LIVE UPDATE VIDEO Explozii la Beirut: Cel puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi (nou bilanţ)

LIVE UPDATE VIDEO Explozii la Beirut: Cel puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi (nou bilanţ)

UPDATE ORA 23.17 Aurescu: România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile

UPDATE ORA 23.01 Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 2.750 au fost rănite, marţi, în puternicele explozii produse în zona portului din Beirut, potrivit unui nou bilanţ furnizat AFP de către un oficial al Ministerului Sănătăţii din Liban, relatează AFP.

Acest bilanţ este însă provizoriu, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Reda Moussaoui. Anterior, ministrul Sănătăţii Hamad Hassan a anunţat că spitalele capitalei libaneze sunt supraaglomerate ca urmare a numărului mare de răniţi.

UPDATE ORA 23.00 Iohannis: Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste vremuri dificile

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor exploziilor care au avut loc în Beirut.

"Sincere condoleanţe familiilor victimelor exploziilor îngrozitoare din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste vremuri dificile", a scris şeful statului, marţi seara, pe Twitter.

UPDATE ORA 22.27 Explozii la Beirut: Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi, potrivit unor estimări preliminare (ministrul Sănătăţii)

Exploziile puternice care s-au produs marţi în portul din Beirut au făcut ce puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi, potrivit unor ''estimări preliminare'' anunţate de ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, relatează AFP.

''Este o catastrofă în adevăratul sens al cuvântului'', a afirmat el, întrebat de mai multe televiziuni în timp ce vizita un spital din capitala Beirut. ''Spitalele din capitală sunt toate pline de răniţi'', a subliniat ministrul, cerând ca ceilalţi răniţi să fie transportaţi spre spitale din suburbii.

UPDATE ORA 22.03 MAE: Sediul Ambasadei României din Liban are avarii minore din cauza exploziilor din Beirut

Sediul Ambasadei României din Liban are avarii minore, în urma exploziilor produse marţi la Beirut, iar personalul misiunii diplomatice române este în afara oricărui pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

UPDATE ORA 22.02 Explozii la Beirut: O navă în flăcări în faţa portului (jurnalist AFP)

O navă acostată în faţa portului din Beirut este în flăcări, după exploziile violente care au făcut ravagii marţi în zonă, a declarat un corespondent al AFP, fără a fi posibil să se stabilească dacă la bordul navei există pasageri, relatează AFP.

În port, un ofiţer a cerut jurnaliştilor să se îndepărteze de zonă, temându-se de o explozie a navei din cauza rezervorului cu combustibil. Mai multe depozite din port au fost devastate, în timp ce solul este plin de cioburi, a constatat corespondentul AFP. O sursă de securitate de la faţa locului a declarat că mai există fragmente de corp uman pe teren şi că operaţiunile continuă pentru a transporta victimele.

UPDATE ORA 21.14 Liban: Exploziile ar fi putut fi cauzate de ''materiale explozive confiscate'' (responsabil din domeniul securităţii)

Exploziile violente care au zguduit marţi zona portului din Beirut ar fi putut fi cauzate de ''materiale explozive'' confiscate şi stocate într-un depozit de ''ani de zile'' a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii, relatează AFP.

"Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive", a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a deplasat în zonă. "Serviciile în cauză efectuează ancheta în acest caz, vor spune care este natura incidentului", a adăugat el.

UPDATE ORA 20.48 Liban: Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare după exploziile de la Beirut

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a convocat marţi seară o ''reuniune de urgenţă'' a Consiliului Suprem de Apărare, după exploziile violente care au zguduit zona portului din Beirut, a anunţat biroul preşedintelui, relatează AFP.

La rândul său, premierul Hassan Diab a decretat miercuri zi de doliu naţional ''pentru victimele exploziei din portul Beirut''.

Foto: (c) Mohamed Azakir / REUTERS


UPDATE ORA 20.39 Liban: ''Morţi şi răniţi'' în exploziile de la Beirut (agenţia naţională de informaţii)

Exploziile puternice care au zguduit marţi portul din Beirut au făcut ''morţi şi răniţi'', a informat agenţia naţională de informaţii, relatează AFP.


Foto: (c) Mohamed Azakir / REUTERS


La rândul său, Georges Kettaneh, preşedintele Crucii Roşii libaneze, a făcut referire la ''sute de răniţi'', într-o declaraţie pentru televiziunea libaneză LBC. "Suntem copleşiţi de apeluri telefonice", a precizat el.

UPDATE ORA 19.58 Cel puţin zece morţi în explozia puternică din Beirut

Cel puţin zece persoane au murit în explozia puternică ce a zguduit marţi capitala Libanului şi care s-a produs în zona portului, potrivit unor surse medicale şi de securitate citate de Reuters.


Foto: (c) Mohamed Azakir / REUTERS


Zece persoane decedate au fost transportate la spitale din Beirut, potrivit unei surse medicale şi a uneia de securitate, după ce anterior mai multe surse au anunţat că există zeci de răniţi în oraş în urma exploziei.

ORA 19.05 Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut

O explozie puternică a zguduit marţi în capitala libaneză Beirut provocând rănirea a zeci de persoane, potrivit unor surse de securitate şi oficiale, citate de AFP, dpa şi Reuters.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...