LIVE TEXT Un Airbus 320 EgyptAir s-a prăbușit la 210 km de insula Karpathos /În aeronava Airbus 320 erau 66 de persoane

LIVE TEXT Un Airbus 320 EgyptAir s-a prăbușit la 210 km de insula Karpathos /În aeronava Airbus 320 erau 66 de persoane

Un avion Airbus 320 al EgyptAir care facea legatura intre Paris si Cairo, cu 56 de persoane de bord, a disparut in aceasta dimineata de pe ecranele radarelor.

Contactul cu aeronava s-ar fi pierdut cand aceasta era la 50-65 km nord de coastele egiptene. Avionul facea cea de-a cincea cursa a zilei si zbura la 11.200 metri altitudine. Capitanul avea 6.275 de ore de zbor, copilotul 2.766. Avionul era fabricat in 2003.

Pe 31 octombrie 2015, un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit la putin timp dupa decolarea din Sharm el-Sheikh din cauza unei bombe ce a explodat la bord, atac terorist revendicat de Statul Islamic

LIVETEXT, informatiile despre incident: 

12.30 O sursa din ministerul apararii de la Atena a declarat ca autoritatile cerceteaza si declaratia unui capitan al unei nave comerciale care a vazut “o flacara pe cer” la circa 200 km sud de insula elena Karpathos.

11.04 Avionul s-a prabusit la circa 210 km de insula Karpathos, in sud-estul Marii Egee, in spatiul aerian egiptean, a declarat o sursa aviatica pentru AFP.

9.55 Premierul francez Manuel Valls a spus ca “nicio ipoteza nu poate fi exclusa” in privinta avionului ce a decolat de pe aeroportul parizian si in care se aflau, potrivit ultimelor informatii, si 15 cetateni francezi.

9.39 EgyptAir spune ca dispozitivele de urgenta ale avionului (posibil un transmitator de urgenta al localizarii sau o baliza) au trimis un semnal la 4.26 AM, la circa doua ore dupa momentul anuntat al ultimului contact.

9.14 Controlorii de trafic greci au comunicat cu avionul egiptean cand survola insula elena Kea, pilotii nu au raportat nicio problema. Aeronava a disparut de pe radar la doua minute dupa ce a iesit din spatiul aerian grecesc.

8.46 Potrivit EgyptAir, la bord erau 30 de persoane cu cetatenie egipteana, 15 franceza, 2 irakiana si cate o persoana de nationalitate britanica, belgiana, sudaneza, ciadiana, portugheza si algeriana.

8.36 Controlorii greci de zbor i-au notificat pe omologii lor egipteni ca au pierdut legatura cu avionul, a declarat Ehab Mohy el-Deen, seful autoritatii aeriene egiptene:

“Nu au cerut ajutor prin radio, nici nu au pierdut altitudine. Doar au disparut”.

8.22 Grecia s-a alaturat eforturilor de cautare si salvare. Doua aeronave, un C-130 si un avion de avertizare timpurie au fost trimise, au anuntat oficiali ai statului major elen.

De asemenea, o fregata se indreapta spre largul Mediteranei, iar elicoptere sunt in stand-by pe insula sudica Karpathos pentru potentiale operatiuni de salvare sau recuperare.

8.06 Avionul avea la bord 56 de pasageri si 10 membri ai echipajului: Doi in cabina de pilotaj, cinci insotitori de zbor si trei angajati pentru securitate. Printre pasageri ar fi doi bebelusi si un copil.

7.59 Un purtator de cuvant al agentiei egiptene pentru aviatie civila a spus ca Airbusul 320 cel mai probabil a cazut in mare - Associated Press

Totusi, el a spus ca avionul era pe cale sa intre in spatiul aerian egiptean cand a disparut de pe radar, contrazicand compania eriana, care a anuntat ca era 16 km in spatiul aerian cand s-a pierdut contactul.

ORA 7:52 Autoritățile egiptene au demarat căutărea avionului de pasageri al companiei EgyptAir, dispărut de pe radare.

Compania aeriană EgyptAir, a cărui avion a dispărut joi dimineață de pe radare în timp ce se întorcea din Paris la Cairo, a anunțat anterior că au fost angajate toate măsurile necesare în astfel de situații pentru căutarea avionului dispărut, potrivit AFP și Reuters.

Aviația civilă egipteană a început să colecteze informații despre starea tehnică a acestui aparat de zbor.

Un avion al companiei EgyptAir, care plecase miercuri seara din Paris cu destinația Cairo, a dispărut de pe radare cu 59 de pasageri și zece membri ai echipajului la bord, a anunțat joi dimineață compania aeriană egipteană.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare și intrase în spațiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat EgyptAir pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320.

'Zborul EgyptAir MS804 a pierdut contactul cu aparatele radar la 02:45 (ora Cairului)', a indicat EgyptAir pe contul său de Twitter, confirmând că la bordul avionului se aflau 59 de pasageri și 10 membri ai echipajului, potrivit AFP.

'EgyptAir a avertizat autoritățile competente, iar echipele de salvare au început căutările', a adăugat compania, subliniind faptul că avionul a dispărut de pe radar ' după ce intrase în spațiul aerian egiptean, aproximativ zece mile' (16 km).

Nu se știe deocamdată dacă este vorba de un accident sau de un act criminal, notează agenția franceză de presă, care nu a reușit să obțină o poziție oficială de la responsabili egipteni.

În martie, un pirat al aerului a deturnat în Cipru un avion EgyptAir, care decolase din Alexandria ș transporta 55 de pasageri. La sosirea în aeroportul cipriot Larnaca, individul a eliberat o mare parte din pasageri, apoi situația a fost reglementată fără probleme după șase ore de negocieri.

În acest context, AFP amintește că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat un atentat cu bombă împotriva unui avion charter din Rusia, ce s-a prăbușit 31 octombrie 2015 în nordul peninsulei Sinai, cu 224 de persoane la bord. Nu au existat atunci supraviețuitori.

* ORA 06:45 EgyptAir anunță că avionul a dispărut la 10 mile în interiorul spațiului aerian al Egiptului

Ministrul egiptean al aviației civile a afirmat joi dimineață că echipe de prim-ajutor și salvare efectuează operațiuni de căutare a avionului companiei EgyptAir care a dispărut de pe ecranele radarelor, transmit agențiile internaționale de presă.

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris și Cairo a dispărut în această dimineață de pe ecranele radarelor, a anunțat compania aeriană.

Într-un scurt comunicat pe rețelele sociale, EgyptAir a informat că zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea la orele 23.09 de pe aeroportul 'Charles de Gaulle' din Paris, urmând să aterizeze la Cairo joi dimineață.

Compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 10 mile în spațiul aerian al Egiptului.

În avion se aflau 59 de pasageri și 10 membri ai echipajului, potrivit mass-media.

* ORA 06:32 Un zbor EgyptAir între Paris și Cairo a dispărut de pe radar (compania aeriană)

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris și Cairo a dispărut în această dimineață de pe ecranele radarelor, a anunțat compania aeriană, citată de agențiile EFE și AFP.

Într-un scurt comunicat pe rețelele sociale, EgyptAir a informat că zborul 804 era efectuat de un avion de tip Boeing 737-800 care decolase miercuri noaptea de pe aeroportul 'Charles de Gaulle' din Paris, urmând să aterizeze la Cairo joi dimineață.

În avion se aflau 59 de pasageri și 10 membri ai echipajului, potrivit mass-media.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”