LIVE UPDATE A șasea zi de proteste. Manifestații la Cluj, Iași, Sibiu

LIVE UPDATE A șasea zi de proteste. Manifestații la Cluj, Iași, Sibiu

Sute de persoane protestează în Cluj, Iași, Sibiu cu privire la actele normative ale Guvernului referitoare la justiție, pentru a șasea zi consecutiv.

* Protest în fața Palatului Cotroceni; circulația restricționata pe B-dul Marinescu (FOTO)

* LIVE UPDATE Aproximativ 8.000 de protestatari în Piața Victoriei

* Guvernul a adoptat o ordonanța de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale

UPDATE ORA 18.24 Cluj: Protestatarii cer demisia Guvernului Grindeanu

Peste 500 persoane s-au adunat, duminică, până la ora 18,20, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Protestatarii poartă pancarte cu mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD.

'Jos guvernul' și 'Guvern compromis! Demisia!' era scris pe două dintre pancarte.

Un tânăr de 30 de ani, Bogdan Vaida, a improvizat, din materiale textile, o caracatiță, pe ale cărei tentacule doritorii erau invitați să scrie ce nu-și doresc să existe în țară. El a declarat, pentru AGGERPRES, că urmează să trimită tentaculele respective la Parlament, pentru ca aleșii să vadă ce nu-și doresc clujenii.

'Multă lume scrie că nu-și mai dorește ca această țară să fie una coruptă sau o țară în care hoții să conducă, sau o țară în care se dau legi doar pentru unii. Eu, sincer, îmi doresc ca această țară să nu mai fie o țară din care să vreau să plec. Vreau să pot să trăiesc aici', a spus Bogdan Vaida.

Un alt protestatar, Tiberiu Casian, de 40 de ani, a declarat pentru AGERPRES, că vrea demisia Guvernului, dar și a PSD din Parlament.

'Cerem demisia Guvernului. Nu e destul că au abrogat ordonanța, asta e o minciună, o amânare. Cerem demisia Guvernului cu tot cu ordonanța și inclusiv a PSD din Parlament', a spus Tiberiu Casian.

Mitingul, anunțat pe rețelele de socializare, era programat să înceapă la ora 18,00.

Sâmbătă seară, la protestul de la Cluj-Napoca au participat peste 40.000 de persoane, după ce la ora începerii mitingului, 18,00, în Piața Unirii erau doar circa 100 de persoane.

UPDATE ORA 17.53 Iași: Câteva sute de persoane protestează în Piața Unirii

Câteva sute de persoane se aflau duminică după amiază, în jurul orei 17,30, pentru a protesta în Piața Unirii din Iași cu privire la actele normative ale Guvernului referitoare la justiție, pentru a șasea zi consecutiv.

Primii protestatari au venit în jurul orei 14,00.

Potrivit celor prezenți la protest, se așteaptă ca la manifestația din această seară să fie cel mai mare număr de persoane din ultima săptămână.

Peste 15.000 de persoane au participat la manifestația de sâmbătă seară, desfășurată în Piața Unirii și pe străzile din centrul municipiului Iași.


UPDATE ORA ORA 12.56 Sibiu: Protestul copiilor s-a încheiat din cauza ploii

Peste 200 de persoane s-au strâns duminică, timp de o oră, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, la "Protestul copiilor", în urma unui apel făcut pe rețelele de socializare, a declarat pentru AGERPRES inițiatorul acțiunii, Ciprian Fulea.

Acțiunea de protest s-a încheiat mai devreme decât era programat, din cauza ploii.

"Viitorul este al copiilor noștri, iar ei își doresc unul în care visele lor se pot împlini, în care există șanse egale pentru fiecare. O educație completă este cea în care le dăm ocazia să facă un pas în fața pentru o țară mai curată, pentru #RomaniaCopiilor!", se arată în mesajul postat pe pagina evenimentului.

Potrivit Jandarmeriei, acest protest nu este unul avizat.

De la ora 17,00 până la ora 23,00, în același loc, este programat un alt protest, avizat de Primărie și Jandarmerie.

Ambele proteste au loc la Sibiu cu scopul de a convinge Guvernul să renunțe la ordonanța privind modificarea Codurilor penale.

ORA 11.39 Sibiu: Peste 200 de persoane s-au strâns la "Protestul copiilor"

Peste 200 de persoane s-au strâns duminică, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, la "Protestul copiilor", în urma unui apel făcut pe rețelele de socializare, a declarat pentru AGERPRES inițiatorul acțiunii, Ciprian Fulea.

Un număr de 400 de părinți și-au anunțat prezența la acest protest al copiilor, o acțiune în premieră la Sibiu.

"Viitorul este al copiilor noștri, iar ei își doresc unul în care visele lor se pot împlini, în care exista șanse egale pentru fiecare. O educație completă este cea în care le dăm ocazia să facă un pas în fața pentru o țară mai curată, pentru #RomaniaCopiilor!", se arată în mesajul postat pe pagina evenimentului.

Potrivit Jandarmeriei, acest protest nu este unul avizat.

De la ora 17,00 până la ora 23,00, în același loc, este programat un alt protest, avizat de Primărie și Jandarmerie.

Ambele proteste au loc la Sibiu cu scopul de a convinge Guvernul să renunțe la ordonanța privind modificarea Codurilor penale.

AGERPRES/(A — autori: Isabela Paulescu, Daniela Malache, Marius Septimiu Avram, editori: Nona Jalbă, Marius Frățilă, editori online: Anda Badea, Andreea Lăzăroiu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani