LIVE TEXT | Război în Ucraina. Unitățile grupului rus de trupe „Vest” au distrus un depozit cu muniție în regiunea Harkov. Ucraina nu va demobiliza soldații cu experiență în viitorul apropiat

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Unitățile grupului rus de trupe „Vest” au distrus un depozit cu muniție în regiunea Harkov. Ucraina nu va demobiliza soldații cu experiență în viitorul apropiat

Unitățile grupului rus de trupe „Vest” au distrus un depozit cu muniție al brigăzii de apărare teritorială a armatei ucrainene din regiunea Harkov, a raportat șeful centrului de presă al grupului, Serghei Zybinsky, pentru agenția rusă TASS.

Soldați ruși din timpul războiului FOTO: Profimedia (Arhivă)

Zybinsky susține că grupul „Vest” a distrus un depozit de muniții al brigăzii 113 de apărare teritorială ucraineană în regiunea Harkov. Acesta a adăugat că Ucraina ar fi pierdut „până la 95 de militari, un vehicul blindat de luptă, 2 vehicule și un obuzier D-30 de 122mm”.

Zybinsky a adăugat că unitățile grupului de forțe de Vest, cu sprijinul aviației și artileriei, au învins forța de muncă și echipamentul a două brigăzi ale Forțelor Armate ucrainene.

UPDATE Expertul militar „Defense Express” Ivan Kyrychevsky a explicat în timpul unei emisiuni motivul decretul președintelui rus Putin privind creșterea numărului de efective ale armatei cu 170.000 de soldați. Expertul consideră că demersul are ca scop asigurarea efectivelor necesare și creșterea capacității pentru viitoare operațiuni, scrie agenția Unian.

UPDATE Potrivit lui Petr Kuzyk, dacă soldații care luptă de doi ani sunt acum demobilizați, iar noi soldați fără experiență sunt pusi în locul lor, va provoca o tragedie. Demobilizarea în Ucraina nu va avea loc în viitorul apropiat, portivit lui Petro Kuzyk, comandantul batalionului „Libertate” din cadrul brigăzii a 4-a de răspuns rapid a Gărzii Naționale a Ucrainei, scrie agenția Unian.

UPDATE Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că alianța militară occidentală ar trebui să fie pregătită pentru vești proaste de pe frontul ucrainean, în timp ce Kievul continuă să se apere de invazia totală a Rusiei. Detalii aici.

UPDATE Câțiva soldați ruși mărturisesc într-un filmuleț distribuit pe rețelele sociale că sunt obligați să lupte în condiții deplorabile, fără hrană adecvată și fără sprijin din partea comandamentului.

Condițiile au devenit atât de grele pentru soldații ruși aflați pe frontul din Herson încât unii dintre ei fiert o conservă de carne înăbușită pe care au găsit-o cu apă din fluviul Nipru pentru a nu muri de foame.

„Uneori oamenii stau timp de șapte, zece zile pe insulele” de pe Nipru, spune unul dintre grupul de soldați ruși care apare în filmulețul distribuit de Anton Herașcenko , un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei. Detalii aici

UPDATE Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lansat un atac la adresa lui Volodimir Zelenski într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveţia, care a fost citat pe larg duminică în Rusia şi Ucraina.

„Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiţi pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta”, a declarat Kliciko în interviul difuzat sâmbătă.

El a făcut apel la onestitate cu privire la adevărata situaţie a Ucrainei în urma invaziei ruse. „Bineînţeles că ne putem minţi euforic oamenii şi partenerii, dar nu poţi face asta la nesfârşit”, a afirmat el, situându-se clar de partea comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, care a suscitat critici la Kiev în urmă cu o lună când a spus că războiul a ajuns într-un impas. „A spus adevărul”, susţine Kliciko.

Primarul Kievului s-a pronunţat împotriva jocurilor politice în Ucraina. „Nu ar trebui să existe conflicte interne într-o ţară care luptă pentru existenţa sa” şi din acest motiv a refuzat să discute despre proiectele sale politice personale, exprimându-şi în cele din urmă sprijinul pentru Zelenski.

UPDATE Operatorii unei drone rusești au reacționat îngroziți față de modul în care doi soldați ucraineni au anihilat un grup de asalt inamic.

„Se uită la «pasăre», salută cu mâna”, constată unul dintre operatori, referindu-se la unul dintre cei doi soldați ucraineni aflați în tranșee în fața unui grup de asalt inamic. „E foarte relaxat”, spune colegul său.

Operatorii de drone încearcă să ghideze grupul de asalt, transmițând informații la sol despre mișcările soldaților ucraineni, dar în van.

Grupul de asalt nu reușește să-i localizeze pe soldați, în timp ce aceștia din urmă deschid focul și aruncă grenade asupra inamicilor, eliminându-i pe loc. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat