LIVE UPDATE OSCAR 2018 "Dunkirk" a câştigat premiul pentru montaj de film, al treilea al serii (FOTO/VIDEO)

LIVE UPDATE OSCAR 2018 "Dunkirk" a câştigat premiul pentru montaj de film, al treilea al serii (FOTO/VIDEO)

Cea de a 90-a ediţie a galei premiilor Academiei americane de film a început duminică seară la Dolby Theatre din Los Angeles.

UPDATE ORA 06.46 Pelicula "The Shape of Water" a câştigat premiul pentru cel mai bun film

Pelicula "The Shape of Water" a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film, în cadrul celei de a 90-a ediţii a galei premiilor Academiei americane de film.

UPDATE ORA 06.34 Frances McDormand, desemnată cea mai bună actriţă în rol principal

Actriţa Frances McDormand a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Three Billboards outside Ebbing, Missouri".

Foto: (c) Lucas Jackson / REUTERS


Acesta este cel de-al doilea premiu Oscar din cinci nominalizări pentru McDormand care a câştigat şi cu rolul din "Fargo" (1997). Rolul din "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" i-a adus actriţei americane şi un Glob de Aur.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Sally Hawkins ("The Shape of Water"), Margot Robbie ("I, Tonya"), Saoirse Ronan ("Lady Bird") şi Meryl Streep ("The Post").

Filmul "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" vorbeşte despre lupta unei mame care trebuie să convingă autorităţile locale să continue ancheta privind moartea fiicei sale şi să prindă criminalul.

În producţia regizată de Martin McDonagh, care a semnat şi scenariul, mai joacă Sam Rockwell, câştigătorul premiului pentru cel mai bun rol secundar masculin şi Woody Harrelson.

UPDATE ORA 06.25 Gary Oldman, câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul Gary Oldman a primit duminică seară, la Los Angeles, Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, în cadrul celei de a 90-a ediţii a premiilor Academiei americane de film, pentru rolul din filmul "Darkest Hour".

Foto: (c) Lucas Jackson / REUTERS


La această categorie au mai fost nominalizaţi Timothee Chalamet ("Call Me by Your Name"), Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread"), Daniel Kaluuya ("Get Out") şi Denzel Washington ("Roman J. Israel, Esq.").

Acesta este primul premiu Oscar obţinut de Goldman din două nominalizări. Actorul a fost nominalizat şi pentru rolul din "Tinker Tailor Soldier Spy" (2012). El a mai câştigat un Glob de Aur cu rolul legendarului premier britanic Winston Churchill din "Darkest Hour".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale