LIVE UPDATE Protest București: Trafic rutier închis în zona protestului; circa 12.000 de oameni în fața Guvernului

LIVE UPDATE Protest București: Trafic rutier închis în zona protestului; circa 12.000 de oameni în fața Guvernului

Polițiștii rutieri au luat decizia, duminică seară, să închidă traficul pe toate arterele care sunt adiacente Pieței Victoria, asemeni serilor trecute, a anunțat, pentru AGERPRES, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

* UPDATE Peste 500 de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni; circulația restricționata pe B-dul Marinescu (FOTO)

* Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codurilor penale

UPDATE ORA 18.32 Protest București: Trafic rutier închis în zona protestului; circa 12.000 de oameni în fața Guvernului

Polițiștii rutieri au luat decizia, duminică seară, să închidă traficul pe toate arterele care sunt adiacente Pieței Victoria, asemeni serilor trecute, a anunțat, pentru AGERPRES, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

De asemenea, Bulevardul Lascăr Catargiu a fost închis, dinspre și înspre Piața Romană.

Surse oficiale au precizat că la protestul din Piața Victoriei, în fața Guvernului, sunt circa 12.000 de persoane.

UPDATE ORA 18.28 Firea a dispus convocarea ATOP, având informații privind persoane care ar dori deturnarea manifestațiilor


UPDATE ORA 17.51 Aproximativ 8.000 de protestatarii în Piața Victoriei

Aproximativ 8.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, protestează în Piața Victoriei și scandează lozinci împotriva Guvernului.

Manifestanții cer demisia Executivului, dar și alegeri anticipate. Ei afișează pancarte pe care scrie "Până și scepticii cred că se poate", "Dragnea, i-ați bocceluța în spate!", "We R The Champions!" "Nu vrem hoți în țară!", "The more laws, the less justice — Cicero", "Alte măști, aceeași piesă", "Când ne numărați, adunați + 64!!! #Colectiv", "Nu mai vreau să plec. Plecați voi!", "Pe noi ne manipulează conștiința", "Fără violență. OUG 13 ciorbă de bullshit #rezist", "Demisia Guvernului", "Roiu'!", Ploieștiul este în piață, anulați și plecați spre est", "Jos Guvernul hoților și corupților. Zero încredere", "Plecați!", "Nu OUG", "Timișoara este aici", "Copii revoluției sunt aici", "Copii voștri vor fi liberi!", "Anulare OUG".

Zece membri ai unei trupe de percuționiști au cântat duminică la protestul din Piața Victoria împotriva ordonanței de modificarea Codurilor penale.

"Nu solicităm absolut nimic, noi am venit să-i susținem pe acești oameni (n. r. — protestatari) (...) Noi cântăm. Nu este un spectacol, este un protest" a spus Nicu Dumitrescu, unul dintre membrii trupei.

Vlad Burcea, un alt membru al trupei, a spus că a venit pentru a-i susține pe oamenii care au protestat zilele trecute și pe cei care sunt în prezent în Piață.

De asemenea, protestatarii au afișat un banner uriaș, cu o lungime de peste zece metri, pe care scrie "Ați reușit... Ne-ați unit!".

UPDATE ORA 17.54 O persoană din Piața Victoriei a avut nevoie de îngrijiri medicale

O persoană care afla în Piața Victoriei a avut nevoie de unele îngrijiri medicale din partea SMURD.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat pentru AGERPRES că persoana nu prezenta probleme grave.

În context, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a spus că la secția de poliție au fost conduse trei persoane, pentru a se investiga cazul.

UPDATE ORA 15.26 Peste 600 de persoane protestează în Piața Victoriei împotriva OUG privind Codurile penale

Peste 600 de persoane protestează duminică în Piața Victoriei împotriva OUG privind Codurile penale, marea majoritate a manifestanților cerând și demisia Guvernului.

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie "Atâtea relații de distrus, dar voi ați ales să distrugeți România", "Te-as arunca în închisoare, cu toată puterea din mine, că doar Dragnea fost de tine", "PSD+ALDE = hoție, minciună, manipulare", "Demisia de onoare, alegeri cu oameni iubitori de țară","Ce fac eu cu alocație de 82 de lei? Ce faceți voi cu 45.000 de euro?".

Jandarmeria asigură ordinea publică la protest.

UPDATE ORA 14.56 Protestul împotriva OUG privind Codurile penale continuă în Piața Victoriei

Protestul împotriva OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale continuă duminică în Piața Victoriei, câteva sute de persoane prezente cerând ca abrogarea sau anularea OUG 13/2017 să apară în Monitorul Oficial, dar și demisia Guvernului.

Manifestanții au scandat, "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!", "Hoții!", "Demisia!".

Protestarii au pancarte pe care este scris "Abrogați și-apoi plecați!", "Călărașiul este în stradă, hoții toți să îi vadă!", "Cluj, mulțumim!", "Teleorman, Timișoara este aici", "S-a terminat? Nu. De acum începem!" sau "WE D'ONT BeLIVIU".

În zona unde se împart protestatarilor sucuri, apă, ceai, ciocolată, covrigi și fructe este o pancartă cu mesajul "Energie pentru democrație! Gratis!". Un copil ține o pancartă pe care scrie: "Mesaj pentru părinți: nu mai fiți cuminți!".

Unii dintre manifestanți flutură drapelul tricolor.

Cornel Sain, unul dintre protestatari, a venit cu steagul Americii. "Este modul meu de a mulțumi Ambasadei Americii la București și ambasadorului în exercițiu pentru modalitatea în care s-a implicat în rezolvarea acestei crize și pentru susținerea celor din piață. (...) În momentul în care îți permiți ca guvernant să ai o astfel de atitudine față de atâția oameni, zile în șir, o atitudine de sfidare, retragerea OUG 13/2017 nu este suficientă. Astfel de oameni nu au ce să caute la conducerea unei națiuni (...). Credibilitatea acestei echipe este compromisă. Altă echipă la Palatul Victoria!", și-a motivat decizia el.

David Stoica, protestatar din Ploiești, a spus că toată clasa politică din România trebuie să înțeleagă că în Parlament nu trebuie să existe suspiciuni de infracționalitate și condamnați penal care să conducă.

În Piața victoriei sunt și oameni care au venit cu copiii. Cei mici desenează cu creta pe asfalt ori sar șotronul.

Câțiva dintre conducătorii auto care au trecut prin zonă au claxonat, în semn de simpatie față de protestatari.

UPDATE ORA 13.16 Aproximativ 200 de persoane protestează în Piața Victoriei împotriva OUG privind Codurile penale

Aproximativ 200 de persoane protestează duminică, în Piața Victoriei, împotriva OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

Manifestanții spun că vor ca abrogarea sau anularea actului normativ să apară în Monitorul Oficial și cer demisia guvernului.

Mulți dintre cei care se află în prezent în Piața Victoriei sunt cu copiii. Cei mici se joacă, desenează pe asfalt cu creta sau se plimbă pe biciclete.

Unii protestatari au venit cu steaguri tricolore, alții cu pancarte pe care se poate citi "Călărașiul este în stradă, hoții, toți să-i vadă!", "Operațiunea 'Hoții afară din țară — misiune îndeplinită", "Suntem cu ochii pe voi". De la un casetofon se aude Imnul și Hora Unirii.

Ca și în zilele trecute, manifestanții au primit ceai, sticle de apă, suc, dar și ciocolată, banane, bomboane și covrigi.

Alin Gabriel Dragomir, unul dintre cei care a ales să-și exprime nemulțumirea la protest, a venit însoțit de câinele său, pe care l-a îmbrăcat în tricoul Naționalei de fotbal a României. El și-a motivat gestul arătând că, duminică, România luptă pentru viitorul ei, iar cățelul este și el român. Întrebat de jurnaliști până când este dispus să rămână în Piața Victoriei, el a răspuns: "Până la capăt. Până când țara va fi liberă, dreaptă, cinstită, curată".

Un alt protestatar, Mircea Varga, care are la el o mătură și un făraș, a spus că mesajul său este curățenia generală a "partidelor pătate din Guvernul României".

Lucian Radu, un alt manifestant, a spus că dorește schimbarea Guvernului. "S-a obținut un pic ce-am vrut, acum vrem să obținem mai mult" a spus el.

Și Oana Ulieru, o altă protestatară, a spus că vrea demisia Guvernului. "Ne-au pus în pericol statul de drept", a susținut ea.

Marius Abduraman, a arătat că nu dorește și demisia Guvernului. "Azi e important să continuăm presiunea, pentru a publica ordonanța de anulare, de abrogare a celeilalte ordonanțe, pentru că până nu o vedem pe alb, nu avem încredere în acest guvern (...) Consider că se creează un precedent periculos dacă va cădea acest Guvern. Important este să continuăm până vedem negru pe alb abrogarea OUG 13, apoi să lăsăm Guvernul să-și continue programul, așa cum au promis în campania electorală", a explicat el.

Venit din Brașov, Nicolae Durtubă a spus că își dorește ''dispariția corupției și hoției din România'', în timp ce Eduard Mușat din Călărași a explicat că nu este interesat neapărat de demisia Guvernului, ci de abrogarea ordonanței 13/2017. "Consider că dacă ei au fost votați de populație, înseamnă că au ieșit pe un vot cinstit și corect, dar totuși să știe că trebuie să reprezinte și poporul, nu să-și vadă numai interesele proprii", a adăugat Mușat.

ORA 11.11 Protest în fața Guvernului împotriva OUG privind Codurile penale

Peste 30 de persoane protestează duminică în fața Guvernului împotriva OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

Oamenii spun că vor să vadă publicată în Monitorul Oficial decizia de abrogare.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Operațiunea 'Hoții afară din țară' — misiune îndeplinită!", "Suntem cu ochii pe voi", "Bun venit, Cluj!".

Printre manifestanți se află și opt tineri care au venit cu bicicletele. Ei au susținut că nu au vrut să renunțe la hobby-ul lor și că, totodată, au vrut să-și arate nemulțumirile.

În cursul dimineții, în Piața Victoriei au manifestat câteva zeci de studenți veniți din Cluj. Ei au plecat să se cazeze în cămine, dar au promis că se vor întoarce la protest și vor rămâne în stradă până la ce ordonanța de abrogare va fi publicată în Monitorul Oficial.

Tinerii au scandat "O dorință sinceră, România liberă!", "Uniți salvăm toată România!", "Nu plecăm până nu vedem!", "Cine nu sare, nu vrea schimbare", "Nu vrem să fim o nație de sclavi", "Demisia!", "România, trezește-te!"", "București nu uita, Clujul e de partea ta!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante