LIVE TEXT | Stare de război în Israel. O rachetă a lovit o clădire din orașul egiptean Taba; există răniți

LIVE TEXT | Stare de război în Israel. O rachetă a lovit o clădire din orașul egiptean Taba; există răniți

Cel puțin șase persoane au fost rănite ușor când o rachetă a lovit o clădire a serviciului de ambulanță și o clădire a administrației unui spital din orașul egiptean Taba, care se învecinează cu Israelul.

UPDATE Două persoane ucise, jurnalistul printre cei răniți în raidul israelian de la Jenin

Numărul morților după un raid israelian în Jenin a crescut acum la două, iar alți 10 au fost răniți. Se crede că unul dintre cei uciși este un luptător, potrivit corespondentului Al Jazeera, Nida Ibrahim, care relatează de la Ramallah. Decesele aduc la 108 numărul total de persoane ucise de forțele israeliene în Cisiordania ocupată, începând cu 7 octombrie. Corespondentul Al Jazeera a mai relatat că printre răniți se numără și jurnalistul Hamza Zyoud, care transmitea informații despre raid. De atunci, forțele israeliene au părăsit locul raidului de la Jenin vineri devreme, a informat Ibrahim.

UPDATE Moschee distrusă într-un atac mortal israelian la vest de orașul Gaza

Un număr de oameni au fost uciși și răniți într-un alt raid aerian israelian, care a distrus și o moschee, potrivit agenției de presă palestiniene WAFA. Raportul spunea că loviturile multiple din zorii zilei de vineri au lovit o zonă din tabăra de refugiați al-Shati, la vest de orașul Gaza, distrugând clădiri rezidențiale și Moscheea Albă din apropiere. Potrivit WAFA, mai multe alte ținte în apropierea orașului Gaza au fost, de asemenea, lovite, inclusiv cartierele al-Zaytoun și al-Shujayea. Numărul exact al victimelor nu a fost cunoscut imediat.

UPDATE SUA au efectuat lovituri în Siria în urma atacurilor asupra personalului american

Statele Unite ale Americii au lansat joi lovituri împotriva a două unități din Siria despre care se presupune că sunt folosite de Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran și de grupurile susținute de Iran, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat. Loviturile au fost ordonate de președintele Biden ca răspuns la atacurile asupra personalului american din Siria din această săptămână.

Un antreprenor american a murit în timpul unuia dintre atacuri, după ce a avut un atac cardiac în timp ce se adăpostea, iar 21 de membri ai personalului american au fost răniți.

Statele Unite nu caută un conflict și nu au nicio intenție și nici nu doresc să se angajeze în ostilități suplimentare, dar aceste atacuri susținute de Iran împotriva forțelor americane sunt inacceptabile și trebuie să înceteze”, se arată în declarație. „Aceste lovituri strict adaptate în autoapărare au fost destinate exclusiv să protejeze și să apere personalul american din Irak și Siria. Ele sunt separate și distincte de conflictul în curs dintre Israel și Hamas și nu constituie o schimbare în abordarea noastră față de conflictul Israel-Hamas”, s-a arătat în declarație.

UPDATE Armata israeliană reconstruiește gardul de la granița cu Gaza. Acest lucru se face pentru a proteja trupele aflate în enclavă

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) reconstruiesc secțiuni ale gardului de la granița cu Fâșia Gaza care au fost aruncate în aer de militanții mișcării palestiniene radicale Hamas, a relatat ziarul The Jerusalem Post . Pe măsură ce Israelul pregătește o operațiune la sol, trebuie să securizeze granița, astfel încât trupele din Gaza să fie în siguranță, scrie ziarul, amintind că la construcția barierei, pe care militanții Hamas au spart-o în 29 de locuri folosind explozibili și buldozere. au fost cheltuiți 1 miliard de dolari. Potrivit publicației, armata israeliană a efectuat deminări non-stop de-a lungul gardului și a instalat noi sisteme de securitate. Armata dă asigurări că toți senzorii și alte echipamente necesare au fost aproape complet reparate.

UPDATE Șase persoane au fost rănite când o rachetă a căzut asupra unei instituții medicale din Egipt. Potrivit canalului Extra News TV, nimeni nu a fost ucis.

Cel puțin șase persoane au fost rănite ușor când o rachetă a lovit o clădire a serviciului de ambulanță și o clădire a administrației unui spital din orașul egiptean Taba, care se învecinează cu Israelul, a relatat canalul Extra News TV , citând surse. Potrivit acestora, nu au fost decese. Nu sunt furnizate informații despre locul de lansare a rachetei.

UPDATE UE se opune participării Hamas la viitoarea conferință privind conflictul din Orientul Mijlociu.

Uniunea Europeană nu consideră posibil ca reprezentanții Hamas să participe la o viitoare conferință internațională privind soluționarea conflictului din Orientul Mijlociu, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, la o conferință de presă care a urmat primei zile a summit-ului UE de la Bruxelles. "Hamas este o organizație teroristă, vrem să interacționăm cu țările. Nu văd niciun rol pentru Hamas la o astfel de conferință internațională", a spus el, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor despre posibilitate ca Hamas să fie invitată la o astfel de conferință. După cum a spus Michel, UE susține ideea de a organiza o astfel de conferință „în curând”. "Curând înseamnă curând. Sperăm să facem progrese în săptămânile și lunile următoare", a adăugat el. Prim-ministrul spaniol interimar, Pedro Sánchez, a propus, pe 26 octombrie, organizarea unei conferințe internaționale în șase luni pentru a încerca să se găsească o modalitate de a rezolva conflictul palestiniano-israelian.

UPDATE Cooperarea armatei israeliene (IDF) cu SUA

Consilierii militari americani lucrează în Israel, experiența lor este utilă, dar Israelul ia singur decizii cu privire la operațiunea din Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

"Da, au venit aici profesioniști care au experiență în războaiele anterioare ale SUA, în special în Irak, experiență în luptă urbană. Îi ascultăm, câștigăm experiență de la ei, dar războiul nostru are loc aproape de granița noastră și nu la mii de mile. din țara noastră”, a spus el, răspunzând la o întrebare la un briefing de seară despre consultările cu armata americană.

Suntem foarte familiarizați cu Fâșia Gaza, am desfășurat operațiuni la sol acolo, avem într-adevăr o cunoaștere foarte detaliată a Fâșiei Gaza. În cele din urmă, Israelul va fi cel care va decide ce facem pentru a atinge obiectivele pe care le avem în față. Trebuie să îndeplinim toate sarcinile atribuite", a adăugat Hagari.

Potrivit acestuia, între militarii celor două țări s-au stabilit contacte strânse, ei comunică constant, mulți fac asta în fiecare zi. După cum a clarificat Hagari, șeful Statului Major General al Forțelor de Apărare Israelului Herzi Halevi „vorbește aproape zilnic” cu șeful Comandamentului Central al SUA, Michael Kurilla. „Considerăm întreaga regiune [Orientul Mijlociu] ca una, schimbăm informații, avem capacități comune de apărare, de exemplu, americanii au doborât tot ce a fost lansat [în direcția Israelului în urmă cu câteva zile] din Yemen, există o imagine comună de securitate”, a spus un purtător de cuvânt al armatei.

UPDATE Doi libanezi au fost uciși într-un atac al forțelor aeriene israeliene asupra zonelor de graniță

Luptătorii forțelor aeriene israeliene au atacat joi la periferia așezărilor Ait al-Shaab și Blida din sudul Libanului. După cum a raportat Direcția Generală a Serviciului de Apărare Civilă a Republicii pe canalul său Telegram, două persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite.

Loviturile aeriene au declanșat incendii în mediul rural, deoarece inamicul folosea muniție cu fosfor. „Pompierii și salvatorii au reușit să localizeze incendiile în Alma al-Shaab, Rmeish, Al-Duhair, Mirwahan, Yaroun, Kfar Shuba și Al-Naqura”, se spune în mesaj. „Locuitorii care erau în pericol au fost evacuați”. După cum a relatat portalul de știri Naharnet , Președintele Parlamentului Libanez Nabih Berri a condamnat folosirea de către Israel a fosforului alb în timpul ostilităților. Potrivit acestuia, organizația pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a confirmat utilizarea unor astfel de arme în raportul său. „Comunitatea internațională și toți trimișii străini care vizitează acum regiunea în număr mare trebuie să influențeze Israelul și să-l forțeze să abandoneze această practică”, a spus vorbitorul.

La rândul său, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Migrației al Republicii Abdalla Bu Habib, vorbind la Beirut în fața unui grup de ambasadori, a declarat că Libanul a trimis Israelului prin intermediari o propunere de a stabili o încetare a focului la granița comună. „Armistițiul va deschide calea pentru reducerea tensiunilor și pentru a preveni escaladarea conflictului”, a spus el.

ȘTIRE INIȚIALĂ Israelul anunță continuarea raidurilor scurte în Fâșia Gaza. Reprezentantul oficial al Forțelor Evreiești de Apărare, Daniel Hagari, a spus că esența acestora este „distrugerea teroriștilor, pregătirea teritoriului pentru următoarea etapă a războiului”.

Scurtele raiduri militare israeliene în interiorul Fâșiei Gaza pregătesc scena pentru următoarele faze ale operațiunii militare, care vor continua în zilele următoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari. "Forțele de Apărare Israelului continuă astăzi, la fel ca și ieri seară, raiduri la sol pe teritoriul sectorului. Esența acestor raiduri este distrugerea teroriștilor, pregătirea teritoriului pentru următoarea etapă a războiului. Trupele noastre vor continua astfel de raiduri. în zilele următoare”, a spus el la briefingul de seară. Hagari nu a dat încă o dată răspunsuri specifice la întrebările legate de momentul posibilei începeri a fazei la sol a operațiunii, asigurând disponibilitatea armatei de a îndeplini toate sarcinile atribuite, în primul rând, eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza capturați de militanții Hamas, în Israel pe 7 octombrie. "Acest război are obiective clare. Continuăm să facem eforturi mari pentru a-i aduce acasă pe cei care au fost răpiți. Acest război are obiective clare, iar atingerea lor necesită timp, perseverență și curaj", a spus Hagari.

Armata israeliană a efectuat peste noapte un raid țintit în nordul Gazei folosind tancuri, a declarat joi un serviciu de presă al armatei. Acolo, ei „au lovit numeroși teroriști, infrastructura lor și lansatoare de rachete antitanc și au întreprins, de asemenea, acțiuni de pregătire a câmpului de luptă”, a indicat serviciul de presă. După ce și-au îndeplinit sarcinile atribuite, personalul militar a părăsit zona.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat