LIVE UPDATE Oscar 2020 Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood îşi atinge apogeul duminică seara cu gala Oscar

LIVE UPDATE Oscar 2020 Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood îşi atinge apogeul duminică seara cu gala Oscar

Hollywood-ul înmânează duminică cele mai înalte distincţii cinematografice la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar care ar putea aduce o serie de premiere istorice şi un podium câştigător format exclusiv din actori albi, fapt de natură să reînvie dezbaterea #OscarsSoWhite legată de lipsa diversităţii.

UPDATE ORA 06.28 OSCAR 2020 - "Parasite", desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul sud-coreean "Parasite" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 92-a ediţii a galei de decernare a premiilor atribuite de Academia de film americană (AMPAS), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 06.15 OSCAR 2020 - Renee Zellweger a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Foto: (c) Mario Anzuoni / REUTERS


Renee Zellweger a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 92-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul "Judy", potrivit contului de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 06.08 OSCAR 2020 - Joaquin Phoenix, desemnat cel mai bun actor în rol principal

Joaquin Phoenix a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul "Joker", relatează contul de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 05.54 OSCAR 2020 - Bong Joon-ho a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Foto: (c) ETIENNE LAURENT /EPA


Cineastul sud-coreean Bong Joon-ho ("Parasite") a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 05.27 OSCAR 2020 - "Parasite" a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional

Filmul sud-coreean "Parasite", regizat de Bong Joon Ho, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

UPDATE ORA 04.24 Oscar 2020 - Laura Dern a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin

Foto: (c) ETIENNE LAURENT /EPA


Laura Dern a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 92-a gale de decernare a premiilor Academiei de film americane, datorită interpretării sale din pelicula "Marriage Story", potrivit AFP.

UPDATE ORA 03.55 OSCAR 2020 - "Jojo Rabbit" a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Foto: (c) ETIENNE LAURENT /EPA


Taika Waititi, regizorul şi scenaristul filmului "Jojo Rabbit", a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană, conform contului de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 03.44 OSCAR 2020 - "Toy Story 4", desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie

Filmul "Toy Story 4" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, duminică seară, la Los Angeles, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor Academiei de film americane, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

UPDATE ORA 03.36 OSCAR 2020 - Brad Pitt, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

Foto: (c) ETIENNE LAURENT /EPA


Brad Pitt a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, în cadrul celei de-a 92-a ediţii a galei organizate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din lungmetrajul "Once Upon a Time... in Hollywood", potrivit contului de Twitter al evenimentului.

ORA 14.52 Oscar 2020 Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood îşi atinge apogeul duminică seara cu gala Oscar

Un clovn terifiant (Joker) sau mafioţi îmbătrâniţi (The Irishman)? Nostalgia pentru Tinseltown (Once Upon a Time... in Hollywood) sau şanţurile noroioase ale unui război vechi de secol (1917)?

Hollywood-ul înmânează duminică cele mai înalte distincţii cinematografice la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar care ar putea aduce o serie de premiere istorice şi un podium câştigător format exclusiv din actori albi, fapt de natură să reînvie dezbaterea #OscarsSoWhite legată de lipsa diversităţii.

Brad Pitt, Elton John, Charlize Theron, Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson şi Martin Scorsese sunt printre nominalizaţii cei mai faimoşi, alături de distribuţia puţin cunoscută a dramei coreene Parasite, care ar putea să obţină o victorie răsunătoare în faţa unora dintre cele mai mari nume din industria de divertisment americană, scrie Reuters.

Toţi ochii sunt pe râvnitul premiu pentru cel mai bun film, despre care observatorii premiilor cred că este o cursă cu trei sensuri între satira socială independentă "Parasite", captivantul film 1917 despre Primul Război Mondial al regizorului britanic Sam Mendes, de la Universal Pictures, şi scrisoarea de dragoste a lui Quentin Tarantino adresată industriei de la Hollywood, Once Upon a Time... in Hollywood, de la Sony Pictures.

Câştigătorii sunt aleşi de cei 8.000 de membri ai Academiei americane de Film, organizatoarea galelor Oscar, şi vor fi anunţaţi duminică noapte (ora 01:00 GMT) la Dolby Theatre din Los Angeles. Ceremonia va fi difuzată în direct de postul de televiziune american ABC.

În contextul în care gala se va desfăşura pentru al doilea an consecutiv fără un prezentator principal, organizatorii au oferit presei foarte puţine informaţii despre ceremonia din acest an, cu excepţia anunţurilor despre momentele muzicale ale show-ului, asigurate în direct de artiştii nominalizaţi la categoria "cel mai bun cântec original": Elton John, Idina Menzel, Randy Newman, Chrissie Metz şi Erivo. Adolescenta Billie Eilish, recompensată în acest an cu cinci premii Grammy, va urca şi ea pe scenă pentru o prestaţie specială, unde ar putea să interpreteze în premieră mondială tema muzicală a viitorului film din franciza "James Bond", intitulat "No Time to Die".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...