LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia a lansat atacuri pe mai multe direcții în cursul nopții. Atacurile forțelor ucrainene pe direcția Kupiansk au fost respinse de ruși

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia a lansat atacuri pe mai multe direcții în cursul nopții. Atacurile forțelor ucrainene pe direcția Kupiansk au fost respinse de ruși

Rusia a lansat în cursul nopții atacuri cu drone și rachete împotriva Ucrainei pe direcția Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnipro, Cernigău, Sumî, Donețk și Kiev, potrivit unui comunicat al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, scrie agenția Unian.

Sistem de rachete S-300 la defilare FOTO: lexan/Shutterstock

Comandamentul Forțelor Aeriene a adăugat că pentru atac forțele ruse au folosit rachete Kh-59, S-300 și drone de tip Shahed, scrie agenția Unian.

UPDATE Rusia a respins atacurile forțelor ucrainiene pe direcția Kupiansk

Unitățile de luptă ale Grupul de Vest al armatei ruse ar fi respins trei atacuri ale grupurilor de asalt ale forțelor ucrainiene, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al grupului, Serghei Zybinsky, scrie agenția TASS.

UPDATE Rusia susţine că a doborât trei rachete ucrainene întreptate spre Peninsula Crimeea

Rusia a doborât trei rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată în 2014 de Moscova și țintă importantă a loviturilor executate de Ucraina, a transmis un responsabil rus, citat de AFP, scrie Agerpres. Detalii aici.

Podul din Crimeea FOTO: Shutterstock

Podul din Crimeea FOTO: Shutterstock

„Trei rachete inamice în direcţia Crimeea au fost doborâte” în zona Herson la sfârşitul după-amiezii, a declarat pe Telegram Vladimir Saldo, instalat de Moscova la conducerea zonelor ocupate în această regiune din sudul Ucrainei.

UPDATE Biserica Ortodoxă Rusă recrutează mercenari

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că Biserica Ortodoxă Rusă își înființează propriile „companii militare private ortodoxe” pentru a recruta și antrena mercenari pentru a lupta împotriva Ucrainei. Agenția spune că a descoperit o astfel de companie militară creștin-ortodoxă care operează dintr-o catedrală proeminentă din Rusia.

Catedrala Navală din Kronstadt din Sankt Petersburg Foto: Shutterstock

Catedrala Navală din Kronstadt din Sankt Petersburg Foto: Shutterstock

UPDATE Un nou bilanț: Rusia a pierdut aproape 300.000 de soldați în Ucraina

Aproape 300.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, arată două estimări. Detalii aici.

Soldati ucrainieni FOTO: Profimedia

Soldati ucrainieni FOTO: Profimedia

Statul Major General al armatei ucrainene a anunțat sâmbătă noi pierderi umane și materiale grele pentru ruși: 790 de soldați, 16 tancuri și 55 de vehicule blindate. Majoritatea acestor pierderi au fost înregistrate în zona localității Avdiivka, regiunea Donețk, unde rușii și-au concentrat eforturile în ultimele săptămâni.

UPDATE Zelenski îi mulțumește emirului Qatarului pentru repatrierea unor cetățeni ucraineni

Volodimir Zelenski i-a mulțumit emirului Qatarului pentru rolul jucat de statul său în repatrierea unor cetățeni ucraineni deportați în Rusia.

Președintele ucrainean a transmis mulțumirile sale într-o conversație telefonică purtată duminică.

Cei doi lideri de stat au mai discutat totodată despre situația din Orientul Mijlociu, unde Qatarul încearcă de asemenea să medieze eliberarea unor ostatici deținuți de Hamas.

UPDATE Luptătorii lui Kadîrov, acuzați de jafuri

Paramilitarii liderului cecen Ramzan Kadîrov jefuiesc populația din orașul Tokmak, oraș din regiunea Zaporojie aflat sub ocupația forțelor armate ale Rusiei.

Potrivit unui grup de partizani, luptătorii ceceni nu participă la ostilitățile de pe front, ci doar bărbații mobilizați din diverse regiuni sărace ale Rusiei.

În schimb, ei se dedau jafurilor, punând în pericol viețile civililor.

UPDATE Rusia va furniza Ungariei şi Chinei cantităţi suplimentare de gaze

Gazprom va furniza la iarnă cantităţi suplimentare de gaze Ungariei şi Chinei, a anunţat duminică preşedintele - director general Alexei Miller, conform agenţiei TASS preluate de Reuters.

Gazprom FOTO: Shutterstock

Gazprom FOTO: Shutterstock

Miller a afirmat într-un interviu televizat că livrările suplimentare ale Gazprom către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. China urmează să primească încă 600 de milioane de metri cubi peste obligaţiile contractuale. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat