LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse ale grupului de vest au distrus un obuzier pe direcția Kupyansk. Ucraina a comandat roboți mitralieră „ShaBlya” pentru armată

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse ale grupului de vest au distrus un obuzier pe direcția Kupyansk. Ucraina a comandat roboți mitralieră „ShaBlya” pentru armată

Trupele ruse care deservesc tunul Giatsint-B de 152 mm al grupului de vest pe direcția Kupyansk a distrus obuzierul Krab polonez al Forțelor Armate ucrainene, potrivit Ministerul rus al Apărării, scrie agenție TASS.

Artilerie FOTO: Profimedia

Pe direcția Kupyansk, unitățile de recunoaștere a grupului de forțe „Vest” au identificat coordonatele poziției de tragere a obuzierului Krab controlat de armata ucraineană și cu ajutorul obuzierelor de 152 mm „Gyacinth-B” au executat lovituri pentru neutralizarea țintei, potrivit raportului citat de TASS.

UPDATE Comandamentul Forțelor Terestre ale Ucrainei, Volodymyr Fityo, a comentat despre o nouă ofensivă asupra Harkovului, iar acesta consideră că forțele ruse ar trebui să efectueze pregături pentru o astfel de manevră, scrie agenția Unian.

UPDATE Ucraina a comandat roboți ShaBlya pentru apărare. „ShaBlya” este un sistem automat pentru mitraliere prin care sunt salvate viețile soldaților, a transmis viceprim-ministrul - ministrul transformării digitale Mykhailo Fedorov pe pagina sa de Facebook , scrie agenția Unian.

UPDATE Șeful Administraţiei Militare Regionale Harkov, Oleg Synegubov, a comunicat despre bombardamente rusești în regiunea Harkov în cursul nopții și prezența unor noi amenințări pe cursul nopții, potrivit agenției Unian.

UPDATE Șeful Administraţiei Militare Regionale Harkov, Oleg Synegubov, a comunicat despre bombardamente rusești în regiunea Harkov în cursul nopții și prezența unor noi amenințări pe cursul nopții, potrivit agenției Unian.

UPDATE Opozantul rus Aleksei Navalnîi, transferat recent într-o colonie penitenciară îndepărtată din Arctica, a anunţat marţi că a fost plasat din nou la izolare pentru o săptămână.

Aleksei Navalnîi, 47 de ani, a fost transferat în decembrie într-o tabără de detenție de tip gulag din districtul autonom Iamalia-Neneția. Opozantul rus dispăruse timp de aproape trei săptămâni pe parcursul acestui transfer într-o zonă foarte izolată din nordul Rusiei.

Susţinătorii săi afirmă că autorităţile ruse caută să-l izoleze şi mai mult odată cu apropierea așa-ziselor alegeri prezidenţiale programate pentru 15-17 martie și organizate doar pentru a-l legitima pe Vladimir Putin ca „președinte”.

Marţi, Aleksei Navalnîi, cel mai influent opozant al regimului Putin, a anunţat pe reţelele sociale că a primit „şapte zile de izolare” sub motivul că nu s-a identificat corect. Detalii aici

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa personal la Forumul Economic Mondial de la Davos, a anunţat marţi preşedintele acestui for, Borge Brende.

Duminică, în ajunul începerii reuniunii anuale din Alpii Elveţieni a liderilor lumii politice, de afaceri şi financiare, la Davos va avea loc o întâlnire consacrată Ucrainei la care vor lua parte consilieri de securitate şi oficiali de rang înalt din circa 70 de ţări. Detalii aici

UPDATE Kremlinul a promis că va face „totul” pentru a opri bombardamentele în regiunea rusă Belgorod, devenită ţinta a numeroase atacuri ale armatei ucrainene în urma raidurilor efectuate de armata invadatoare asupra unor ţinte din interiorul Ucrainei.

În afară de Belgorod, forțele armate ale Kievului au luat la țintă și regiunea rusă Kursk, unde două drone ucrainene au vizat marți o instalaţie petrolieră, provocând un incendiu şi trei răniţi.

Comentând de la Moscova asupra operaţiunilor militare din Ucraina, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus la o reuniune cu ofiţerii superiori din armata rusă că aceasta a preluat din nou „iniţiativa strategică pe toată linia frontului”, în pofida lipsei unor câştiguri teritoriale majore. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat