LIVE UPDATE Circulaţia rutieră, feroviară, aeriană şi navală în ţară şi în Bucureşti

LIVE UPDATE Circulaţia rutieră, feroviară, aeriană şi navală în ţară şi în Bucureşti

* ORA 09.27 CNAIR: Circulaţie rutieră închisă pe autostrăzile A2 şi A4 şi pe 24 drumuri naţionale; restricţii pe 10 sectoare de drum

Circulaţia rutieră este închisă pe 19 drumuri naţionale din judeţele afectate de viscol şi pe autostrăzile A2 (Bucureşti - Constanţa) şi A4 (Ovidiu - Agigea), iar pe 10 sectoare de drum au fost instituite restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj, a anunţat, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, drumurile închise sunt: DN 2 Lilieci - Ciocârlia, DN 2A Hârşova - Ovidiu, DN 2C Tovărăşia - Slobozia, DN 2N Bogza - Dumbrăveni, DN 3 Brăneşti - Constanţa, DN 3A Lehliu - Drajna, DN 3B - Pod Călăraşi - Feteşti, DN 3C Constanţa - Ovidiu, DN 4 Popeşti Leordeni - Olteniţa, DN 21 Slobozia - Călăraşi, DN 22A Topolog - Hârşova, DN 22C Cernavodă - Murfatlar; DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 31 Cuza Vodă - Olteniţa, DN 41 Olteniţa - Plopşoru, DN 5A Adunaţii Copăceni - Hotarele, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi, DN 65A Roşiorii de Vede - Turnu Măgurele şi DN 65 E Furculeşti - Bogdana, DN 21, între Însurăţei şi Slobozia, pe DN 3 A, între Drajna şi Feteşti, pe DN 22 A, între Cataloi şi Ciucurova, pe DN 2C între Costeşti şi Slobozia şi pe DN 2, între Ciocârlia şi Spătaru.

De asemenea, compania de drumuri a instituit restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 22 Smârdan - Baia, DN 22D Horia şi 2 cantoane, DN 22E Gârvan - I.C. Brătianu, DN 22F Izvoarele - Nălbant, DN 2A Malu - Slobozia, DN 3A Drajna - Feteşti, DN 2A Urziceni - Ion Roată.

Restricţia pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost instituită pe următoarele drumuri naţionale: DN 22D Măcin - Horia, DN 38, Agigea - Negru Vodă, iar pe DN 5 Adunaţii Copăceni - Remuş a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 12 tone.

CNAIR precizează că a intervenit cu 1.314 de autoutilaje şi a răspândit peste 4.222 de tone de materiale antiderapante, la nivel naţional, în perioada 27 februarie, ora 17:00 - 28 februarie, ora 5:00.

Reprezentanţii CNAIR SA acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe pagina de internet a instituţiei, dar şi pe paginile de Facebook şi Twitter .

* ORA 09.21 CFR SA:Circulaţia a fost restricţionată pe anumite segmente de cale ferată;100 de trenuri Regio şi Interregio, anulate

Circulaţia a fost restricţionată pe anumite segmente de cale ferată, iar 100 de trenuri Regio şi Interregio au fost anulate pentru prima parte a zilei, informează miercuri dimineaţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt de până la 60 km/h, graficul trenurilor pe întreaga reţea fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane. Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permite continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a se acţiona, atunci când situaţia o impune, cu mijloace de intervenţie şi pluguri pentru deszăpezire", se precizează într-un comunicat al CFR Călători remis miercuri dimineaţă AGERPRES.

Operatorul naţional de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat pentru prima parte a acestei zile 100 de trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii.

În acest moment, din cauza rafalelor puternice de vând de până la 60-70 km/h, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracţiune Diesel, iar pe un segment de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h.

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale sunt Buzău - Făurei - viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I, Caracal- Corabia - se circulă doar cu locomotive diesel-electrice(DA), Ciulniţa - Urziceni - se circulă doar cu locomotive DA, Constanţa-Mangalia - se circulă doar cu locomotive DA, Craiova - Calafat - se circulă doar cu locomotive DA, Tulcea - Medgidia - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Zimnicea - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Turnu Măgurele - se circulă doar cu locomotive DA, Giurgiu - Videle - se circulă doar cu locomotive DA.

Pe segmentul de cale ferată Videle - Giurgiu se acţionează cu plug pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curăţarea liniilor şi a componentelor de cale ferată, la intrarea şi ieşirea din gări.

"CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic", precizează compania.

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro - domeniul Trenul meu.

* ORA 09.18 Giurgiu: Trei drumuri naţionale care străbat judeţul sunt închise; pe DN 5 se circulă cu restricţii

Trei drumuri naţionale care străbat judeţul Giurgiu sunt închise miercuri, iar pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu se circulă în condiţii de iarnă cu restricţii pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

"Din această dimineaţă judeţul Giurgiu se află din nou sub cod portocaliu pentru intensificări ale vântului şi căderi de zăpadă, în aceste condiţii DN 41 Olteniţa- Călăraşi - Dăiţa - Giurgiu, DN 5A Adunaţii Copăceni - Hotarele - Giurgiu şi DN 5B Ghimpaţi-Giurgiu fiind închise", se arată într-un comunicat de presă transmis de CJSU Giurgiu.

Totodată, pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu se circulă cu restricţii de tonaj pentru maşinile cu masa mai mare de 12 tone.

Pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.

Conform datelor transmise de ENEL Distribuţie Muntenia, pe liniile de tensiune medie nu sunt probleme, iar pe cele de tensiune mică sunt 20 de apeluri pentru defecţiuni individuale. Se lucrează cu toate echipele disponibile, pentru remedierea situaţiei.

Toate şcolile din judeţul Giurgiu rămân închise şi miercuri.

În judeţul Giurgiu a reînceput să ningă viscolit, în noaptea de marţi spre miercuri, stratul de omăt este de aproximativ 50 de centimetri, iar acolo unde zăpada a fost viscolită, troienele au înălţimi şi de peste un metru şi jumătate.

* ORA 08.49 O ambulanţă cu doi copii a rămas înzăpezită pe DN 22 Tulcea-Constanţa

* ORA 08.46 DRDP Iaşi: Tronsoane ale DN 2N şi DN 23B, închise circulaţiei în judeţul Vrancea

* ORA 08.45 CFR Călători: 99 de trenuri anulate din cauza viscolului, miercuri dimineaţa

* ORA 08.27 Autostrăzile A2, A4 şi zeci de drumuri naţionale sunt închise; peste o sută de trenuri, anulate

Circulaţia rutieră este oprită, miercuri dimineaţă, pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea, pe 14 drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene din ţară, din cauza ninsorii şi viscolului, potrivit Centrului Infotrafic din IGPR.

Sunt afectate drumuri din judeţe precum Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Vrancea, Dolj, Olt.

Din cauza vremii nefavorabile, un număr de 107 trenuri sunt anulate la Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Galaţi. Totodată, trei curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Craiova şi o alta, la Braşov.

În prezent sunt închise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, în judeţul Constanţa, iar în judeţul Tulcea rămâne închisă Bara Sulina. De asemenea, rămân închise, din cauza vântului puternic, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele - Nikopol şi Zimnicea - Svishtov, potrivit Infotrafic.

* ORA 08.01 Buzãu: Douã tronsoane de drum naþional, închise circulaþiei din cauza viscolului

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…