LIVE VIDEO 2500 de oameni PROTESTEAZĂ în fața Guvernului

LIVE VIDEO 2500 de oameni PROTESTEAZĂ în fața Guvernului

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Guvernului fiind peste 2500 de persoane care cer demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore după manifestaţia de marţi noapte din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni.

LIVE VIDEO  Privesc.eu

LIVE TEXT

13.14 În piața mulțimea rămâne constanta. Se striga: "Ieșiti din casa dacă va pasa", "Refuz acest abuz" si "In democrație hoții stau la puscarie". Mașinile care trec claxonează. Lumea cere demisia lui Iordache si striga împotriva lui Ciorbea. Multi oameni în mulțime în costume, la palton si tinere in tinuta "office". Multi au ieșit în pauza de prânz de la clădirile de birouri. Gama de vârste e variata.

12.42 Intr-o parte a pietii un tanar împarte dintr-o cutie pahare cu ceai cald și cafea. În altă parte cineva da covrigi prin mulțime. Mai devreme un grup de tineri care au ieșit în pauza de la serviciu a intrat în piața cu multe pungi de la un supermarket, cu sticle de apa, suc, covrigei si biscuiți. Intr-un alt colt cineva a venit cu un termos mare și împarte pahare de cafea.

12.31 Numărul de.oameni ramane constant în piața, în jur de 2000-2.500 de oameni. Multi pleacă, alti vin. Se scandează constant împotriva guvernului, în timp ce multe goarne, fluiere si o toba tin tonul. Multe din mașinile care trec claxonează, unele fluturând steaguri în geam

11.59 Sunt mișcări de oameni constante în Piața. Grupuri pleacă, în timp ce alții abia vin. Se striga "Nu plecam!. Cei care pleacă spun ca se întorc diseară. Cei care intra în piața sunt întâmpinat cu aplauze.

 11.47 Acum sunt aproximativ 2.500 de protestatari in fata cladirii Executivului. Se scandeaza: "Cine sunteți voi, de treceti peste noi / Refuz, refuz, refuz acest abuz / În pauză de cafea, veniti putin încoa'"

UPDATE 11.18 Numarul manifestantilor a ajuns la aproape 2000. Se scandeaza: "Sa va fie frica / Poporul se ridica"

11.05 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 1.500. Oamenii, mulţi dintre ei cu copii, strigă "România cere fără graţiere", "Zi de zi aici vom fi", "Nu scăpaţi".

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum "Dragnea, groparul ţării", "Vă vedem", "Tura de dimineaţă".

10.15 Numărul manifestanţilor continuă să crească, unii oameni venind cu copiii la protest.

Manifestanţii strigă "Noaptea, ca hotii", şi "România, trezeşte-te", iar la un moment dat au intonat Imnul.






Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…