LIVE UPDATE Filmul francez "Elle" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin (FOTO / VIDEO)

LIVE UPDATE Filmul francez "Elle" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin (FOTO / VIDEO)

Casey Affleck a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic, relatează AFP.

*Defilare a starurilor pe covorul roșu de la Globurile de Aur într-o atmosferă însorită (GALERIE FOTO)

Actorul care a deținut rolul principal în "Manchester by the sea" s-a aflat în cursă cu Joel Edgerton ("Loving"), Andrew Garfield ("Hacksaw Ridge"), Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") și Denzel Washington ("Fences").

În "Manchester by the sea", Casey Affleck joacă rolul unui om de serviciu cu un trecut problematic care este forțat, după moartea fratelui său, să se ocupe de nepotul lui.

UPDATE ORA 05.53 "La La Land" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria comedie/musical

"La La Land" a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria comedie sau musical, premiu care încununează o seară în care filmul a avut parte de toate recompensele pentru care a fost nominalizat, relatează AFP.

Celelalte filme intrate în competiție la această categorie au fost "20th Century Women", "Deadpool", "Florence Foster Jenkins" și "Sing Street".

Este cel de al șaptelea premiu primit de "La La Land" din tot atâtea posibile. Actorii Emma Stone și Ryan Gosling au câștigat premiile de interpretare feminin și masculin la categoria comedie sau musical, iar regizorul Damien Chazelle a primit și el două statuete, pentru scenariu și regie.


Alte două Globuri de Aur au recompensat cea mai bună coloană sonoră originală și cel mai bun cântec original.

UPDATE ORA 05.44 Emma Stone, câștigătoare a Globului de Aur pentru cel mai bun rol feminin într-o comedie/musical

Emma Stone a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un film musical sau comedie, relatează AFP.

Actrița din "La La Land" s-a aflat în cursă cu Annette Bening ("20th Century Women"), Lily Collins ("Rules Don't Apply"), Hailee Steinfeld ("The Edge of Seventeen") și Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins").

"La La Land" a adunat deja șase premii la ceremonia Globurilor de Aur și mai este încă în cursă la categoria cel mai bun film din categoria comedie sau musical.

UPDATE ORA 05.33 Damien Chazelle a primit Globul de Aur pentru cel mai bun regizor

Damien Chazelle a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru producția "La La Land", relatează AFP.

Chazelle a concurat la această categorie cu Tom Ford ("Nocturnal Animals"), Mel Gibson ("Hacksaw Ridge"), Barry Jenkins ("Moonlight") și Kenneth Lonergan ("Manchester by the sea"). El a mai primit un Glob de Aur pentru scenariu în cadrul ceremoniei de duminică. Premiul pentru regie primit de Chazelle este al cincilea acordat duminică musicalului, dintr-un total de șapte nominalizări.

UPDATE ORA 05.33 Globurile de Aur: Hugh Laurie, recompensat pentru rolul traficantului de arme din "The Night Manager"

Hugh Laurie a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune, relatează AFP.


Actorul a fost recompensat pentru rolul traficantului de arme din "The Night Manager". Laurie a remarcat după primirea premiului că această ceremonie a Globurilor de Aur va fi, fără îndoială, "una dintre ultimele", întrucât este organizată de presa străină de la Hollywood. O aluzie puțin voalată la accentele anti-străine ale campaniei lui Donald Trump, care va deveni președinte al SUA la 20 ianuarie, comentează AFP.

Hugh Laurie i-a avut contracandidați la această categorie pe Sterling K. Brown ("The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"), John Lithgow ("The Crown"), Christian Slater ("Mr. Robot") și John Travolta ("The People v. O.J. Simpson: American Crime Story").

UPDATE ORA 05.15 Globurile de Aur: "Zootopia" — premiul pentru cel mai bun film de animație

Lung metrajul "Zootopia" a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație, încoronând un an-record pentru grupul Disney, relatează AFP.

Producțiile care au mai fost în cursă la această categorie sunt "Vaiana", "My life as a zucchini", "Sing" și "Kubo And The Two Strings".

"Zootopia", care a beneficiat de critici bune și de o campanie masivă de promovare, se numără printre cele mai mari succese de box office ale anului, având încasări de peste un miliard de dolari în întreaga lume.


În total, Disney a devenit primul studio care a atins pragul de 7 miliarde de dolari încasări într-un singur an.

"Vaiana", nominalizat și el la această categorie, este tot o producție a studiourilor Disney.

UPDATE ORA 05.05 Globurile de Aur: "The Crown", desemnat cel mai bun serial dramatic

Serialul de televiziune "The Crown", o producție biografică despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic, relatează Reuters.

Contracandidatele sale la această categorie au fost "Game of Thrones", "Stranger Things", "This Is Us" și "Westworld".

UPDATE ORA 05.00 Filmul francez "Elle" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

Filmul francez "Elle", regizat de Paul Verhoeven și care o are pe Isabelle Huppert în rolul principal, a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, relatează AFP și DPA.


Producția a concurat la această categorie cu filmele "Divines" (Franța/Qatar), "Neruda" (Chile), "The Salesman" (Iran-Franța) și "Toni Erdmann" (Germania).


Actrița Isabelle Huppert este nominalizată și la categoria cea mai bună actriță într-un film dramatic.

"Sunt puțin uimit pentru că filmul nu prea te invită să simpatizezi cu personajul. Mulțumesc presei străine de la Hollywood că este atât de deschisă la minte", a spus regizorul american Paul Verhoeven după decernarea premiului.

UPDATE ORA 04.28 Ryan Gosling a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol masculin într-o comedie/musical

Ryan Gosling a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun rol masculin într-un film din categoria comedie sau musical, informează AFP și DPA.

Gosling a obținut premiul pentru rolul său de pianist de jazz îndrăgostit din musical-ul "La La Land", avându-i drept contracandidați pe Jonah Hill ("War Dogs"), Colin Farrell ("The Lobster"), Hugh Grant ("Florence Foster Jenkins") și Ryan Reynolds ("Deadpool").

După primirea distincției, actorul i-a mulțumit îndelung partenerei sale și mamei celor doi copii ai săi, Eva Mendes, care nu era prezentă în sală.

La mijlocul ceremoniei, "La La Land" a obținut deja patru premii — cel mai bun actor într-un film din categoria comedie sau musical, cea mai bună coloană sonoră originală și cel mai bun cântec original, cel mai bun scenariu (Damien Chazelle, care este și regizorul filmului) — și mai are încă trei nominalizări.

UPDATE ORA 04.18 Globurile de Aur: Viola Davis, desemnată cea mai bună actriță în rol secundar pentru "Fences"

Viola Davis a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin cu filmul "Fences", relatează AFP.

Contracandidatele sale la acest premiu erau Naomie Harris ("Moonlight"), Nicole Kidman ("Lion"), Octavia Spencer ("Hidden Figures") și Michelle Williams.

Filmul regizat de Denzel Washington, el însuși nominalizat la categoria cel mai bun actor într-un film dramatic, este o adaptare după o piesă de teatru scrisă în 1983 de August Wilson.


"Nu în fiecare zi Hollywoodul transpune o piesă de teatru pe marele ecran. Știți, nu este foarte profitabil. Dar este cu adevărat artă!", a spus Viola Davis după ce a primit statueta placată cu aur.

Tracee Ellis Ross ("Black-ish") a primit la rândul ei premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie. Ea a concurat pentru premiu cu Rachel Bloom ("Crazy Ex-Girlfriend"), Julia Louis-Dreyfus ("Veep"), Sarah Jessica Parker ("Divorce"), Issa Rae ("Insecure") și Gina Rodriguez ("Jane The Virgin").

UPDATE ORA 04.09 Globurile de Aur: Producția despre procesul O.J. Simpson, desemnată cel mai bun miniserial sau film tv

"The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" a primit duminică Globul de Aur de Aur la categoria cel mai bun miniserial sau film de televiziune, relatează Reuters.

Filmul a concurat la această categorie cu producțiile "American Crime", "The Dresser", "The Night Manager" și "The Night Of", iar victoria sa era anticipată.

Sarah Paulson, care a jucat rolul procuroarei Marcia Clark în miniserial, a primit distincția pentru cea mai bună actriță la această categorie.

UPDATE ORA 03.32 Globurile de Aur: "Atlanta", premiu pentru cel mai bun serial de televiziune comedie sau musical

"Atlanta" a primit duminică Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune din categoria comedie sau musical, relatează Reuters.

Serialul a concurat la această categorie cu producțiile "Black-ish", "Mozart in the Jungle", "Transparent" și "Veep".

UPDATE ORA 03.38 Aaron Taylor-Johnson a câștigat duminică Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, relatează AFP.

Aaron Taylor-Johnson a câștigat duminică Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un film de cinema, relatează AFP.

Actorul de 26 de ani a primit astfel primul mare premiu din carieră. "Este o imensă onoare. Mulțumesc pentru recunoașterea voastră pentru acest rol", a declarat el după primirea premiului.

Aaron Taylor-Johnson a primit distincția pentru rolul din filmul "Nocturnal Animals". El i-a avut drept contracandidați pe Mahershala Ali ("Moonlight"), Jeff Bridges ("Hell or High Water"), Simon Helberg ("Florence Foster Jenkins") și Dev Patel ("Lion").

ORA 03.16 Jimmy Fallon deschide ceremonia de decernare a Globurilor de Aur cu o parodie după "La La Land"

Comicul american Jimmy Fallon a început duminică ceremonia de decernare a Globurilor de Aur cu o parodie după "La La Land", comedie muzicală care pleacă favorită la cele mai multe premii ale presei străine de la Hollywood, relatează AFP.

Jimmy Fallon a cântat într-o limuzină și i-a avut alături, între alții, pe Nicole Kidman, Amy Adams și John Travolta într-un "remake" al scenei de deschidere din filmul "La La Land".

Producția conduce în topul nominalizărilor la Globurile de Aur, fiind în cursă pentru șapte premii, printre care și cele pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță într-un film din categoria musical sau comedie, Ryan Gosling și Emma Stone.

Potrivit prezentatorului Jimmy Fallon, numărul a necesitat trei luni de pregătire.

"Bun venit la Globurile de Aur, teleprompter-ul s-a stricat deja, începe bine", a spus prezentatorul de televiziune în deschiderea ceremoniei.

Globurile de Aur sunt "unul dintre cele câteva locuri rămase în America în care votul popular este încă onorat", a glumit Fallon, referindu-se la scrutinul prezidențial american, câștigat datorită sistemului cu electori de Donald Trump, în condițiile în care Hillary Clinton a obținut un număr mai mare de voturi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...