LIVE UPDATE A șaptea zi de proteste în țară, după abrogarea OUG 13/2017 (GALERIE FOTO)

LIVE UPDATE A șaptea zi de proteste în țară, după abrogarea OUG 13/2017 (GALERIE FOTO)

UPDATE ORA 21.37 Galați: Peste 500 de persoane au protestat pe străzile orașului și în fața Prefecturii; protestul s-a încheiat

* LIVE UPDATE Protest București: Aproximativ 200 de persoane s-au adunat din nou în Piața Victoriei

Peste 500 de persoane, potrivit informațiilor furnizate de Jandarmeria Galați, au mărșăluit pe străzile din centrul Galațiului și au protestat, luni seara, în fața Prefecturii Galați.

Manifestanții sunt nemulțumiți și spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul și Parlamentul vor scăpa de persoanele care au probleme cu justiția.

Protestatarii au suflat în fluiere și vuvuzele și au agitat drapele naționale și pancarde strigând "Demisia!", "Altă întrebare/ marș la închisoare", "La închisoare, nu la guvernare!", "Hoții", "Toate partidele, aceeași mizerie".

Manifestanții au plecat, dar în zonă mai rămân câteva mașini de poliție și jandarmi.

UPDATE ORA 21.30 Cluj: Circa 5.000 de persoane au protestat împotriva guvernului și a PSD

Aproximativ 5.000 de persoane, potrivit forțelor de ordine, au protestat, luni seară, la Cluj-Napoca, împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD, iar începând cu ora 21,20, mulțimea a început să se disperseze.

Protestul a fost programat să înceapă la ora 19,00, când în Piața Unirii s-au strâns aproximativ 300 de persoane.

Imediat după ora 20,00, oamenii au pornit în marș prin zona centrală a orașului, după care au revenit în piață, unde au cântat Imnul României.

Până la ora 21,20, protestul s-a derulat fără incidente.

La manifestația de duminică, la Cluj-Napoca au participat peste 50.000 de persoane, iar la cea de sâmbătă, peste 40.000.

ORA 21.27 Gorj: Câteva zeci de persoane au protestat, pentru a șasea seară consecutiv, în centrul municipiului Târgu Jiu

Câteva zeci de persoane au protestat, luni, pentru a șasea seară consecutiv, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, manifestația fiind una pașnică și încheindu-se în jurul orei 20,30.

Cei prezenți la demonstrație au cerut demisia Guvernului și au afirmat că nu mai au încredere în actualii membri ai Executivului.

Protestatarii au avut cu ei pancarte pe care erau scrise mesaje precum "Nu sunteți plătiți de noi să faceți legi pentru voi", "Vrem dreptate, nu hoție, hoții toți la pușcărie", "Vreau să trăiesc în România".

În zonă au fost prezenți mai mulți jandarmi și polițiști, nefiind înregistrate incidente.

ORA 21.25 Maramureș: 4.000 de persoane la protestul din centrul municipiului Baia Mare

Aproape 4.000 de persoane s-au strâns luni seara, în jurul orei 21,00, pentru a protesta la adresa Guvernului și a PSD, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, locul preferat din ultimele seri de întâlnire și de plecare în marș pe străzile orașului.

Timp de aproape două ore, protestatarii au comentat aprins deciziile Guvernului cu privire la modificarea Codului Penal. Pe toată durata discuțiilor din piață, echipe de tineri au distribuit ceai cald și cornuri celor aflați la manifestație, iar la părăsirea locului, aceiași tineri au adunat în saci menajeri toate resturile risipite pe caldarâm.

"Aseară, târziu am remarcat că ieșirile noastre în stradă din toată țara au fost remarcate de televiziunile străine, presa scrisă străină, posturi de radio, publicații străine renumite au vorbit în termeni pozitivi despre noi. Întâmplarea de aseară mi-a adus aminte de 1989, când la Radio Europa Liberă, BBC, Voice of America și Radio France Internațional se vorbea despre curajul românilor în a schimba un regim politic care de 45 de ani părea neclintit. De aici încolo, cred, depinde tot de noi cum vom ști să continuăm și să ne reașezăm pentru a funcționa într-o societate normală, o societate care respectă toate categoriile sociale, o societate care nu încurajează plecarea tinerilor din țară, ci a clădi proiecte și afaceri durabile aici și nu în altă parte. Sincer, mă întreb dacă și clasa politică înțelege aceste lucruri simple, dar esențiale pentru viitorul României", a spus unul dintre protestatari, Silviu Iuga, un antreprenor în vârstă de 57 de ani.
După aproape două ore, protestatarii au pornit în marș trecând prin fața Prefecturii Maramureș, a Primăriei municipiului Baia Mare și a sediilor PSD și PNL. În momentul când protestatarii au ajuns în fața sediului PSD Maramureș, coloana s-a oprit pentru a striga " Hoții " și " Demisia".

Pe unele pancarte se puteau citi mesaje ironice la adresa liderului local al PSD, Gabriel Zetea, și a fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cercetat de DNA pentru luare de mită în biroul său, acum aflat sub control judiciar.

Coloana a străbătut zona centrală a municipiului Baia Mare purtând pancarte, steaguri tricolore și suflând din vuvuzele.

În cursul zilei de luni, biroul de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Maramureș a emis un comunicat de presă în care a mulțumit cetățenilor din municipiul Baia Mare pentru că s-au comportat civilizat de-a lungul celor șase de zile de protest și marșuri. Pe timpul protestelor și a marșului de luni seară n-au fost înregistrate incidente.

ORA 21.25 Aproximativ 100 de persoane la protestul de la Pitești

Aproximativ 100 de persoane au participat, luni seară, la un nou protest organizat la Pitești, al șaptelea, după aprobarea, pe 31 ianuarie, a ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de Procedură penală.

Protestatarii s-au strâns în piața din fața sediului Primăriei Pitești, purtând pancarte cu mesaje precum "Guvernarea voastră e rușinea noastră", "România, trezește-te" sau "Dacă rezistăm, existăm".

Acțiunea de protest s-a desfășurat fără incidente.

Jandarmii au intrat în dispozitiv în zona centrală a municipiului Pitești înainte de ora 17,00, când se anunțase începerea unui miting împotriva președintelui Klaus Iohannis în Piața Vasile Milea, lângă sediul Instituției Prefectului Argeș. Acțiunea nu a mai avut loc, inițiatorii anunțând că s-au deplasat la București, pentru a lua parte la protestul din fața Palatului Cotroceni.

ORA 21.10 Dâmbovița: Aproximativ 100 de persoane au protestat la Târgoviște

Aceasta a fost a șasea zi de proteste în municipiu, evenimentul fiind, ca și cele anterioare, anunțat pe rețelele de socializare.
Oamenii s-au strâns, începând cu ora 19,00, pe platoul Prefecturii Dâmbovița.

Manifestarea a fost una pașnică, nefiind înregistrate incidente.

Protestatarii au scandat mesaje anti PSD și împotriva liderului social-democrat Liviu Dragnea.

UPDATE ORA 20.53 Galați: Peste 500 de persoane au pornit în marș pe arterele principale ale orașului

Peste 500 de protestatari antiguvernamentali au plecat, luni seara, în marș pe arterele principale ale municipiului Galați, strada Domnească și Bulevardul Brăilei, cu opriri la Palatul de Justiție și Inelul de Rocadă, la final coloana de manifestanți urmând să revină pe platoul din fața Prefecturii Galați.

Oamenii sunt în continuare nemulțumiți și spun că vor continua să iasă în stradă până când Guvernul va demisiona.

Protestatarii agită drapele naționale și ale UE și pancarte și strigă 'Demisia!', 'Jos, jos, guvern mincinos', 'Afară, afară, cu mafia din țară', ?Iubirea de țară, în stradă se măsoară', 'Vrem respect, într-un stat de drept', 'În democrație, hoții stau la pușcărie''La închisoare, nu la guvernare!' 'Dragnea, nu uita, Jilava e casa ta' și 'Hoții!'.

Protestatarii sunt însoțiți de jandarmi și de mașini de poliți

UPDATE ORA 20.34 Vaslui: Zeci de protestatari s-au adunat în Piața Civică și au lansat lampioane

Câteva zeci de cetățeni s-au adunat, luni seara, în Piața Centrului Civic din Vaslui, unde au protestat pașnic și au lansat lampioane, în semn de bucurie față de abrogarea OUG nr. 13/2017, de modificare a Codurilor penale.

În debutul acțiunii, organizatorii au dat citire Proclamației de la Timișoara, manifest prezentat de protestatarii din orașul de pe Bega.

Vasluienii, care au participat la protest în număr mult mai mic față de zilele trecute, au afișat pancarte cu mesaje împotriva PSD și a Guvernului Grindeanu. 'Plecat-am nouă din Vaslui și cu sergentul zece, Să-i luăm pe Dragnea și pe-ai lui, ca să-i băgăm la rece!', 'Nu stăm în casă, Dragnea nu ne lasă!', 'Urlu! România este înjunghiată mișelește!', 'Jos corupția!' sau 'Demisia!' au fost câteva dintre mesajele manifestanților.

'Protestatarii nu vor să vă ia creșterile de pensii, ci vor să nu se mai dea legi care favorizează corupția! Guvernul acesta mituiește lumea și apoi dă pe ascuns ordonanțe, ca să poată fura în liniște', a spus unul dintre organizatorii protestului.

Participanții la protest au anunțat că intenționează să fie prezenți în piață și zilele următoare.

UPDATE ORA 20.28 Bistrița-Năsăud: Aproximativ 600 de persoane au pornit într-un nou marș pe străzile Bistriței

Aproximativ 600 de persoane au pornit luni seara, în jurul orei 20,00, într-un nou marș de protest antiguvernamental pe străzile Bistriței, fiind cea de-a șaptea zi în care se organizează astfel de manifestații în municipiu.

Oamenii — copii, tineri, adulți, pensionari — au început să se adune încă de la ora 19,00 în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, cu pancarte, fluiere, vuvuzele și steaguri tricolore.

În această seară, grupul de tineri care a ținut legătura cu protestatarii pe rețelele de socializare a adus o stație și o boxă, de care s-au folosit pentru a asculta Imnul României și melodia compusă de trupa Voltaj — "Dacă România ar putea vorbi".

În plus, tinerii au intrat în dialog cu cei adunați în piață, pentru a-i întreba care sunt motivele prezenței lor la protest. Protestatarii au folosit prilejul pentru a-și arăta nemulțumirea și neîncrederea față de actualul guvern și față de PSD.

Marșul de protest se va întinde pe mai mulți kilometri, urmând să fie străbătute bulevarde și străzi principale ale municipiului Bistrița, ca mai apoi să revină în fața prefecturii.

UPDATE ORA 20.26 Olt: Aproximativ 30 de persoane au protestat în Slatina; protestul s-a încheiat după o oră și jumătate.

Aproximativ 30 de persoane au ieșit luni seara în stradă, la Slatina, la un protest antiguvernamental, numărul protestarilor fiind mai mic față de serile precedente, când pe platoul din fața Prefecturii Olt s-au strâns sute de persoane.

Protestul a început în jurul orei 18,00, iar după ora 19,40 manifestanții au început să plece, în condițiile în care, față de ultimele două zile, a fost vânt și vreme mai rece. În aceste condiții, oamenii nu au mai plecat în marș pe străzile din oraș.

În alte localități din județul Olt nu au mai avut loc proteste luni seară.

În municipiul Slatina protestele au început pe 1 februarie, pe platoul din fața Prefecturii Olt, unde în prima seară s-au adunat circa 70-100 de protestatari. În serile ce au urmat numărul protestatarilor a crescut la câteva sute. Ei au scandat mesaje antiguvernamentale și anti-PSD și și-au manifestat nemulțumirea față de adoptarea de către guvern a OUG privind modificarea Codurilor penale.

Duminică seara, după ce Guvernul a abrogat respectiva ordonanță, aproximativ 300 de persoane au manifestat la Slatina.

UPDATE ORA 20.24 Cluj: Peste 4.000 de protestatari mărșăluiesc prin zona centrală a orașului

Participanții la protestul antiguvernamental au pornit în marș, imediat după ora 20,00, prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, și, potrivit estimărilor forțelor de ordine, la ora 20,20 erau peste 4.000 de persoane.

Protestatarii poartă pancarte antiguvernamentale și anti PSD și au scandat, printre altele, 'Jos Guvernul', 'Demisia', 'Hoții'.

Protestul era programat să înceapă la ora 19,00, când în Piața Unirii erau circa 300 de persoane.

La protestul de duminică, la Cluj-Napoca au participat peste 50.000 de persoane, iar la cel de sâmbătă, peste 40.000.

UPDATE ORA 20.22 Brăila: Aproximativ 100 de persoane protestează în Piața Independenței

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, luni seară, pe platoul din Piața Independenței din Brăila, unde scandează lozinci anti-PSD și cer demisia Guvernului.

Protestatarii s-au mobilizat, ca și în ultimele cinci seri, pe rețelele de socializare, deviza protestului anunțat pentru luni seară fiind "Demisia Guvernului! Protest pașnic, ziua 6".

Oamenii suflă în vuvuzele și fluiere, agită drapele naționale și pancarte și strigă lozinci împotriva Guvernului, PSD și a lui Liviu Dragnea — "Refuz acest abuz", "Noi nu renunțăm, nouă ne pasă!", "Demisia!", "La închisoare, nu la guvernare!", "PSD, ciuma roșie" și "Hoții".

"Chipurile au abrogat OUG 13/2017, însă se pare că au făcut-o intenționat într-un mod greșit, prin urmare abrogarea poate să nu fie valabilă. Este un protest de atenționare a PSD-ului și la adresa lui Dragnea și Grindeanu, că așa nu se mai poate", a spus Cătălin Stancu, unul dintre protestatari.

Manifestanții prezenți intenționează, la fel ca în restul serilor în care s-a organizat protestul, să se plece din nou în marș pe Calea Călărașilor, până în Barieră și înapoi.

UPDATE ORA 20.20 Suceava: Aproximativ 100 de protestatari protestează în marș

Peste o sută de suceveni au continuat luni protestele, ei solicitând acum, după abrogarea ordonanței de urgență de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, invocată inițial, demisia Guvernului.

Inițial, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în fața Prefecturii, după care au plecat în marș prin oraș, pe același itinerar din serile precedente, iar pe traseu s-au mai alăturat protestatari.

Ei sunt dotați cu vuvuzele, tobe și pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Alexandru Istrate, care este reprezentant al USR și cel care a obținut autorizația pentru protest, a spus că a inițiat o listă cu revendicări, care începe cu demisia ministrului Justiției și care va fi postată on-line, pentru ca cei care doresc să o poată completa.

UPDATE ORA 20.18 Tulcea: Câteva zeci de persoane protestează în centrul orașului

Câteva zeci de persoane s-au adunat luni seară în centrul orașului Tulcea și au solicitat demisia premierului Grindeanu, acțiunea înregistrând cel mai mic număr de participanți din ultima săptămână.

"În ultimele trei seri a fost un vârf de participanți la proteste. Cred că în seara aceasta nu au mai fost atât de mulți, fiindcă nu mai e weekend. Nu găsesc prea multe scuze, deoarece situația nu s-a schimbat prea mult față de acum câteva zile", a declarat pentru AGERPRES președintele organizației municipale a PNL, Dan Bălan.

El a menționat că organizația municipală a PNL Tulcea nu s-a implicat în organizarea protestelor din ultimele cinci seri din oraș, liberalii participând la mitinguri în calitate de cetățeni ai României.

"Organizația municipală a PNL nu a organizat niciun protest care să se refere la Ordonanța de urgență nr 13/2017. La fel ca alți membri PNL, eu am ieșit în stradă în calitate de simplu cetățean. Nu știu cât va mai continua protestul la Tulcea, dar în București cred că oamenii vor ieși în stradă până la demisia premierului Grindeanu, fiindcă a dus lucrurile până la un punct în care nimeni nu mai are încredere în cei care o conduc", a mai spus Bălan.

Referitor la faptul că printre participanți s-au aflat și persoane acuzate de săvârșirea unor infracțiuni, Bălan a afirmat că "nu îi este nimănui interzis să participe la proteste".

Spre deosebire de serile trecute, protestatarii nu au mai mărșăluit luni seara pe străzile orașului Tulcea, ei fluierând și scandând lozinci antiguvernamentale în Piața Tricolorului.

UPDATE ORA 20.18 Sibiu: Peste 5.000 de manifestanți cer demisia Guvernului

Peste 5.000 de manifestanți cer demisia Guvernului la Sibiu luni seară, după ora 20,00, într-un marș care a pornit din Piața Mare spre sediul PSD și continuă pe principalele bulevarde din oraș, potrivit unor estimări oficiale.

În fața sediului PSD, protestarii au depus câteva cofraje cu ouă și pancarte prin care cer demisia Guvernului.

Oamenii au venit cu steaguri și vuvuzele. Majoritatea scandează "România, trezește-te!", "Hoții" și "Demisia".

Printre cei care nu scandează, doar asistă pașnic se numără și preotul Constantin Necula, care spune că participă în calitate de "jurnalist", nu de purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului.

Acest protest este unul avizat de autorități și programat să aibă loc până la ora 23,00. La ora relatării acestei știri, temperatura este de doar un grad la Sibiu.

UPDATE ORA 20.15 Constanța: Peste 1.000 de protestari mărșăluiesc pe străzile municipiului

Un grup alcătuit din peste 1.000 de manifestanți a pornit luni seară, în jurul orei 19,30, din fața Prefecturii Constanța, în cel de-al șaptelea marș de protest către sediul Organizației județene PSD, pentru a-și manifesta neîncrederea în politica Guvernului față de lupta anticorupție,

Dotați cu vuvuzele, fluiere și pancarte, manifestanții au pornit încolonați pe Bulevardul Regele Ferdinand, scandând "Jandarmeria, jos pălăria!", "Zi de zi, aici vom fi" sau "București nu uita: Constanța e de partea ta!", "Afară, afară cu PSD din țară!", "Popor trădat de un condamnat" sau 'Sunteți niște Iude, afară! Ați trădat poporul".

În intersecții, coloana staționează, pentru a se comasa, și galeria intonează secvența muzicală: "Acolo este țara mea,/Și neamul meu cel românesc!/Acolo eu să mor aș vrea,/Acolo vreau eu să trăiesc!".

UPDATE ORA 20.13 Iași: Peste 500 de persoane la protestul din Piața Unirii

În Piața Unirii din Iași se protestează împotriva Guvernului și luni seară, pentru a șasea zi consecutiv, în prezent fiind prezente la miting peste 500 de persoane, potrivit unor surse oficiale.
Protestatarii scandează ca și în serile precedente lozinci antiguvernamentale cât și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Nu suntem pesediști, dar ne dorim o curățare a partidului. PSD are nevoie de oameni de valoare care să iasă în față, nu să stea în eșaloanele doi sau trei. Este nevoie de o nouă clasă politică care să nu fie coruptă", a declarat Tudor Manolea, unul dintre protestatari.

Participanții la protest au venit în piață și cu steaguri tricolore, ale Uniunii Europene și pancarte cu mesaje.

UPDATE ORA 20.11 Galați: Aproximativ 250 de protestatari sunt pe esplanada din fața Prefecturii

Aproximativ 250 de protestatari s-au adunat luni seară pe esplanada situată vizavi de Prefectura Galați, oamenii spunând că sunt în continuare nemulțumiți și că vor ieși în stradă până când Guvernul Grindeanu va demisiona.

Manifestanții agită drapele naționale și europene, pancarte și strigă 'Demisia', 'Jos, jos, guvern mincinos', 'Afară, afară, cu mafia din țară', 'Iubirea de țară, în stradă se măsoară', 'Vrem respect, într-un stat de drept', 'În democrație, hoții stau la pucărie', 'La închisoare, nu la guvernare', 'Dragnea, nu uita, Jilava e casa ta' și 'Hoții'.

"Este a opta seară în stradă, le-am pierdut și șirul, am fost în fiecare seară. Ieșim pentru că trebuie să fructificăm mica victorie, adică retragerea OUG 13 dar am înțeles că ni se pregătește o nouă surpriză prin OG 14 unde s-a strecurat un alt articol neconstituțional. Pentru cei de acasă am o întrebare — dacă au o bonă care i-a furat o dată ar mai angajat-o a doua oară? Acest guvern e pus pe hoție, căpătuială și pe minciună, vrem să se ducă unde îi este locul la groapa de gunoi a istoriei", a spus un protestatar, Valentin Vasile.

O altă protestatară a afirmat că guvernanții trebuie să realizeze că ''românii s-au deșteptat''.

"Ieșim în stradă în continuare pentru că am fost mințiți, în continuare guvernul consideră că suntem niște păduchi și că nu ne prindem de ce fac ei și e posibil ca în continuare să mintă, cred că minciunile vor fi mari în continuare. Vom ieși până când ei vor pleca, când vor realiza că nu mai pot minți românii, că s-au deșteptat și românii", a spus Codreanu Luminița.

Un manifestant a menționat că solicită ca proiectul de lege privind modificările Codurilor penale să fie dezbătut public.

''OUG care a fost dată spre anularea OUG 13 are o chichiță la art 2, care anulează esența ordonanței. Iar acum PSD a băgat proiectul de lege în Parlament cu exact textul ordonanței inițiale, mai puțin pragul de 200.000 de lei, restul e tot acolo — dezincriminarea abuzului în serviciu, toate sunt, se poate merge la furat, toți, primarii, președinții de consilii județene... Deci este o abureală! Solicit ca legea să fie dezbătută public, iar modificările la Codul Penal să se facă doar cum cere Curtea Constituțională, nu să scoată ei pedepse. PSD trebuie să pună alt guvern, tot ei să fie dar alt guvern pentru că ăsta s-a compromis, măcar cei care au inițiat legea să plece, atât!", a spus un alt protestatar, Stan Costache.

UPDATE ORA 20.11 Brașov: Numărul protestatarilor a crescut la 800; oamenii au plecat în marș în Piața Sfatului



În această seară manifestanții nu vor parcurge niciun traseu prin oraș, după cum a anunțat la portavoce unul dintre protestatari.

"Jos, Jos, Jos-Guvernul mincinos", "Demisia", "Jos Guvernul", "Hoții-Hoții", "Să vă fie frică poporul se ridică", "DNA să vină să vă ia", "Uniți salvăm toată România", au fost scandările celor prezenți la acțiunea de protest.

"Parlamentul să nu mai fie ocupat de cei cu dosar penal, vrem democrație, cerem demisia Guvernului care nu mai este credibil în fața noastră. Cerem demisia domnilor Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Cerem de asemenea, demisia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA)", a cerut la portavoce un participant la protest.

Cei mai mulți dintre protestatari sunt tineri care poartă drapele, bat din tobe, fluieră și huiduie. Protestul se desfășoară în prezența forțelor de ordine de la Jandarmerie și Poliție.

UPDATE ORA 20.02 Timiș: Peste 5.000 de manifestanți la protestul din Piața Victoriei

Protestul antiguvernamental din Piața Victoriei de la Timișoara au început luni, la ora 19,00, cu câteva sute de persoane, dar în câteva zeci de minute s-au adunat peste 5.000 de oameni, în timp ce alte persoane în grupuri sau individual continuă să sosească în fața Operei.

Manifestația a debutat cu difuzarea imnului Revoluției locale din 1989, ''Timișoara, Timișoara'', iar apoi cu Imnul UE, după care a urmat Imnul de stat al Românei.

Participanții la manifestare au pancarte cu înscrisuri noi ''Vă oprește strada să continuați prada'', ''Până nu plecați rămânem supărați'', ''Dragnea, proiecta-ți-aș casa'', ''Munceam și ne-ați deranjat'' sau mai vechi ''Și Ion Creangă a plătit pentru cireșele furat", "Demisia'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Dreptate, nu politicieni corupți în libertate''.

Majoritatea celor prezenți sunt tineri, dar și adulți și pensionari.

La Timișoara nu s-a anunțat nicio contramanifestație din partea PSD.

UPDATE ORA 19.50 Cluj: Peste 1.000 de persoane protestează în Piața Unirii

Peste 1.000 de persoane s-au adunat luni seară, până la ora 19,45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și protestează împotriva Guvernului Grindeanu.

Manifestanții poartă pancarte antiguvernamentale și anti-PSD și au scandat, printre altele, 'Jos Guvernul', 'Demisia', 'Hoții'.

Protestul era programat să înceapă la ora 19,00, când în Piața Unirii erau circa 300 de persoane.

La protestul de duminică, la Cluj-Napoca au participat peste 50.000 de persoane, iar la cel de sâmbătă, peste 40.000.

UPDATE ORA 19.40 Sibiu: Câteva mii de oameni cer demisia Guvernului

Câteva mii de oameni participă luni seară, în jurul orei 19,30, la protestul antiguvernamental din Piața Mare din centrul Sibiului, , potrivit unor estimări oficiale și ale organizatorului mitingului.

Majoritatea protestatarilor au venit cu steaguri și vuvuzele și solicită demisia Guvernului, scandând "România, trezește-te!", "Hoții" și "Demisia".

Printre cei care nu scandează, doar asistă pașnic, se numără și preotul Constantin Necula, care spune că participă în calitate de "jurnalist", nu de purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului.

Acest protest este unul autorizat de către Primărie și Jandarmerie și este programat să aibă loc până la ora 23,00.

UPDATE ORA 19.19 Neamț: Un nou marș de protest prin cartierele din Piatra Neamț; se cere demisia Guvernului

Circa 200 de persoane s-au strâns, luni, în fața Teatrului Tineretului, pentru a participa la un protest împotriva actualului Guvern, căruia îi cer demisia.

Oamenii cer și demiterea Avocatului Poporului. Manifestanții au și doleanțe care țin de planul local și solicită depolitizarea societăților din subordinea administrației locale și demiterea directorilor și consilierilor PSD care i-au jignit, prin postări pe paginile de socializare, pe cei care au participat la mitinguri.

După intonarea Imnului, protestatarii au plecat într-un marș prin mai multe cartiere din oraș, scandând 'Demisia, demisia!', 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă' și 'Uniți, salvăm toată România'.

Este de așteptat ca la finalul marșului, în coloana de manifestanți să fie circa 1.000 de persoane.

Manifestarea a fost autorizată de Primăria Piatra Neamț pentru perioada 6 — 12 februarie și include un marș prin mai multe cartiere din oraș.

UPDATE ORA 19.11 Brașov: Peste 100 de persoane s-au adunat în fața Prefecturi

Peste 100 de persoane s-au adunat, luni seara, în fața Prefecturii Brașov pentru a șaptea zi consecutiv.
Oamenii scandează "Demisia", "Hoții-Hoții", "PSD-Ciuma roșie".

Cel care a organizat protestele din zilele trecute, Radu Hossu, care nu este prezent, a declarat pentru AGERPRES, că nu va veni luni seara să protesteze și că și-ar dori ca acțiunile de protest să fie organizate de doar duminica până la căderea Guvernului.

Deocamdată cei prezenți nu știu dacă vor pleca în marș prin oraș, ei spunând că acest lucru va fi stabilit și în funcție și de numărul de participanți.

Este prima seara, de când au început protestele, când numărul participanților este destul de redus în jurul orei 19,00, ora la care de obicei începea marșul pe străzile orașului. Cel mai mare număr de protestatari, 15.000, a fost sâmbătă seara, iar duminică seara, 10.000.

UPDATE ORA 19.07 Botoșani: Scădere considerabilă a numărului de protestatari din Piața Revoluției

Protestul anti-guvernamental din Piața Revoluției din municipiul Botoșani a scăzut considerabil în intensitate luni seară, numărul manifestanților fiind de aproximativ 30 de persoane în jurul orei 19,00, de aproape 20 de ori mai mic decât în ziua precedentă.

Pe fondul numărului mic de participanți, jandarmii susțin că marșul programat pentru luni seară va fi anulat.

"Nu vrem penali în fruntea țării!", "Vrem guvernanți pentru popor!", sunt lozincile afișate de manifestanți.

Acțiunile de protest din municipiul Botoșani sunt autorizate.

ORA 16.55 Vaslui: Protestatarii, chemați să înalțe ''lampioanele democrației''

Organizatorii protestelor antiguvernamentale din ultimele zile de la Vaslui invită cetățenii, luni seara, la o acțiune intitulată ''Lampioanele democrației''.

''La București și în celelalte mari orașe au fost sute de mii de lumini. Un eveniment înălțător, un semnal puternic pentru Guvern că nu mai poate da legi la întunericul nopții, acționând hoțește. Continuăm să dăm semnale luminoase celor care ne conduc. Azi, la Vaslui, vom elibera lampioanele democrației din Piața Civică, în semn de bucurie pentru abrogarea OUG 13 dar și de îngrijorare față de inițiativa legislativă care se dorește să fie transpusă în lege de Parlament'', au anunțat organizatorii pe rețelele de socializare.

Conform acestora, în cazul în care va fi vânt puternic, lansarea lampioanelor va fi amânată pentru una din zilele următoare de protest.

AGERPRES / (A — autori: Cristian Lupașcu, Jana Pintili, Gabriel Apetrii, Loredana Ciobanu, Isabela Paulescu, Marius Septimiu Avram, Otilia Halunga, Dan Paic, Daniela Malache, Dan Mihăescu, Isabela Paulescu, Luisiana Bîgea, Silvia Marcu, Ecaterina Ignat, Cristina Matei, Tina Țucui, Loredana Ciobanu, Dan Paic, Cornelia Dumitru, George Onea, Irina Poenaru, Leontin Cupar, editori: Marius Frățilă, Elena Stanciu, Nona Jalbă, editori online: Anda Badea, Gabriela Badea)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...