LIVE TEXT | Război în Ucraina. Sistemele rusești de apărare aeriană au răspuns unor atacuri împotriva Belgorod și Rostov. Ucraina vrea o evidență mai bună a străinilor care se înrolează

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Sistemele rusești de apărare aeriană au răspuns unor atacuri împotriva Belgorod și Rostov. Ucraina vrea o evidență mai bună a străinilor care se înrolează

Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât două drone ucrainene deasupra regiunilor Belgorod și Rostov, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit agenției TASS.

Operatori drone FOTO: Profimedia (Arhivă)

Potrivit autorităților ruse în cursul nopții au fost identificate dronele ucrainene aflate în aer care se îndreptau asupra unor ținte de pe teritoriul Federației Ruse. După identificare dronelor sistemele de apărare au intervenit pentru neutralizarea amenințării.

UPDATE Cel puţin o persoană și-a pierdut viața şi alte patru au fost rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko, relatează AFP, scrie Agerpres. Detalii aici.

UPDATE Ucraina a fost atacată cu drone de către Rusia în cursul nopții pe mai multe direcții, iar cetățenii au fost îndemnați să rămână la locuri adăpostite de către Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, scrie agenția Unian.

UPDATE Ministerul Apărării din Ucraina vrea să țină o evidență a cetățenilor recrutați din străinătate, a declarat ministrul apărării al Ucrainei, , Rustem Umyerov, scrie agenția Unian.

UPDATE Țițeiul rusesc intră în UE peste plafonul legal de preț. Aplicarea regulilor de către Bruxelles este fragmentară. Și a apărut o nouă piață neagră, notează Politico. Barili de petrol rusesc ajungeau în țară la un preț peste limita de 60 de dolari adoptată de aliați pentru a goli cuferele Moscova de venituri destinate războiului său din Ucraina. Detalii aici.

UPDATE Cel puțin din septembrie, Putin a semnalat prin intermediari că este dispus să se ajungă la o încetare a focului care să oprească luptele de pe frontul actual, asta fiind departe de ambițiile sale de a domina Ucraina, după cum afirmă doi foști înalți oficiali ruși apropiați Kremlinului, precum și oficiali americani și străini care au primit un asemenea mesaj din partea emisarilor lui Putin, scrie „The New York Times“. Detalii aici.

UPDATE „Grupuri întregi” de soldați ruși se predă în masă din cauza „atitudinii inumane” a comandanților lor, susține armata ucraineană. Potrivit lui Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Grupării de Trupe Tavria, tot mai mulți soldați ai Moscovei resping, de asemenea, ordinele de a ataca pozițiile ucrainene. Detalii aici.

UPDATE „În jurul orei 2:30 dimineața (0030 GMT) pe 26 decembrie, aviația noastră tactică a lansat un atac cu rachetă de croazieră asupra navei mari de debarcare Novocerkassk a Flotei de la Marea Neagră a Federației Ruse, în vecinătatea Feodosiei”. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe platforma de mesagerie Telegram de către purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ignat. Detalii aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat