse au efectuat lovituri cu drone Shahed 131/136 și lovituri cu rachete împotriva zonelor din prima linie din Ucraina peste noaptea de 5 ianuarie. Forțele aeriene ucrainene au raportat că forțele ruse au lansat două valuri de drone Shahed în zonele din prima linie din regiunile Herson și Mykolaiv și că forțele ucrainene au doborât 21 din cele 29 de drone. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a declarat că forțele ruse au vizat zonele din prima linie din sudul Ucrainei, în special regiunea Herson, unde este mai dificil pentru forțele ucrainene să intercepteze dronele. Șeful administrației militare a regiunii Harkiv, Oleh Synehubov, a declarat că forțele ruse au lansat 10 rachete S-300 la Liptsi, regiunea Harkiv, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie.

UPDATE 04.39 Germania a anunțat un nou pachet de asistență militară Ucrainei pe 4 ianuarie. Pachetul include 10 vehicule de luptă de infanterie Marder, două tancuri de deminare, 30 de sisteme de detectare a dronei, muniție de artilerie de 155 mm, rachete pentru sistemele de apărare aeriană Patriot și IRIS-T și un sistem de apărare aeriană Skynex.

UPDATE 04.25 Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite (UNSC) se va reuni pe 10 ianuarie și va discuta despre utilizarea raportată de Rusia a rachetelor balistice nord-coreene în Ucraina, o probabilă încălcare a rezoluțiilor UNSC. Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat pe 4 ianuarie că oficialii americani vor ridica problema utilizării raportate de rachete balistice la un briefing al UNSC din 10 ianuarie privind Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat pe 4 ianuarie că forțele ruse au lansat rachete balistice achiziționate din Coreea de Nord asupra țintelor din Ucraina la 30 decembrie 2023 și 2 ianuarie 2024. Oficialii ucraineni au declarat la 5 ianuarie că forțele ruse au folosit rachete balistice de fabricație străină în atacurile împotriva Ucrainei, dar că oficialii ucraineni nu au identificat încă țara de origine. Coreea de Nord a început să transfere un număr nespecificat de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune către Rusia în ultimele săptămâni.

UPDATE 04.06 Rezoluțiile UNSC privind Coreea de Nord solicită în mod specific Coreei de Nord să suspende toate activitățile legate de rachetele balistice și interzice statelor membre să exporte și să importe arme în și dinspre Coreea de Nord. Rezoluțiile ONU interzic, de asemenea, orice comerț cu Coreea de Nord care poate contribui la activități nucleare, rachete balistice sau de arme de distrugere în masă (ADM). Reprezentantul Rusiei, Oleg Burmistrov, a declarat, pe 15 octombrie 2023, că Rusia „aderă cu strictețe la obligațiile sale internaționale față de [Coreea de Nord] prin intermediul CSONU.” Achizițiile tot mai mari de muniții și sisteme de arme din Coreea de Nord încalcă material rezoluțiile CSONU privind Coreea de Nord. Totuși, rezoluțiile CSNU nu obligă statele membre să aplice sancțiuni secundare împotriva terților care fac comerț cu Coreea de Nord, dar Biroul de Control al Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA are puteri largi de aplicare a sancțiunilor pentru a sancționa orice entitate care comercializează bunuri sau servicii cu Coreea de Nord și orice instituție financiară străină care facilitează cu bună știință tranzacțiile cu Coreea de Nord.

UPDATE 03.53 Șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, s-a oferit în mod ciudat să schimbe 20 de prizonieri de război ucraineni pentru ridicarea sancțiunilor împotriva membrilor familiei sale. Oferta publică ciudată a lui Kadyrov de a negocia cu guvernul ucrainean pentru câștig personal urmărește indicatorii conform cărora Kremlinul s-ar putea implica în negocieri ale prizonierilor de război pentru a compensa rapoartele privind abuzurile rusești asupra prizonierilor de război ucraineni și a pune Rusia interesată să opereze în limitele dreptului și normelor internaționale. Propunerea lui Kadyrov subminează această poziție mai mare a Kremlinului. Bloggerul rus și membru al Consiliului pentru Drepturile Omului de la Kremlin, Alexander „Sasha” Kots, l-a criticat pe Kadyrov pentru „tratarea prizonierilor [de război] ca bunuri în scopuri personale.” Kadyrov a negociat probabil cu guvernul ucrainean independent de Kremlin pentru scopuri personale atunci când a susținut că a plătit serviciile speciale ucrainene pentru întoarcerea calului său de curse, Zazu, în mai 2023.

UPDATE 03.32 Curtea de Arbitraj de la Moscova a ordonat Google să deblocheze patru canale YouTube aparținând canalului rus 5TV afiliat statului rus pe 5 ianuarie, probabil ca parte a unui efort continuu de consolidare a controlului asupra spațiului informațional rusesc înainte de alegerile prezidențiale din martie. Curtea de Arbitraj din Mocow a menținut o hotărâre anterioară conform căreia Google trebuie să deblocheze canalele YouTube ale lui 5TV sau să plătească o amendă de 100.000 de ruble (aproximativ 1.094 USD) pentru fiecare zi în care Google refuză să reactiveze canalele. YouTube a blocat accesul la canalele asociate cu mass-media finanțată de stat din Rusia în februarie și martie 2022 pentru a aplica o politică care „interzice negarea, minimizarea sau banalizarea conținutului de evenimente violente bine documentate”, inclusiv invazia rusă la scară largă a Ucrainei. Kremlinul a încercat probabil să forțeze Google să înceteze operațiunile în Rusia, impunând amenzi crescânde pentru nerespectarea legilor rusești privind cenzura și confidențialitatea datelor. Un tribunal din Moscova a amendat Google cu 4,6 miliarde de ruble (aproximativ 50,3 miliarde de dolari) pe 20 decembrie 2023, pentru că a refuzat să respecte legile ruse de cenzură și să elimine informații „false” despre războiul rus din Ucraina. Reuters a raportat pe 3 ianuarie că amenzile rusești împotriva Google, YouTube, Meta, TikTok și Telegram „par să fi fost soluționate”, deoarece acestea nu mai apar ca debitori în baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești din Rusia, dar motivul acestei omisiuni este neclar.

UPDATE 03.18 Forțele ruse au avansat în direcțiile Kupyansk și Lyman pe 5 ianuarie, dar nu au existat modificări confirmate în prima linie. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au împins forțele ucrainene din pozițiile din nordul și centrul Synkivka (la nord-est de Kupyansk) și că Synkivka este acum o zonă gri contestată. Un alt blogger a susținut că forțele ruse au avansat către noi poziții, ajungând la trei kilometri de Terny și Yampolivka (vest de Kreminna) și a declarat că forțele ruse încearcă să elimine capul de pod ucrainean de pe malul drept al râului Jerebets în această zonă. Cu toate acestea, ISW nu a observat încă o confirmare vizuală a acestor presupuse câștiguri în direcțiile Kupyansk sau Lyman. Surse ruse și ucrainene au raportat că angajamentele poziționale au continuat în direcția Kupyansk lângă Synkivka și la est de Petropavlivka și în direcția Lyman lângă Terny și în zona pădurii Serebryanske.

image

UPDATE 03.04 Forțele ruse și ucrainene au continuat bătăliile de poziție la nord-vest și la sud de Bakhmut pe 5 ianuarie, dar nu au existat modificări confirmate în prima linie. Surse ruse și ucrainene au declarat că luptele de poziție au continuat la nord-vest de Bakhmut lângă Bohdanivka, la vest de Bakhmut lângă Ivanivske și la sud-vest de Bakhmut lângă Klishchiivka și Andriivka. Se pare că elemente ale Regimentului 331 VDV rus (Divizia 98 VDV) continuă să opereze în apropiere de Bakhmut, iar elemente ale detașamentului „Russian Hawks” (Regimentul 33 de Infanterie Motorizată, Corpul de armată al Republicii Populare Donețk [DNR]) operează la sud de Bakhmut, aproape Horlivka.

image

UPDATE 02.42 Forțele ruse au avansat recent în apropierea Avdiivka și au intensificat ritmul operațiunilor lor ofensive în zonă. Imaginile geolocalizate publicate pe 4 ianuarie arată că forțele ruse au înaintat la nord de Avdiivka, lângă Uzina de Cocs Avdiivka și la nord-vest de Avdiivka, de-a lungul liniei ferate de lângă Novobakhmutivka. Bloggeri ruși au susținut pe 5 ianuarie că forțele ruse au avansat și ele cu 400 de metri de-a lungul liniei de cale ferată la nord de zona fermei „Tochmash” la nord-vest de Avdiivka și la 400 de metri în apropierea fabricii de cocs Avdiivka. Un blogger rus a susținut că forțele ruse la nord-vest de Avdiivka, lângă Berdichi, înaintează în medie 100 de metri la fiecare două zile. Forțele ruse au atacat lângă Avdiivka, Novobakhmutivka, Stepove, Pervomaiske și Nevelske. Șeful administrației militare a orașului Avdiivka, Vitaliy Barabash, a declarat că forțele ruse au început să atace din 20 de direcții diferite, probabil referindu-se la direcții subtactice, pe 4 ianuarie, după o pauză între 1 și 3 ianuarie și că forțele ruse efectuează lovituri aeriene și de artilerie grea în zonă. Barabash a menționat că forțele ruse urmăresc să captureze Avdiivka înainte de alegerile prezidențiale din 17 martie, dar este puțin probabil să o facă.

image

UPDATE 02.25 Luptele de poziție au continuat la vest și sud-vest de orașul Donețk, lângă Marinka, Heorhiivka, Pobieda și Novomykhailivka pe 5 ianuarie. Elementele formației tactice de luptă operaționale „Kaskad” a DNR, pe care comanda militară rusă o dizolvă, se pare că, lângă Novomykhailivka, continuă să opereze.

image

UPDATE 02.09 Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse nu au condus niciun atac în zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast pe 5 ianuarie. Elementele Regimentului 394 de Infanterie Motorizată rus (127 Divizia de Infanterie Motorizată, Armata a 5-a Arme Întrunite, districtul militar de est) operează la sud de Velyka Novosilka, iar elemente ale Regimentului 218 de tancuri (Divizia 127 de Infanterie Motorizată) operează în apropiere de Pryyutne (sud-vest de Velyka Novosilka).

image

UPDATE 01.57 Forțele ruse și ucrainene au continuat angajamentele poziționale în vestul regiunii Zaporijia pe 5 ianuarie. Surse ruse și ucrainene au declarat că luptele poziționale au continuat lângă Verbove (la est de Robotyne), Robotyne și Novoprokopivka (la sud de Robotyne).

image
image

UPDATE 01.43 Forțele ucrainene își mențin pozițiile pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson începând cu 5 ianuarie, dar nu au existat modificări în prima linie în zonă. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins 10 atacuri rusești pe malul de est al râului Nipro. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene continuă să transfere întăriri în pozițiile de lângă Krynky și că dronele rusești au devenit mai eficiente în operarea în raza de acțiune a sistemelor ucrainene de război electronic (EW) din zonă.

image

UPDATE 01.29 Se pare că sancțiunile internaționale împiedică producția de avioane Su-34 a Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a declarat pe 5 ianuarie că Rusia a produs un nou lot de două până la trei avioane Su-34 în 2023 și poate produce doar atâtea avioane pe an, deoarece aeronava necesită componente străine. Ihnat a remarcat că sancțiunile îngreunează probabil ca Rusia să achiziționeze piese străine pentru repararea și construirea de noi avioane. Forțele ucrainene au doborât cel puțin patru avioane rusești Su-34 la sfârșitul lui decembrie 2023.

UPDATE 01.17 Serviciul de știri de stat rus TASS a raportat pe 5 ianuarie că Rostec, conglomeratul rus de apărare a livrat cele mai recente versiuni ale tunului autopropulsat Koalitsiya-SV, armatei ruse la sfârșitul anului 2023. Rostec a raportat că a finalizat testele cu succes ale sistemului Koalitsiya-SV în octombrie 2023. Cea mai recentă versiune a Koalitsiya-SV poate trage peste 10 obuze pe minut și este construit pe șasiul unui tanc T-90.

UPDATE 01.02 Serviciul de știri de stat rus RIA Novosti a raportat pe 4 ianuarie că primul lot de tancuri modernizate T-90BVM a intrat în serviciu într-o zonă nespecificată în direcția Zaporijia. Un comandant al unei unități de tancuri ruse a declarat pentru RIA Novosti că tancurile modernizate T-90BVM au un nou sistem de comunicații și protecție îmbunătățită pentru vehicule.

UPDATE 00.48 Kremlinul continuă să consolideze supravegherea administrativă federală a administrațiilor de ocupație locale și regionale din Ucraina ocupată. Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 5 ianuarie un decret care extinde modificările în componența Consiliului Rusiei pentru Dezvoltarea Autonomiei Locale, care este un organism consultativ al Kremlinului care consolidează sistemele locale de autoguvernare în Rusia și acum și în părțile anexate ilegal din Rusia. Ucraina. Decretul din 5 ianuarie o numește pe Galina Danilchenko în funcția de șef oficial al administrației de ocupație a orașului Melitopol și îi confirmă pe Denis Pușilin și Leonid Pasechnik ca șefi oficiali ai Republicilor Populare Donețk și, respectiv, Lugansk (DNR și LNR), modificându-le titlurile de la „în exercițiu” în „șefii.” Acest decret codifică efectiv numirile oficialilor aprobați de Kremlin ca șefi oficiali ai municipalităților și regiunilor ocupate.

UPDATE 00.34 Surse ruse încearcă să prevină posibilele probleme dintre Rusia și India, pretinzând că țările occidentale furnizează intenționat muniție de artilerie produsă în India, Ucrainei. Filiala indiană a instituției de presă guvernamentale ruse Sputnik a susținut pe 3 ianuarie că un veteran al forțelor aeriene indiene a acuzat Slovenia că a cumpărat muniție de artilerie indiană de 155 mm sub pretexte false și că a furnizat muniția Ucrainei pentru a deteriora relația bilaterală ruso-indiană. Sputnik India a subliniat poziția neutră a Indiei cu privire la războiul din Ucraina și parteneriatul său strategic strâns cu Rusia. Revista indiană Economic Ties a raportat că oficialii ruși au contactat guvernul indian cu privire la muniția de fabricație indiană care ajungea în Ucraina prin intermediari europeni. ISW nu a observat confirmarea că vreun beligerant a folosit muniție de artilerie de fabricație indiană în Ucraina. Sursele și oficialii ruși încearcă probabil să încadreze problema ca pe o provocare occidentală pentru a atenua eventualele tensiuni cu India. Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-au întâlnit cu ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar pe 27 decembrie, probabil pentru a menține relația comercială critică a Rusiei cu India.

UPDATE 00.21 Un blogger rus a distribuit informația că „teroriștii” pot intra cu ușurință în Europa din cauza războiului din Ucraina, probabil în încercarea de a submina sprijinul occidental pentru continuarea ajutorului acordat Ucrainei, precum și discuțiile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană (UE). Bloggerul a distribuit un articol de la publicația germană Bild care susținea că teroriștii Statului Islamic din provincia Khorasan din Tadjikistan intră cu ușurință în Europa dându-se drept refugiați din Ucraina. Bloggerul a distribuit o hartă care arată presupusa rută pe care teroriștii o parcurg pentru a ajunge în Germania, ceea ce indică faptul că drumul trece prin Rusia. ISW nu a observat nimic care să confirme afirmațiile Bild. Bloggerul probabil a distribuit afirmația în încercarea de a lega temerile europene de atacuri teroriste și dezbaterile despre migrație cu sprijinul continuu pentru Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ Coreea de Nord va plăti un „preț mare” pentru ajutorarea lui Putin cu arme, declară reprezentanții Marii Britanii. Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, la o zi după ce SUA au acuzat Moscova că folosește rachete furnizate de Phenian în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat că pentru sprijinirea Rusiei, Coreea de Nord va plăti un „preț mare”. „Lumea a întors spatele Rusiei, forțându-l pe Putin să se umilească și să meargă în Coreea de Nord cu mâna întinsă pentru a-și continua invazia ilegală”, a declarat Shapps vineri, potrivit POLITICO. El a menționat că, făcând acest lucru, Rusia a încălcat mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și a pus în pericol securitatea unei alte regiuni a lumii. „Acest lucru trebuie să înceteze acum”, a adăugat ministrul. Ministerul de Externe britanic a criticat Moscova, spunând că utilizarea armelor furnizate de Coreea de Nord a fost „un simptom al izolării sale pe scena mondială și un semn al disperării sale”, precum și „o încălcare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia le-a susținut în calitate de membru permanent.” Londra a cerut, de asemenea, Coreei de Nord „să înceteze furnizarea de arme Rusiei”. Relațiile dintre Moscova și Phenian s-au încălzit în ultimele luni, deoarece Putin își caută aliați pe scena internațională. Coreea de Nord trimite o cantitate imensă de muniție în Rusia, livrând un milion de obuze de artilerie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?