LIVE UPDATE VIDEO Gorj - Situaţie de urgenţă: Instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a stricat

LIVE UPDATE VIDEO Gorj - Situaţie de urgenţă: Instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a stricat

Unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas vineri dimineaţă fără oxigen pentru pacienţi. A fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

Sursa: ISU Gorj

UPDATE ORA 09.20 VIDEO MS: O echipă a DSP Gorj, la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se află la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde instalaţia de oxigen s-a defectat, 15 pacienţi de la secţia ATI fiind transferaţi la alte unităţi medicale.

"Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese, se analizează circumstanţele acestora", se precizează într-un comunicat al ministerului.

UPDATE ORA 09.06 Gorj: 2 persoane decedate la Spitalul din Târgu Cărbuneşti; se va stabili dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută

Două persoane aflate în stare foarte gravă, internate pe secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, au decedat vineri dimineaţa, urmând să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecţiunea apărută la staţia de oxigen a unităţii medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

El a adăugat că reprezentanţii spitalului au transmis că pacienţii internaţi nu au rămas niciun moment fără oxigen.

UPDATE ORA 08:43 VIDEO Staţie de oxigen defectă la Târgu Cărbuneşti (Gorj)/Pacienţi mutaţi în alte spitale; a fost activat planul roşu

O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.

ORA 08.21 Gorj: Instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a stricat; autorităţile suplimentează buteliile de oxigen

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă, vineri dimineaţa, butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ, după ce unitatea medicală de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, care este suport COVID-19, a rămas fără oxigen pentru pacienţi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, a fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

"Deocamdată nu există pacienţi afectaţi, există o rezervă de oxigen, dar trebuie să suplimentăm", a spus Florin Chisim. AGERPRES/(A - autor: Irina Poenaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzarii ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro