LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia va folosi elicoptere MI-28 pentru a neutraliza dronele. Clădirea Serviciului Vamal Federal rus în flăcări la Moscova

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia va folosi elicoptere MI-28 pentru a neutraliza dronele. Clădirea Serviciului Vamal Federal rus în flăcări la Moscova

Rusia va folosi elicoptere MI-28 pentru a lupta cu dronele pe fondul lipsei de sisteme de apărare aeriană. Comandamentul militar rus a decis să formeze „unități speciale de elicoptere”, echipate cu elicoptere Mi-28 depășite tehnologic care nu sunt potrivite pentru operațiuni de luptă. Misiunea acestor elicoptere va fi lupta împotriva dronelor în zonele fără mijloace de apărare sol, scrie agenția Unian.

Elicopter MI-28 FOTO: Shutterstock

Potrivit revistei Defense Express, citată de Unian, aceste elicoptere au viteză de 265 km/h, ceea ce le permite teoretic să urmărească drone care zboară cu o viteză de până la 200 km/h. Echipamentele ofensive ale acestora le permite, de asemenea, să atace ținte aeriene folosind tunul de 33 milimetri, precum și rachete ghidate cu inflaroșu, scrie Unian.

UPDATE 5:25 Tânără de 21 de ani acuzată de trădare după ce a fotografiat și filmat tehnică militară

O tânără de 21 de ani din Chița a fost arestată sub acuzația de înaltă trădare în conformitate cu (articolul 275 din Codul penal al Federației Ruse) după ce a fotografiat și filmat trenuri cu echipamente militare care circulau de-a lungul căii ferate, după care le-a trimis unui bărbat cunoscut online care făcea parte din Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, scrie TASS.

UPDATE 05:03 Ce șanse de reușită dă Agenția de Informații a Pentagonului, care a prezis înfrângerea rapidă a Kievului la începutul războiului, contraofensivei ucrainene

Statele Unite a anunțat un nou ajutor militar în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina, ajutorul cuprinde echipamente de deminare și diferite tipuri de muniții, precizează Agerpres. Detalii aici.

Arme pentru Ucraina FOTO: Shutterstock

Arme pentru Ucraina FOTO: Shutterstock

Acest nou pachet de ajutor este menit să acopere "nevoile Ucrainei pe câmpul de luptă" şi demonstrează "sprijinul neclintit" al Statelor Unite, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

UPDATE 02:15 Forțele ruse au atacat cu drone Ucraina în cursul nopții în Harkov, Nikolaiev, Herson și Odesa

La Odesa a fost anunțată o alertă aeriană. „Un grup de UAV-uri de atac se apropie de Odesa”. Rușii au folosit ca puncte de atac Primorsko-Akhtarsk (Federația Rusă) și din Crimeea ocupată, a informat Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainene, scrie agenția Unian.

UPDATE 00:51 Clădirea Serviciului Vamal Federal este în flăcări la Moscova (video)

Incendiu puternic în capitala Rusiei, clădirea Serviciului Vamal Federal al Rusiei în flăcări, în noaptea de 8 septembrie.

„Incendiu în estul Moscovei. O coloană mare de fum negru poate fi văzută în districtul Novogyreevo, un incendiu pe strada Kuskovskaya. Potrivit Ministerului Situațiilor de Urgență, cererea a venit din interiorul clădirii în care se află Serviciul Vamal Federal, ", precizează un mesaj apărut pe canalul de telegram „ Ostrozhno, Moscova ”.

UPDATE 23:04 Mitul inutilității tancurilor, spulberat în Ucraina. Învățămintele trase de NATO și de România

Războiul din Ucraina a readus la modă tancurile, iar azi țările care le-au neglijat ani până de curând încearcă să fabrice cât mai multe. Generalul Cristian Barbu explică, pentru „Adevărul”, cum s-a ajuns aici și în ce situație se află România. Detalii aici.

Tancurile Abrams sunt considerate printre cele mai bune din lume. FOTO: EPA EFE

Tancurile Abrams sunt considerate printre cele mai bune din lume. FOTO: EPA EFE

UPDATE 22:18 Ce șanse de reușită dă Agenția de Informații a Pentagonului, care a prezis înfrângerea rapidă a Kievului la începutul războiului, contraofensivei ucrainene

Analistul șef al Agenției de informații a Departamentului Apărării al SUA (DIA), care a prezis înfrângerea rapidă a Kievului la începutul războiului, a povestit cum evaluează Pentagonul acum capacitățile Ucrainei. Detalii aici.

Militari ucraineni la Bahmut Foto: Profimedia

Militari ucraineni la Bahmut Foto: Profimedia

După trei luni de progrese dureros de lente, contraofensiva ucraineană capătă amploare. În apropiere de satul Robotîne, trupele ucrainene au spart prima dintre cele trei linii de apărare ale rușilor. Acum o atacă pe a doua. Detalii aici.

UPDATE 21:45 Ministerul de Externe austriac îl convoacă pe reprezentantul Comisiei Europene, care a spus că Austria plătește Rusiei „bani însângerați”

Ministerul de Externe austriac l-a convocat joi pe şeful reprezentanţei Comisiei Europene la Viena, germanul Martin Selmayr, după ce acesta a criticat ritmul lent în care Austria se debarasează de gazele ruseşti, despre care a spus că sunt plătite de guvernul austriac cu „bani însângeraţi". Detalii aici.

Gaze FOTO: Profimedia

Gaze FOTO: Profimedia

Martin Selmayr, puternicul şef de cabinet al fostului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut aceste comentarii în timpul unui eveniment desfăşurat miercuri seară la Viena

UPDATE 20.17 Operațiunea multidomeniu executată de Ucraina la care Rusia nu are răspuns

În ciuda limitărilor impuse de Washington, Ucraina a pus la punct cu măiestrie o Operațiune multidomeniu împotriva Rusiei, la care Kremlinul nu are niciun răspuns. Rușii sunt forțați să reacționeze la condițiile impuse lor pe toată adâncimea câmpului de luptă, inclusiv pe teritoriul Rusiei.

Kiev Foto: EPA EFE

Kiev Foto: EPA EFE

Câștigul – sau cel puțin percepția de câștig – schimbă declarațiile multor pesimiști din sfera securității naționale a SUA care au spus anterior că contraofensiva Ucrainei a stagnat sau chiar a eșuat. Detalii aici

UPDATE 18.15 Musk a închis reţeaua Starlink de teama că un atac ucrainean în Crimeea ar conduce la represalii nucleare ruseşti

Elon Musk le-a ordonat anul trecut inginerilor săi să închidă reţeaua de sateliţi de comunicaţii Starlink care acţiona în apropierea coastelor peninsulei Crimeea. Scopul a fost de a zădărnici un atac insidios ucrainean asupra flotei ruse de la Marea Neagră.

Starlink FOTO: Getty Images

Starlink FOTO: Getty Images

Informația a apărut în cartea autobiografică a lui Musk semnată de scriitorul Walter Isaacson, relatează joi CNN. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat