LIVE UPDATE VIDEO Invazia în Ucraina, a noua zi: Bombardamente ruseşti asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa

LIVE UPDATE VIDEO Invazia în Ucraina, a noua zi: Bombardamente ruseşti asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa

Invazia rusã din Ucraina a intrat în cea de-a noua zi: cel mai semnificativ incident îl reprezintã atacul rus asupra centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, şi incendiul izbucnit la una dintre clãdirile sale care a fost în cele din urmã stins de pompierii ucraineni, vineri, la ora localã 06:20 (04:20 GMT), dupã ore bune de incertitudine.


UPDATE ORA 08.15 AIEA anunţă că echipament ''esenţial'' al centralei nucleare de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat

Echipament esenţial de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse, iar nivelul radiaţiilor este neschimbat, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care a citat autorităţile locale de reglementare în domeniul nuclear, transmite Reuters.

UPDATE ORA 07.39 Ucraina: Incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie a fost stins (echipele de intervenţie ucrainene)

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse, în plină invazie a Moscovei asupra acestei ţări, informează AFP.

UPDATE ORA 05.53 Ucraina: Pompierilor le-a fost permis accesul la locul incendiului declanşat la centrala nucleară

Echipele de intervenţie au anunţat că pompierii au putut să aibă acces la locul în care s-a declanşat incendiul de la centrala nucleară din Zaporijie, transmite vineri AFP.

UPDATE ORA 05.36 Ucrainenii acuză trupele ruse că nu permit echipelor de intervenţie să stingă incendiul de la centrala nucleară

Echipele de intervenţie au anunţat vineri că trupele ruse le împiedică să stingă un incendiu declanşat în urma unui bombardament asupra centralei de la Zaporijie, cea mai mare din Europa, informează AFP.

UPDATE ORA 04.32 Preşedintele Zelenski acuză Moscova că recurge la teroarea nucleară

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Moscova că recurge la "teroarea nucleară" şi că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea unei centrale nucleare din centrul Ucrainei, în plină invazie rusă, informează AFP.

UPDATE ORA 04.02 Ucraina: AIEA cere încetarea utilizării forţei la cea mai mare centrală nucleară din Europa

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a cerut vineri încetarea utilizării forţei la centrala nucleară Energodar din Zaporijie, cea mai mare din Europa, lovită de bombardamentele forţelor ruse, avertizând că lovirea unui reactor reprezintă un pericol grav, transmite AFP.

UPDATE ORA 03.46 Nivelul radiaţiilor rămâne neschimbat la centrala Energodar din Zaporijie

Nivelul radiaţiilor de fundal rămân neschimbat la centrala nucleară Energodar din Zaporijie, unde vineri a izbucnit un incendiu în urma unui atac al forţelor ruse, conform informaţiilor furnizate agenţiei de presă RIA, citate de un purtător de cuvânt al uzinei, transmite Reuters.

ORA 02.56 Un atac al trupelor ruse a atins o unitate a centralei nucleare Energodar din Zaporijie

Un atac al trupelor ruse a atins vineri o unitate a centralei nucleare Energodar din regiunea Zaporijie, informează AFP şi Reuters, care citează Ria.

Trupele ruse trag în pompierii care încearcă să stingă focul, transmite Reuters care citează informaţiile furnizate de ministerul energiei, difuzate de Ria.

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...