LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse bat pasul pe loc. Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi - cazuri confirmate-  au refuzat să lupte

LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse bat pasul pe loc. Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi - cazuri confirmate-  au refuzat să lupte

UPDATE 06.19 Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi au refuzat să participe la războiul împotriva Ucrainei din februarie şi până acum. Acestea sunt doar cazuri confirmate.

UPDATE 05.25 Trupele ruse din Ucraina nu pot ieşi încă din pauza operaţională - ISW

După cinci luni de invazie militară a Ucrainei, trupele ruse nu au putut să-şi mărească ritmul de înaintare după ce au părăsit pauza operaţională, consideră de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW)

Potrivit analizei ISW, ocupanţii au efectuat mai multe atacuri limitate la sol. Tempo-ul operaţional actual al Rusiei nu este semnificativ diferit de ceea ce a fost în timpul pauzei operaţionale anunţate oficial.

Gruparea rusă la nord-vest de Slovyansk a efectuat de fapt mai puţine atacuri la sol de-a lungul graniţei regiunilor Harkov şi Doneţk decât în ​​timpul pauzei operaţionale oficiale.

Trupele ruse continuă să efectueze atacuri minore la nord-vest de Slovyansk şi în jurul zonei Siversk şi Bakhmut, fără a captura niciun teritoriu semnificativ.

Ocupanţii continuă atacurile locale la est de Siversk, precum şi la est şi la sud de Bakhmut; din 21 iulie nu au realizat câştiguri teritoriale semnificative în aceste zone.

Lipsa atacurilor terestre de succes în afara zonelor Sloviansk, Siversk şi Bakhmut este în concordanţă cu evaluarea ISW că ofensiva rusă se va încheia fără capturarea Sloviansk sau Bakhmut.

UPDATE 03.43 Rusia îşi va schimba obiectivele strategice în Ucraina

Moscova nu mai are puterea de a-şi atinge obiectivele în Ucraina, se afirmă într-o analiză a Forţelor Armate Canadiene.

„Din cauza pierderilor semnificative de personal şi echipamente, probabil că Rusia nu mai are potenţialul militar de a-şi realiza ambiţiile în Ucraina”, se arată în analiză.

Potrivit documentului, Rusia este nevoită să-şi reducă obiectivele strategice prezentând o nouă justificare publică pentru controlul teritorial parţial pe care l-a atins.

„Rusia a avut întotdeauna ambiţii geografice maximaliste în Ucraina. Încercările eşuate ale Moscovei de a ocupa Kievul şi oraşele din nord-est - Cernihiv, Sumi şi Harkov - la începutul invaziei demonstrează aceste ambiţii teritoriale semnificative cu mult dincolo de graniţele Donbasului”, se arată în raport.

UPDATE 01.37 Forţele armate ale Ucrainei din sud au eliminat 35 de ocupanţi şi două depozite de muniţii

Comandamentul Operaţional „Sud” a raportat distrugerea a 35 de invadatori ruşi şi atacul asupra a două depozite de muniţii inamice din districtele Skadovsky şi Berislavsky din regiunea Herson, se precizează într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Comandamentului referitor la rezultatele situaţiei operaţionale actuale din sudul Ucrainei pentru 21 iulie.

Se observă că situaţia în zona operaţională pe direcţia Buzka Sud este dinamică, tensionată, dar controlată.

"Inamicul continuă să desfăşoare operaţiuni defensive, pe liniile de retragere. După ce a suferit pierderi, personalul celei de-a 34-a brigăzi independente de infanterie motorizată a trupelor de ocupaţie refuză să intre în luptă", a spus Comandamentul.

Seara, inamicul a lansat cu aviaţia o „lovitură a disperării” în zona Potemkyny. Militarii ucraineni nu au suferit pierderi, iar ocupanţii s-au retras.

"Pe de altă parte, aviatorii noştri au realizat opt ​​lovituri asupra poziţiilor şi rezervelor inamice. Cinci lovituri au fost efectuate de bombardiere şi avioane de atac şi trei de perechi de elicoptere", se spune în postare.

În plus, Comandamentul a raportat: „Au fost lovite cinci puncte întărite şi două depozite de muniţii în districtele Skadovsky şi Berislavsky din regiunea Herson, precum şi locul de concentrare a personalului inamic din regiunea Mykolaiv”.

În total, unităţile ucrainene de rachete şi artilerie au finalizat peste 230 de misiuni de foc.

„Până acum, pierderile confirmate ale inamicului sunt: 35 militari, un obuzier autopropulsat „Msta-S”, două drone, trei blindate şi opt vehicule. Pierderile finale sunt încă în curs de investigare”, se spune în mesaj.

ŞTIRE INIŢIALĂ Este posibil ca aeronave militare occidentale să fie livrate Ucrainei

Avioane de luptă americane, precum şi suedeze JAS 39 Gripen, franceze Rafale şi franco-germane Eurofighter, pe care le cerea Volodymyr Zelenskyy, să fie livrate Ucrainei, a declarat Charles Brown, şeful US Air Force.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”