LIVE UPDATE Proteste în țară după modificarea Codului Penal. Protestatarii continuă să vină spre Piața Victoriei (FOTO / VIDEO)

LIVE UPDATE Proteste în țară după modificarea Codului Penal. Protestatarii continuă să vină spre Piața Victoriei (FOTO / VIDEO)

Câteva mii de oameni au ocupat Piața Victoriei și protestează față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate. Proteste au loc și în alte orașe din țară.

UPDATE ORA 01.07 Protestatarii continuă să vină spre Piața Victoriei

Protestatarii continuă să vină spre Piața Victoriei, iar circulația rutieră este blocată în zonă, autoturismele fiind deviate de către polițiști, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

UPDATE ORA 01.01 Protest București — Peste 10.000 de persoane în Piața Victoriei

Peste 10.000 de persoane protestează, în noaptea de marți spre miercuri, în Piața Victoriei față de proiectele privind Justiția adoptate în ședința de Guvern.

Ei scandează "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!", "Nu scăpați!", "Demisia!", "Ciuma roșie".

Manifestanții au înconjurat Palatul Victoria, unii dintre ei strigând către jandarmi să deschidă porțile, încercând să pătrundă în curtea Guvernului.

UPDATE ORA 23.43 Protest București — Câteva mii de oameni sunt în Piața Victoriei

Câteva mii de oameni au ocupat Piața Victoriei și protestează față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate.

UPDATE ORA 00.45: Satu Mare: Circa 30 de protestatari în centrul orașului

UPDATE ORA 00.20: Brașov: Câteva sute persoane protestează pe străzile din oraș

Ei scandează "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!" și "Nu scăpați!".

Circulația rutieră este oprită pe bulevardele adiacente Pieței Victoriei.

UPDATE ORA 00.14: Timiș: Peste 1.500 de manifestanți în Piața Victoriei


UPDATE ORA 00.09: Georgian Enache (Jandarmeria Capitalei): Protestatarii au încercat sa intre în curtea Guvernului, nu am reținut pe nimeni

UPDATE ORA 23.47: Iași: Protest în Piața Unirii


UPDATE ORA 23.35: Sibiu: Peste 200 de protestatari în centrul orașului

ORA 23.16 Câteva sute de persoane protestează la Guvern

Câteva sute de persoane s-au adunat, marți seară, în Piața Victoriei și protestează față de actele normative adoptate în ședința de guvern, care se referă la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Mai mulți protestatari au venit în fața Guvernului începând cu ora 19,30 , dar după două ore au părăsit Piața Victoriei.

După ce Guvernul a adoptat actele normative respective, numărul protestatarilor veniți în Piața Victoriei a început să crească.

Oamenii au strigat: "Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!", "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie!", "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!", "Abuzul e abuz, OUG refuz!".

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate .

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la Palatul Victoria.

De asemenea, Executivul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală .

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi, este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a spus Iordache.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?