LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia vrea „aprofundarea relațiilor de apărare” cu țări din Africa, Asia și America Latină

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia vrea „aprofundarea relațiilor de apărare” cu țări din Africa, Asia și America Latină

Șoigu și Putin au reiterat retorica ce acuză Occidentul că ar crea instabilitate în Africa, America Latină și Asia și a pledat pentru aprofundarea relațiilor de apărare a Rusiei cu acele țări și pentru crearea unei „ordini mondiale multipolare”.

Foto: Profimedia

UPDATE 06.44 Declarații absurde ale reprezentanților Federației Ruse.

Șeful Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, Serhiy Naryshkin, i-a îndemnat pe ruși să nu călătorească în Europa. Argumentele pe care le-a dat au fost destul de „originale”. Potrivit acestuia, rușii sunt în pericol acolo, pentru că există „ biomecanoizi ” în Occident. Totodată, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmytro Medvedev , a emis o nouă „perlă” despre aderarea Ucrainei la NATO. El a amenințat că autoritățile ucrainene vor trebui să abandoneze Kievul pentru a intra în blocul NATO.

UPDATE 06.30 Forțele ucrainene au desfășurat operațiuni contraofensive pe cel puțin trei sectoare ale frontului pe 15 august și au avansat în Oblastul Lugansk și vestul Oblast Zaporijia. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în direcțiile Bakhmut, Melitopol (vestul Oblast Zaporijia) și Berdyansk (vestul Donețk-estul Oblast Zaporijia). Coordonatele publicate de un blogger rus pe 15 august indică faptul că forțele ucrainene au înaintat la sud de Dibrova (7 km sud-vest de Kreminna). Imaginile geolocalizate postate pe 14 august indică faptul că forțele ucrainene au avansat în Robotyne, iar alte rapoarte rusești și ucrainene publicate pe 15 august sugerează că forțele ucrainene au angajat brigăzi de contraofensivă suplimentare în zona de vest a oblastului Zaporijia. Colonelul ucrainean Petro Chernyk a declarat că contraofensiva ucraineană avansează încet în sudul Ucrainei, deoarece forțele ucrainene trebuie să depășească o linie defensivă rusă cu trei eșalonate. Chernyk a afirmat că linia rusă de apărare include o primă linie de câmpuri minate care se întinde pe câțiva kilometri lățime; o a doua linie cu concentrații de artilerie, echipamente și personal; și o a treia linie de poziții din spate menite să păstreze resursele. Chernyk a remarcat că măsurile ucrainene de contrabaterie sunt deosebit de importante pentru a împiedica artileria rusă să vizeze echipamentele ucrainene de deminare. Declarațiile lui Chernyk sunt în concordanță cu evaluările anterioare ale ISW conform cărora apărarea elastică solidă din punct de vedere doctrinar a Rusiei încetinește progresele forțelor ucrainene în sudul Ucrainei.

UPDATE 06.14 Forțele ruse au efectuat o lovitură cu rachete la scară largă împotriva țintelor ucrainiene, în noaptea de 14 spre 15 august. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat 28 de rachete, inclusiv patru rachete antinavă Kh-22, 20 de rachete de croazieră aeriene Kh-101/555 și patru rachete de croazieră Kalibr, pe ținte în toată Ucraina, în timpul nopții. din 14-15 august și că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 16 rachete Kh-101/555 și Kalibr. Statul Major ucrainean a mai raportat că forțele ruse au lansat opt rachete S-300/400 în modul de atac la sol asupra țintelor din regiunile Dnipropetrovsk și Zaporijia. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că loviturile cu rachete au vizat întreprinderi cheie din baza industrială de apărare a Ucrainei. Surse ucrainene și ruse au raportat că rachetele rusești au vizat diverse zone din spate ale Ucrainei, inclusiv zone industriale din regiunile Dnipropetrovsk, Volyn, Lviv, Cherkassy și Donețk. Surse ruse au susținut că forțele ruse au lovit aerodromul Starokostyantyniv din regiunea Hmelnytskyi, deși surse ucrainene nu au confirmat această lovitură. Sursele ruse ar putea să umfle pretențiile cu privire la atacul asupra Oblastului Hmelnytskyi pentru a încadra Rusia că vizează efectiv activele ucrainene asociate cu capacitățile contraofensive ale Ucrainei.

UPDATE 05.45 Kremlinul folosește forumul Armata-2023 de la Moscova (14-20 august) pentru a promova relațiile militare și politice bilaterale cu alte state și pentru a se poziționa ca un partener de încredere și avansat din punct de vedere tehnologic. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că peste 77.000 de reprezentanți din peste 1.500 de întreprinderi din baza industrială de apărare (DIB) rusă prezintă peste 28.500 de dezvoltări tehnice și defensive la forum și că sunt prezenți reprezentanți din peste 82 de țări. Ministerul Apărării a susținut că Rusia a organizat 14 întâlniri bilaterale în prima zi a forumului. Ministrul adjunct al apărării rus, Alexander Fomin, s-a întâlnit cu oficiali din Myanmar, Pakistan, Cambodgia, Laos, Bangladesh și Djibouti pentru a discuta despre relațiile bilaterale de apărare. Ministerul Rusiei a postat, de asemenea, fotografii ale ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, vizionand expoziții iraniene, chineze și indiene. Ministrul chinez al apărării, generalul colonel Li Shangfu, a vorbit la forum pentru a sărbători cooperarea strategică ruso-chineză și pentru a semnala disponibilitatea Chinei pentru continuarea cooperării. Ministerul Rusiei a prezentat mai multe drone iraniene la forum. Ministerul Rusiei s-a poziționat, de asemenea, ca un partener viabil de apărare pe termen lung și producător de arme, găzduind conversații despre pregătirea militară rusă pe termen lung, integrarea intenționată a inteligenței artificiale (AI) în sistemele rusești de arme și control, utilizarea tipăririi tridimensionale. pentru reparațiile navale rusești și modernizarea echipamentelor de salvare.

UPDATE 05.27 Președintele rus Vladimir Putin și Șoigu au făcut în mare parte comentarii exagerate, considerând că guvernul rus îndeplinește efectiv eforturile rusești de generare a forțelor, prezentând resursele occidentale și ucrainene drept limitate și promovând cooperarea internațională împotriva Occidentului. Șoigu a susținut pe 15 august, la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, că baza industrială de apărare rusă (DIB) a produs diverse arme, tancuri, vehicule blindate și drone într-o perioadă de timp și a susținut că, capabilitățile echipamentelor rusești și sovietice depășesc capacitățile echipamentelor occidentale. Șoigu a susținut că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei au contribuit la creșterea producției interne de echipamente militare prin înlocuirea importurilor la întreprinderile DIB, parte a unei narațiuni de lungă durată (și inexacte) de la Kremlin din 2014, susținând că sancțiunile internaționale întăresc Rusia. Șoigu a susținut că, în contrast, resursele ucrainene și arsenalele militare occidentale sunt aproape complet epuizate. Totuși, ISW continuă să evalueze că Rusia nu a reușit să-și mobilizeze DIB pentru a sprijini în mod adecvat efortul de război.

UPDATE 05.15 Președintele rus Vladimir Putin a reiterat afirmațiile nefondate pe 15 august, la Conferința Internațională de Securitate de la Moscova, că Occidentul este responsabil pentru „aprinderea conflictului” în Ucraina. Șoigu și Putin au reiterat retorica ce acuză Occidentul pentru că ar crea instabilitate în Africa, America Latină, și Asia și a pledat pentru aprofundarea relațiilor de apărare a Rusiei cu acele țări și pentru crearea unei „ordini mondiale multipolare”. Șoigu a susținut, de asemenea, că Occidentul a escaladat conflictele internaționale, inclusiv „situația din jurul Taiwanului”. Referirea lui Șoigu la Taiwan indică probabil eforturile continue ale Rusiei de a crea un parteneriat „fără limite” între Beijing și Moscova, în ciuda rezervelor Chinei.

UPDATE 05.08 Sursele afiliate Wagner Group subminează companiile militare private (PMC) afiliate Ministerului rus al Apărării (MOD). Mai multe surse din interiorul Rusiei și Belarus au susținut pe 15 august că zvonurile care circulă în prezent despre presupusul transfer al comandanților Wagner la PMC „Redut” al Ministerului Rusiei sunt false”. Sursele din interior au numit zvonurile un „vis” al Ministerului Apărării rus și au negat că orice comandanți Wagner se transferă la „Redut” și, în schimb, continuă să îndeplinească sarcini ca parte a conducerii Wagner. Sursele afiliate lui Wagner și finanțatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, au criticat anterior cu asprime „Redut” și unitățile sale constitutive pe fondul tensiunilor lui Wagner cu Ministerul Apărării Rus în timpul bătăliei de la Bakhmut. Răspunsurile acerbe ale multor canale afiliate lui Wagner la acuzația că unii comandanți Wagner ar putea fi transferați la „Redut” sugerează că sursele Wagner au un interes continuu în subminarea diferitelor organe asociate Ministerului. După cum a raportat ISW pe 14 august, Ministerul Apărării din Rusia pare să se lupte să consolideze controlul asupra altor PMC-uri asociate cu oamenii de afaceri și întreprinderile ruși și probabil speră să mențină o înțelegere asupra „Redut” în ciuda atacurilor retorice ale canalelor afiliate Wagner.

UPDATE 04.50 Finanțatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, continuă să comenteze problemele Wagner de pe continentul african pentru a rămâne activ în spațiul informațional, dar se abține în special de la a comenta războiul din Ucraina. Un canal Telegram afiliat lui Wagner a postat o înregistrare audio a lui Prigojin pe 15 august, în care Prigojin a comentat despre presupusele arestări ale protestatarilor care purtau tricouri Wagner în Ghana și a susținut că incidentul demonstrează că Wagner a continuat sprijinul în întreaga lume și în Africa. Canalele Wagner au postat anterior un clip audio cu Prigojin discutând despre lovitura din Niger și prezența lui Wagner în Africa pe 8 august. Prigojin pare să folosească adresele sale publice limitate pentru a se concentra pe platforma intereselor lui Wagner în Africa, în loc să comenteze situația din Ucraina sau rapoartele despre activitatea lui Wagner în Rusia și Belarus, indicând posibil că urmărește limitări impuse implicării sale - chiar și retoric - cu războiul din Ucraina.

UPDATE 04.36 Forțele ucrainene au efectuat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna și au avansat pe 15 august. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ucrainene au efectuat operațiuni ofensive fără succes în apropiere de Vilshana (15 km nord-est de Kupyansk), Synkivka (8 km nord-est de Kupyansk), Novoselivske (14 km nord-vest de Svatove), Novoyehorivka (15 km sud-vest de Svatove), Bilohorivka (12 km sud de Kreminna), Rozdolivka (31 km sud-vest de Kreminna), Kuzmyne (3 km sud-vest de Kreminna) și Vesele (31 km sud de Kreminna) ). Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe de Vest rus, Serghei Zybinsky, a susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Synkivka, tractul Mankivka (la aproximativ 15 km est de Kupyansk), „pădurea Usa” (probabil între Synkivka și Lyman Pershyi) și Novoselivske. Purtătorul de cuvânt al Grupării Centrale a Forțelor Ruse, Alexander Savchuk, a susținut pe 14 august că forțele ucrainene au atacat fără succes în direcția Svatove. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Svatove și au lansat fără succes atacuri la scară mică lângă Karmazynivka (la 13 km sud-vest de Svatove) pe 15 august. Un alt blogger rus a susținut că forțele ucrainene au atacat fără succes lângă Torske (15 km vest de Kreminna) și zona pădurii Serebryanske (10 km sud-vest de Kreminna). Coordonatele publicate de un blogger rus indică faptul că forțele ucrainene au avansat la sud de Dibrova (7 km sud-vest de Kreminna).

image

UPDATE 04.24 Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna și ar fi avansat pe 15 august. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes la sud-est de Vilșana și la est de Petropavlivka (7 km est de Kupyansk). Un blogger rus a susținut că forțele ruse avansează lângă Synkivka. Alți bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au condus operațiuni ofensive în apropiere de Synkivka, Andriivka (15 km vest de Svatove), Bilohorivka și Vesele. Un blogger rus a susținut pe 14 august că luptele poziționale au loc în apropiere de Bilohorivka și că forțele ruse atacă intens forțele ucrainene în zona pădurii Serebryanske. O sursă rusă a susținut că unitățile din Brigada 123 de infanterie motorizată ruse (Corpul 2 al armatei Republicii Populare Lugansk) operează în direcția Siversk (la 18 km sud-vest de Kreminna).

UPDATE 04.07 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive lângă Bakhmut și nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat pe 15 august. Bloggeri ruși au raportat lupte în desfășurare pe linia Klishchiivka-Kurdyumivka-Andriivka (toate la 5-11 km sud de Bakhmut). Un blogger a susținut că situația Rusiei în această zonă este instabilă, deoarece forțele ucrainene controlează înălțimile dominante și zonele forestiere din jurul așezărilor importante.

image

UPDATE 03.55 Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive lângă Bakhmut și au avansat pe 15 august. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au contraatacat lângă Klișchiivka și Andriivka. Unii bloggeri au susținut că forțele ruse au recucerit poziții nespecificate în sudul Klischiivka, dar un blogger a susținut că atacurile rusești nu au avut succes.

UPDATE 03.41 Forțele ruse și ucrainene au continuat să se înfrunte pe linia orașului Avdiivka-Donețk și nu au avansat pe 15 august. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile terestre rusești la sud de Avdiivka și lângă Marinka (imediat la sud-vest de orașul Donețk) și Krasnohorivka ( 22 km sud-vest de Avdiivka). Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele ruse au respins atacurile terestre ucrainene în apropiere de Krasnohorivka (8 km nord de Avdiivka) și Nevelske (14 km sud-vest de Avdiivka).

image

UPDATE 03.28 Forțele ucrainene au continuat operațiunile ofensive în zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast pe 15 august. Statul Major ucrainean a raportat că trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în direcția Berdyansk (zona de frontieră Donețk-Zaporijia Oblast). bloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene atacă în și în jurul lui Urojaine (9 km sud de Velyka Novosilka), iar majoritatea surselor ruse au subliniat că trupele ucrainene dețin poziții doar în nordul Urojaine, în timp ce restul așezării rămâne o „zonă gri” contestată. ”, deși, așa cum a observat anterior ISW, sursele ruse descriu adesea teritoriul deținut de Ucrainei drept „zonă gri” pentru a minimiza amploarea raportată a pierderilor rusești. Batalionul „Vostok”, care luptă în special în zonă, a susținut pe 15 august că forțele ruse au pierdut în totalitate Urojaine și a acuzat lipsa de infanterie și echipament pentru pierderea așezării, dar ISW nu a observat încă o confirmare vizuală că forțele ruse s-au retras complet din oraș. Discrepanța dintre pretențiile Rusiei cu privire la Urojaine indică probabil că forțele ruse s-au retras în mare parte din nucleul așezării către poziții de la periferia acesteia. Cu toate acestea, forțele ucrainene probabil că nu au stabilit încă un control deplin asupra centrului sau sudului Urojaine, unde sunt probabil în curs de desfășurare lupte limitate pentru control. Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Rusiei, Oleg Cehov, a mai susținut că trupele ucrainene au încercat fără succes să avanseze la sud-est de Novodarivka și la nord de Pryyutne (ambele la aproximativ 15 km sud-vest de Velyka Novosilka).

UPDATE 03.13 Forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate în zona de frontieră a regiunii Donețk-Zaporijia pe 15 august și nu au făcut niciun avans revendicat sau confirmat. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat operațiuni ofensive fără succes în apropiere de Urojaine. Un blogger rus a susținut că trupele ruse au contraatacat în plus lângă Staromayorske, dar nu a precizat un rezultat al atacului. Un blogger rus a postat imagini în care se spune că luptătorii din Batalionul 503 al Corpului de Armată 1 Republica Populară Donețk (DNR) în apropiere de Novodonetske (la 15 km sud-est de Velyka Novosilka) și a susținut că apără zona de aproape două luni.

image

UPDATE 02.49 Forțele ucrainene au continuat să avanseze în vestul regiunii Zaporijia pe 15 august. Imaginile geolocalizate postate pe 14 august arată că forțele ruse lovesc un grup de cinci până la șapte soldați ucraineni adăpostiți într-o clădire din centrul Robotyne (la 15 km sud de Orikhiv), indicând că forțele ucrainene au avansat în aşezare. Surse ruse au susținut însă că filmarea este a unui atac eșuat ucrainean asupra Robotyne în urmă cu două săptămâni și au subliniat că forțele ruse au respins atacul ucrainean. Chiar dacă filmarea are două săptămâni, prezența trupelor ucrainene în centrul orașului Robotyne ocupat sugerează că, acum, controlul rusesc asupra așezării este probabil slab și contestat. Imaginile geolocalizate postate pe 15 august arată forțe ucrainene care operează echipamente furnizate de Occident la nord de Robotyne, confirmând rapoartele ucrainene și rusești că Ucraina ar fi putut desfășura recent noi brigăzi de contraofensivă în zona de vest a Oblastului Zaporijia. Surse ruse au mai susținut că forțele ucrainene au lansat un atac nereușit asupra Robotyne peste noapte, între 14 și 15 august, dar că forțele ruse au respins atacul. Șeful de ocupație al regiunii Zaporijia, Evgheni Balitsky, a susținut că forțele ucrainene lansează atacuri continue împotriva Robotyne cu grupuri de între 40 și 100 de oameni zilnic.

image

UPDATE 02.32 Forțele ruse au continuat operațiunile defensive în vestul regiunii Zaporijia și nu au efectuat niciun atac la sol revendicat sau confirmat în zonă pe 15 august. Ministerul Apărării din Regatul Unit (MOD) a raportat că batalionul cecen „Vostok-Akhmat” este angajat în operațiuni defensive în zona Orikhiv sub comanda Diviziei 42 de infanterie motorizată (Armata 58 de Arme Întrunite, Districtul Militar de Sud).

image

UPDATE 02.17 Un blogger rus a susținut că forțele ruse au continuat să vizeze pozițiile ucrainene de pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson pe 15 august. Bloggerul a raportat că dronele și artileria ruse au lovit poziții ucrainene în apropierea Podului Antonivsky și la vest de Kozachi Laheri.

image

UPDATE 02.02 Formația de voluntari „Regimentul Bashkortostan” din subiectul federal rus s-a desfășurat în Ucraina. Șeful Republicii Bashkortostan, Radiy Khabirov, a anunțat pe 15 august că „Regimentul Bashkortostan”, format din aproximativ 2.500 de militari contractuali, a finalizat antrenamentul de luptă în regiunea Samara și s-a desfășurat să lupte în Ucraina. Vicepreședintele Adunării de Stat Kurultai din Bashkortostan, Rustem Akhmadinurov a raportat pe 3 august că există 12 unități de voluntari subordonate „Regimentului Bashkortostan”. ISW a observat anterior că patru batalioane de voluntari subordonate „Regimentului Bașkortostan”, inclusiv formațiunile „Serghei Zorin”, „Vatan,” Shaimuratov” și „Dostavalov” s-au desfășurat în Ucraina.

UPDATE 01.40 Autoritățile ruse amenință civilii care nu apar la birourile militare de înregistrare și înrolare cu sancțiuni administrative prin mesaj text. Mai multe instituții de opoziție rusă au raportat pe 14 august că biroul militar de înregistrare și înrolare din raionul Moskovski, Sankt Petersburg a trimis mesaje text către civili în vârstă de recrutare, ordonându-le să se prezinte la birou și avertizând că autoritățile ruse pot acuza cei care nu se prezintă cu „infracțiuni administrative”. Posturile de opoziție ruse au mai raportat că o sursă din administrația raionului Moskovski a declarat că mesajul text nu este echivalent cu o citație electronică, așa că autoritățile ruse nu ar trebui să tragă la răspundere cetățenii pentru că nu se prezintă la birourile militare de înregistrare și înrolare pe baza textului. mesaj și a susținut că mesajul text are scopul de a verifica datele personale înainte de ciclul de recrutare de toamnă.

UPDATE 01.22 Autoritățile de ocupație ruse continuă să forțeze civilii ucraineni din Ucraina ocupată să facă serviciul militar rusesc. Oficialii ucraineni au raportat la 15 august că autoritățile ruse de ocupație au ordonat tuturor bărbaților angajați la întreprinderile de stat din Starobilskul ocupat, regiunea Lugansk să treacă examinările medicale și să se înregistreze pentru serviciul militar rus.

UPDATE 01.07 Autoritățile ruse continuă să integreze teritoriile ucrainene ocupate în sfera culturală și educațională rusă. Statul Major ucrainean a raportat că administrația de ocupație a deschis o școală în Bekhteri, regiunea Herson, care va preda un curriculum rusesc. Statul Major ucrainean a raportat că autoritățile ruse forțează copiii din Obloi, Tendrivske, Zburivka și Novochornomorya, regiunea Herson să studieze la această școală, amenințând părinții cu sancțuni administrative în cazul în care copiii lor nu frecventează cursurile.

UPDATE 00.54 Autoritățile de ocupație ruse continuă eforturile de a-și consolida controlul asupra sistemului juridic al zonelor ocupate și de a-l integra în sfera juridică rusă. Centrul de Rezistență ucrainean a raportat că hackeri ucraineni au spart e-mailul judecătorului rus Natalya Sumachakova, membru al Colegiului de Înaltă Calificare a Judecătorilor din Rusia (VVKS), și au descoperit o listă de 55 de nominalizați judiciari care erau luați în considerare pentru a fi trimiși în tribunalele ruse false din locurile ocupate din Ucraina. Acești judecători vor fi probabil folosiți pentru a completa sistemele judiciare controlate de Rusia în zonele ocupate, permițând astfel Rusiei o mai mare pârghie juridică asupra sistemelor judiciare locale înaintea alegerilor regionale care se apropie.

UPDATE 00.32 Ministrul chinez al Apărării, colonelul general Li Shangfu, va vizita Belarus în perioada 16-18 august. Ministerul Apărării din Belarus a susținut că Li va vizita Belarus în perioada 16-18 august și se va întâlni cu oficiali din Belarus pentru a discuta despre cooperarea militară bilaterală.

UPDATE 00.17 Președintele belarus Alexandru Lukașenko l-a demis pe un înalt oficial militar din Belarus din postul său pe 14 august. Lukașenko l-a demis pe șeful adjunct al Marelui Stat Major al Belarusului și șeful Direcției principale de organizare și mobilizare, general-maior Vladislav Budnik din funcția sa din cauza vârstei sale și l-a transferat pe Budnik la rezerva militară din Belarus.

ȘTIRE INIȚIALĂ Postul de știri rus Kommersant a raportat că autoritățile ruse dezvoltă un mecanism pentru a controla și închide complet rețelele de telecomunicații mobile civile în cazul unei situații de urgență declarate, posibil legate de raidurile transfrontaliere pro-ucrainene. Kommersant a raportat pe 15 august că autoritățile ruse iau în considerare modificări la strategia rusă de dezvoltare a industriei comunicațiilor, care ar crea un mecanism pentru ca agențiile de aplicare a legii și operatorii civili de comunicații să partajeze frecvențele și să permită agențiilor de aplicare a legii să preia controlul complet asupra frecvențelor utilizate în comun în în cazul unei situații de urgență declarate. Kommersantau raportat că experții spun că este posibil ca schimbul de frecvențe să îmbunătățească și calitatea comunicațiilor mobile „în timp de pace”, deoarece operatorii vor avea acces la frecvențele restricționate anterior, utilizate în prezent doar de autoritățile ruse. Autoritățile ruse ar putea spera să instituie astfel de mecanisme pentru a exercita un control mai mare asupra rețelelor de comunicații și a spațiului informațional mai larg, în urma evenimentelor recente, cum ar fi incursiunile transfrontaliere limitate pro-ucrainene, în care comunicațiile civile au contribuit în mare măsură la răspândirea și subminarea panicii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”