LIVE UPDATE CNAIR: Autostrăzile A2 București - Constanța, A4 Ovidiu - Agigea și alte 12 drumuri naționale, închise circulației | CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul și sud-estul țării

LIVE UPDATE CNAIR: Autostrăzile A2 București - Constanța, A4 Ovidiu - Agigea și alte 12 drumuri naționale, închise circulației | CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul și sud-estul țării

Autostrăzile A2, București - Constanța, și A4, Ovidiu - Agigea, precum și alte 12 drumuri naționale sunt închise circulației miercuri dimineață, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv viscol puternic și vizibilitate zero, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), remis AGERPRES. CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio care ar fi trebuit să circule în județele Constanța, Ialomița, Olt și Călărași, din cauza ninsorilor și a viscolului, dar călătorii au la dispoziție alte garnituri care circulă pe aceleași relații. IGPR precizează că toate aeroporturile sunt deschise. Traficul fluvial este restricționat pe Dunăre, iar toate porturile la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

** Cod galben de vânt puternic în patru județe din sud-estul țării, în următoarele ore
** ANM: Informare meteo de ger și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, până joi la prânz

* ORA 10.33 Covasna: Circulație rutieră îngreunată pe unele tronsoane ale DN11 Brașov — Bacău din cauza viscolului

Traficul rutier este îngreunat miercuri pe anumite tronsoane ale DN11 Brașov — Bacău din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, potrivit conducerii Secției Drumuri Naționale Covasna.

Directorul Secției Drumuri Naționale Covasna, Cristian Drincă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că viscolul creează probleme pe DN11, între Târgu Secuiesc și intersecția cu DN13E, respectiv sensul giratoriu de la Reci, unde este câmp deschis, iar vântul transportă zăpada pe carosabil.

'Pe toate drumurile naționale din județ se circulă în condiții bune, dar punctual, în anumite zone apar periodic probleme din cauza viscolului care transportă zăpada pe carosabil. Pe DN11, în zona Târgu Secuiesc sunt porțiuni cu câmp deschis, iar pe alocuri, pe 3-4 kilometri se depune periodic câte un strat de zăpadă. (...) Suntem pregătiți și intervenim ori de câte ori e nevoie cu utilaje cu lamă, avem grijă să menținem viabilitatea drumurilor', a declarat Drincă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române avertizează că în județul Covasna se circulă îngreunat din cauza viscolului pe DN11, între Târgu Secuiesc și intersecția cu DN13E (km 32-41) și pe DN13E (km 32-38).

*ORA 10.24 Călărași: A2, cinci drumuri naționale și toate drumurile județene sunt închise circulației


Autostrada A2, cinci drumuri naționale și toate drumurile județene din Călărași sunt închise circulației rutiere, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Ovidiu Tătăranu.

"A2 este închisă, cinci drumuri naționale și toate drumurile județene sunt închise circulației, se circulă doar pe DN 3B Călărași-Borcea și pe DN 21 Călărași-Drajna, dar totul este în dinamică pentru că se acționează pe toate drumurile și în curând este posibil ca foarte multe alte drumuri să fie deschise circulației. Pe timpul nopții, structurile ISU Călărași au intervenit în județ pentru deblocarea din zăpadă a patru autoturisme cu șapte persoane salvate, iar în ultimele 24 de ore, toate structurile MAI au intervenit pentru deblocarea în total a 153 de autoturisme cu 276 de persoane salvate", a declarat Ovidiu Tătăranu.

Acesta a mai afirmat că, în continuare, "porturile Călărași și Oltenița sunt închise, cu bacul nu se circulă pentru că este pod de gheață", dar nu sunt localități izolate sau localități fără energie electrică sau fără apa potabilă, iar școlile sunt deschise.
* ORA 10.06 Giurgiu: Patru drumuri naționale și trei județene, închise din cauza zăpezii

Patru drumuri naționale și trei drumuri județene din Giurgiu sunt închise miercuri traficului rutier, iar pe DN 5, către București, există restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj, din cauza zăpezii, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

''DN 61 Ghimpați — Crevedia Mare, DN 41 Daia — Greaca, DN 5B Giurgiu — Ghimpați și DN 5A Călugăreni — Comana precum și drumurile județene DJ 503 Oncești — Răsuceni, DJ 504 Giurgiu — Putineiu, DJ 504B Vieru — Gogoșari și DJ 411 Bulbucata — Clejani sunt închise circulației din cauza zăpezii și a vizibilității reduse, iar pe DN 5 București — Giurgiu au fost impuse restricții de circulație pentru mașinile cu masa mai mare de 7,5 tone'', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, Cristina Onofrei, a menționat că prin PTF Giurgiu — Ruse circulația rutieră nu a fost oprită.

''Punctul de frontieră foarte rar este închis circulației, în acest moment PTF Giurgiu — Ruse este deschis circulației dar prin acesta trec foarte puține mașini, aproape deloc, mai mult unele autoturisme pentru că pentru cele de tonaj greu sunt restricții de circulație și în partea română și în Bulgaria'', a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Onofrei.

* ORA 9.36 Autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și alte 12 drumuri naționale, închise circulației miercuri dimineață

Autostrăzile A2, București — Constanța, și A4, Ovidiu — Agigea, precum și alte 12 drumuri naționale sunt închise circulației miercuri dimineață, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv viscol puternic și vizibilitate zero, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), remis AGERPRES.

Drumurile închise sunt: DN 21A (Baraganu — Țăndărei), DN 22 (Mihai Viteazu — Pasaj Lumina), DN 2A (Hârșova — Mihail Kogălniceanu), DN 2C (Costești — Slobozia), DN 3 (Brănești — Chiciu), DN 31 (Cuza Vodă — Oltenița), DN 3A (Lehliu Gară — Fetești), DN 4 (București — Oltenița), DN 41 (Oltenița — Daia), DN 5A (Adunații Copăceni — Greaca), DN 5B (Giurgiu — Ghimpați) și DN 61 (Ghimpați — Crevedia).

De asemenea, pe DN 5, între localitățile Adunații Copăceni și Giurgiu, s-a instituit o restricție de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și se pot accesa pe pagina de Internet a companiei de drumuri și pe paginile de Facebook și de Twitter .

* ORA CFR 9. 34 CFR Călători a anulat 35 de trenuri Regio pentru sudul și sud-estul țării, din cauza viscolului

* ORA 9.26 Tulcea: Circulația navelor maritime la bara Sulina rămâne închisă

* ORA 8.40 Tulcea: Trafic rutier blocat pe tronsoane ale drumurilor județene 222E și 222, din cauza zăpezii

Circulația rutieră pe două sectoare de drumuri județene din Tulcea este blocată, miercuri dimineața, din cauza sulurilor de zăpadă formate pe carosabil, potrivit prefectului Alexandru Iordan.

'Pe drumul județean 222E Casimcea-Sarighiol de Deal și DJ 222 Ceamurlia de Sus-Stejaru, se acționează în momentul de față cu utilaje. Din datele pe care le am în momentul de față, toate unitățile de învățământ sunt deschise', a declarat pentru AGERPRES prefectul Iordan.

Potrivit sursei citate, pe cele două tronsoane de drumuri județene nu există autovehicule blocate.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Tulcea, Mihai Stroe, a menționat că profesorii pot schimba orarul pentru ca elevii să ajungă în siguranță acasă, în funcție de condițiile meteorologice și de starea drumurilor.

'Conform unei adrese primite din partea Ministerului Educației, toate cursurile care nu vor putea fi parcurse în această perioadă vor fi recuperate până la finele semestrului școlar', a precizat inspectorul general al ISJ.

* ORA 8.31 Constanța: Misiune de salvare cu șenilata pe malul Dunării

* ORA 8.13 ISU Ialomița: Peste 20 de intervenții la cazuri medicale sau mașini rămase blocate pe drumuri noaptea trecută

* ORA 7.27 IGPR: Traficul este închis pe 35 de drumuri județene din sud-estul țării

Traficul rutier este închis, miercuri dimineața, pe autostrada A2 București — Constanta, pe 13 drumuri naționale și 35 drumuri județene, din cauza viscolului, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, sunt închise 35 de drumuri județene — toate drumurile din județul Călărași, patru drumuri în Teleorman, trei în Giurgiu, două în Ilfov, unul în Galați și unul în Caraș Severin.
De asemenea, sunt închise 35 de drumuri județene — toate drumurile din județul Călărași, patru drumuri în Teleorman, trei în Giurgiu, două în Ilfov, unul în Galați și unul în Caraș Severin.

Potrivit sursei citate, este închis traficul pe DN2A Ovidiu — Hârșova, DN2C Slobozia—Costești, DN3 Brănești — Chiciu, DN3A Lehliu Gară — Fetești, DN4 București — Oltenița, DN4 intrarea DNCB — Frumușani, DN5A Adunații Copăceni — Greaca, DN5B Giurgiu — Ghimpați, DN21A Bărăganu — Țăndărei, DN22 Lumina — Mihai Viteazu, DN 31 Călărași — Oltenița, DN41 Daia — Oltenița, DN61 Ghimpați — Crevedia Mare.

Pe autostrada A2 se patrulează în permanență, nefiind semnalate persoane surprinse în trafic. Pe autostrada A4 se poate circula între Ovidiu și Agigea, însă nu este permisă intrarea pe A2.

Se menține restricția de tonaj pe DN5 pe sectorul Adunații Copăceni — Giurgiu pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

Traficul feroviar pe relația Oltenița — București Titan sud este blocat din cauza condițiilor meteo.

Trenul R15196, relația Oltenița — Titan sud este blocat în halta Căldăraru, iar alte două trenuri au fost anulate, motiv pentru care 100 de călători așteaptă redeschiderea traficului în halta Titan sud.

IGPR precizează că toate aeroporturile sunt deschise.

Traficul fluvial este restricționat pe Dunăre, iar toate porturile la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului.

Nu sunt probleme în ceea ce privește tranzitul în punctele de trecere a frontierei, cu excepția PTF Ruse unde s-a restricționat traficul pentru toate categoriile de autovehicule.

Pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, structurile Poliției Române din județele aflate sub efecte meteo vor acționa în cursul zilei de miercuri, cu 1.256 de polițiști și 640 mijloace auto, precizează IGPR.

*ORA 7.15 Infotrafic: Autostrăzile A2 și A4, precum 12 tronsoane de drumuri naționale închise din cauza viscolului

Circulația rutieră este întreruptă la această oră din cauza zăpezii și viscolului pe autostrăzile A2 București — Constanța și A4, precum și pe 12 tronsoane de drumuri naționale din zona de sud-est a țării, informează Centrul INFOTRAFIC al IGPR.

Astfel, la ora 6,45 erau închise următoarele sectoare de drumuri naționale:

JUDEȚUL CĂLĂRAȘI:

DN3 BRĂNEȘTI (JUDEȚUL ILFOV) — FUNDULEA — CĂLĂRAȘI;
DN31 OLTENIȚA — CUZA VODĂ;
DN4 OLTENIȚA — LIMITA ILFOV;
DN3A LEHLIU — LIMITA CU JUDEȚUL IALOMIȚA;
DN41 OLTENIȚA — LIMITA JUDEȚUL GIURGIU

JUDEȚUL ILFOV: DN4 DNCB — LIMITA CĂLĂRAȘI

JUDEȚUL CONSTANȚA: DN22 LUMINA — MIHAI VITEAZU; DN2A MIHAIL KOGĂLNICEANU — HÂRȘOVA;

JUDEȚUL GIURGIU:

DN5B GIURGIU — GHIMPAȚI;
DN61 GHIMPAȚI — CREVEDIA MARE;
DN5A ADUNAȚII-COPĂCENI — GREACA;
DN41 DAIA — LIMITA JUDEȚUL CĂLĂRAȘI;

JUDEȚUL IALOMIȚA:

DN3A FETEȘTI — LIMITA CU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI;
DN2C SLOBOZIA — LIMITA JUDEȚUL BUZĂU (TOVĂRĂȘIA);
DN21A ȚĂNDĂREI — LIMITA BRĂILA (INTERSECȚIE CU DN21);

JUDEȚUL BUZĂU: DN2C COSTEȘTI — LIMITA CU JUDEȚUL IALOMIȚA (TOVĂRĂȘIA).

De asemenea, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN5 București — Giurgiu, din cauza viscolului, mai precizează sursa citată.

*ORA 6.23 Circulația rutieră a fost închisă pe DN 5A, între Adunații Copăceni și Greaca

AGERPRES / (AS — autori: Daniel Alexandru Florea, Luisiana Bîgea, Andreea Marinescu, Camelia Bigan, Oana Mălina Negrea, editori: Marius Frățilă, Nona Jalbă, Mariana Nica, Irina Poenaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…