LIVE UPDATE Fidel Castro a murit; Nouă zile de doliu național în Cuba

LIVE UPDATE Fidel Castro a murit; Nouă zile de doliu național în Cuba

Liderul cubanez Fidel Castro a murit vineri seara la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de fratele său, actualul președinte al Cubei, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat. În Cuba au fost decretate nouă zile de doliu național. Consiliul de Stat a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie.

UPDATE ORA 12.02 Cuba: Nouă zile de doliu național după decesul lui Fidel Castro; funeraliile la 4 decembrie

Autoritățile cubaneze au anunțat sâmbătă nouă zile de doliu național după decesul fostului președinte Fidel Castro, informează AFP.
Consiliul de Stat a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie. În timpul zilelor de doliu vor fi întrerupte orice activități și spectacole publice, a anunțat executivul cubanez.

UPDATE ORA 11.14 Gorbaciov și Maduro îi aduc un omagiu lui Fidel Castro, la decesul fostului lider cubanez

UPDATE ORA 10.36 Decesul lui Fidel Castro: Presa americană evocă un 'lider represiv', dar și 'o figură revoluționară emblematică'

UPDATE ORA 9.16 Decesul lui Fidel Castro, ultimul supraviețuitor al Războiului Rece, încheie o pagină de istorie

UPDATE ORA 8.21 Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă

Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro, liderul revoluționar cubanez decedat vineri seara la Havana, la vârsta de 90 de ani, va fi incinerat sâmbătă, a anunțat fratele său, actualul președinte, Raul Castro, transmite AFP.

'Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă', a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

'Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată' ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui 'El Comandante': 'Până la victorie, întotdeauna!' ('Hasta la victoria, siempre').

UPDATE ORA 07.28 Cuba: Fidel Castro a murit, anunță Raul Castro, la televiziunea de stat

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, transmite sâmbătă dimineața agenția EFE, care îl citează pe fratele său, actualul președinte, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

Liderul istoric al Revoluției cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22,29, a anunțat fratele său, vizibil emoționat, adaugă EFE.

Președintele cubanez a precizat că în următoarele ore vor fi făcute publice informațiile privind înmormântarea lui Fidel Castro, care a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reședința sa pe președintele Vietnamului, Tran Dai Quang.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor: Irina Cristea, editori online: Adrian Dădârlat, Irina Giurgiu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!