LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Hamas a adus cel puțin 64 de ostatici în Gaza după atacurile din Israel

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. Hamas a adus cel puțin 64 de ostatici în Gaza după atacurile din Israel

Potrivit The Washington Post, 49 dintre ostatecii duși în Gaza sunt civili, inclusiv 9 copii.

Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE OMS spune că spitalele din Gaza sunt „la limită”

Organizația Națiunilor Unite pentru sănătate spune că Gaza are doar „câteva ore de energie electrică în fiecare zi, deoarece sunt forțate să raționaleze rezervele de combustibil care se epuizează” și se bazează pe generatoare pentru a susține cele mai critice funcții. „Chiar și aceste funcții vor trebui să înceteze în câteva zile, când stocurile de combustibil se vor epuiza”, a spus OMS într-un comunicat. „Impactul ar fi devastator pentru cei mai vulnerabili pacienți, inclusiv pentru răniții care au nevoie de intervenții chirurgicale de salvare a vieții, pacienții din secțiile de terapie intensivă și nou-născuții care depind de îngrijirea în incubatoare.”

Organizația a documentat 34 de atacuri asupra unităților de sănătate din Gaza de la începutul bombardamentului, atacuri care au dus la moartea a 11 lucrători din domeniul sănătății și rănirea altor 16. S-a spus că au fost avariate 19 unități sanitare și 20 de ambulanțe.

UPDATE Nu există nicio garanție internațională pentru palestinienii care părăsesc Gaza că se vor putea întoarce: analist

Vorbind cu Al Jazeera, Said Sadek, profesor de studii asupra păcii la Universitatea Egipt-Japonia, a declarat că îngrijorările au crescut cu privire la faptul că palestinienii din Gaza care fug de bombardament se vor putea întoarce dacă este creat un coridor umanitar.

Acum, dacă Egiptul deschide porțile și permite palestinienilor să scape de bombardament și să vină în Sinai, nu există nicio garanție internațională, chiar și americanii declară, că nu vor garanta că se pot întoarce înapoi”, a spus el pentru Al Jazeera de la Cairo. „Există suspiciunea că Sinaiul poate fi o patrie alternativă pentru palestinieni. Și chiar și Iordania... a avertizat și despre utilizarea acestei scuze de refugiu umanitar în Sinai pentru a închide și a pune capăt problemei palestiniene, pentru a rezolva problema demografică din Gaza scăpând de populație”, a spus el.

UPDATE Hamas a adus cel puțin 64 de ostatici în Gaza după atacurile din Israel

Mișcarea radicală palestiniană Hamas a adus în Fâșia Gaza cel puțin 64 de persoane care au fost luate ostatici în timpul atacurilor din Israel. Aceste estimări au fost citate joi de The Washington Post (WP). Jurnaliştii publicaţiei au ajuns la această concluzie după ce au analizat diverse materiale video. Dintre aceste 64 de persoane, a menționat publicația, „49 par a fi civili, inclusiv 9 copii, iar 11 par a fi personal militar israelian”. „În patru cazuri a fost imposibil să se stabilească dacă au fost capturați civili sau soldați”, notează materialul. Potrivit estimărilor date în publicație, Hamas a luat ostatici cel puțin 106 persoane (95 de adulți și 11 copii) în timpul atacurilor. Pe lângă cei duși în Fâșia Gaza, 16 au fost depistați în Israel. Jurnaliştii nu au putut determina locaţia celor 26 de ostatici rămaşi pe baza fotografiilor şi înregistrărilor video disponibile.

UPDATE Bilanțul soldaților din Israel decedați este de 247

Armata israeliană spune că 247 militari au fost uciși de la începutul războiului, în weekend-ul trecut - o creștere de la 222 mai devreme în ziua respectivă. Multe dintre trupe au fost luate prin surprindere după incursiunea Hamas sâmbătă trecută, într-o sărbătoare evreiască. Israelul are una dintre cele mai puternice armate din lume , susținută de un ajutor militar de peste 3,8 miliarde de dolari pe an din partea SUA.

Israelul are 169.500 de militari activi în armată, marina și paramilitar. Alți 465.000 constituie forțele sale de rezervă, în timp ce 8.000 fac parte din paramilitare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat