LIVE UPDATE Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 10 morți și 30 de răniți, potrivit unor surse spitalicești; Este vorba de un atac sinucigaș, potrivit VRT (FOTO-VIDEO)

LIVE UPDATE Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 10 morți și 30 de răniți, potrivit unor surse spitalicești; Este vorba de un atac sinucigaș, potrivit VRT (FOTO-VIDEO)

UPDATE ORA 10.54 Surse spitalicești, citate de postul de radio și televiziune belgian RTBF, au anunțat că 10 persoane au murit și alte 30 au fost rănite în cele două explozii puternice produse marți dimineață la aeroportul Zaventem din Bruxelles, relatează Reuters.

Potrivit unui martor citat de postul de radio și televiziune belgian RTBF, exploziile au avut loc în apropierea unei porți de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informații belgiene au fost prevenite luni în legătură cu iminența unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

Compania Brussels Airport a anulat zborurile de pe aeroportul Zaventem și a evacuat zona, potrivit unui mesaj postat pe Twitter. ''Nu veniți la aeroport — are loc evacuarea acestuia. Evitați zona aeroportului. Zborurile au fost anulate'', se menționează în mesajul respectiv.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem deservește 23 de milioane de pasageri anual.

UPDATE ORA 11.34 Atacurile de la Bruxelles: Ambasada din Belgia pune la dispoziție numere de telefon pentru cetățenii români

UPDATE ORA 11.13 Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Măsuri sporite de securitate pe aeroporturi din Franța, Germania și Olanda

UPDATE ORA 11.12 Întreg sistemul public de transport din Bruxelles, suspendat după exploziile soldate cu morți și răniți

UPDATE ORA 11.06 Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri după exploziile din Bruxelles

UPDATE ORA 10.50 Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Este vorba de un atac sinucigaș, potrivit VRT

Postul de radio și televiziune belgian de limbă flamandă VRT a anunțat că, în cazul exploziilor de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, produse marți dimineață, este vorba despre un atac sinucigaș.

Versiunea în limba franceză a postului de radio și televiziune belgian (RTBF) a informat că exploziile de la aeroportul Zaventem au avut loc în apropierea unei porți de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informații belgiene au fost prevenite luni în legătură cu iminența unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

Tot marți dimineață s-a produs o explozie în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, aflată în apropierea instituțiilor UE, în plin cartier european, conform RTBF.

Stația de metrou Maelbeek se află la doar câteva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene, clădirea Berlaymont, și de sediul Consiliului European, aflate pe Rue de la Loi, principala arteră care face legătura între instituțiile europene și centrul orașului. Potrivit Le Soir, la Maalbeck ar fi avut loc una sau mai multe explozii.

Potrivit VRT, în exploziile de la aeroportul Zaventem și metroul din Bruxelles, produse marți dimineață, au murit cel puțin 13 persoane și alte 35 au fost grav rănite.

UPDATE ORA 10.47 Luana Rednic, martor la exploziile de pe aeroportul Zaventem: Au fost două explozii; acum ne-au scos pe pistă

UPDATE ORA 10.45 Serviciile secrete belgiene dețineau informații despre un posibil atac terorist

UPDATE ORA 10.42 Comănescu: Sunt terifiat de ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles; trebuie să ne unim eforturile pentru eliminarea terorismului

UPDATE ORA 10.37 Eurocontrol: Aeroportul din Bruxelles, închis până la noi ordine după cele două explozii

UPDATE ORA 10.34 Focuri de armă și strigăte în arabă, înaintea exploziilor de la aeroportul Zaventem

UPDATE ORA 10.30 Explozie la o stație de metrou din Bruxelles, în apropierea instituțiilor europene

UPDATE ORA 10.28 Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Alerta antiteroristă, ridicată la nivel maxim în Belgia

UPDATE ORA 10.21 Iohannis: Suntem îngroziți de exploziile de la Bruxelles; dacă se confirmă că este un atentat, terorismul a rămas în inima Europei

UPDATE ORA 10.07 Cursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam

UPDATE ORA 9.59 Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți, potrivit presei belgiene

Cel puțin 11 persoane au murit și 25 au fost rănite, marți dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuși, un reprezentant al poliției federale belgiene, citat de agenția Belga, a declarat că bilanțul exploziilor este de un mort și mai mulți răniți, informează AFP și Reuters.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Corespondentul canalului de televiziune Sky News, Alex Rossi, aflat la aeroportul Zaventem, a declarat că a auzit 'două explozii foarte, foarte puternice'. ''Am simțit clădirea mișcându-se. Erau praf și fum peste tot'', a spus el.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, 'după imagini, exploziile au fost puternice'. 'Este nevoie ca încărcătura (explozivă) să fie puternică pentru a putea sparge geamurile', a declarat Moiquet, care a refuzat să facă alte comentarii.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!