LIVE VIDEO ATAC TERORIST în Germania, la Munchen! Poliția confirmă că sunt 7 MORȚI!

LIVE VIDEO ATAC TERORIST în Germania, la Munchen! Poliția confirmă că sunt 7 MORȚI!

Impuscaturi au fost auzite la un centrul comercial din apropiere de stadionul olimpic din Munchen (sudul Germaniei), a informat politia locala pentru agentia germana de presa DPA, fara a putea oferi deocamdata informatii cu privire la autorul focurilor de arma sau despre posibile victime, transmit Reuters si AFP. O operatiune de amploare a fortelor de ordine este in desfasurare. Politia cere populatiei sa stea in locuinte si sa evite locurile publice.

LIVE VIDEO

22:54 Cotidianul munchenez Abendzeitung afirma ca politia federala indica in prezent 7 morti

22.53 Nu sunt indicii privind un act legat de terorismul islamic, afirma un purtator de cuvant al politiei din Munchen

22:40 Internautii distribuie imagini cu pisici, dupa ce politia din Munchen le-a cerut sa nu publice imagini cu fortele de ordine in actiune

22:37 Politia confirma sase morti si mai multe persoane ranite grav

22.35 Purtatorul de cuvant al politiei: "Sunt atacatori in libertate, ce sunt periculosi"

22:31 O inregistrare video publicata pe internet arata un barbat inarmat pe acoperisul unei cladiri. Daily Mail scrie ca acesta a strigat "Sunt german!" F*** de straini" inainte de a incepe sa traga. 

22.27 Purtatorul de cuvant al politiei din Munchen spune ca este justificat sa se vorbeasca despre un atac terorist, avand in vedere evenimentele recente. Potrivit acestuia, cautarile se desfasoara pe o arie extinsa (Reuters)

22.28 Partizanii gruparii jihadiste Stat Islamic saluta pe retelele sociale atacul din Munchen, scrie Reuters.

"Multumim Domnului, fie ca Dumnezeu sa aduca prosperitate oamenilor nostri din Stat Islamic", scrie pe un tweet in araba al unui cont care transmite mesaje ale miscarii radicale islamiste.

"Statul Islamic se extinde in Europa", scrie, tot in araba, pe un alt cont care sprijina gruparea Stat Islamic.

22.18 Revista germana Focus citeaza surse din politie care spune ca un atacator s-a impuscat in cap

22.04 Politia cere soferilor sa evite pe cat posibil sa circule autostrazile din apropiere de Munchen, pentru a permite trecerea echipelor de salvare si fortelor de ordine, transmite presa germana

22:01 Ziarista germana, la BBC: Nu am crezut ca terorismul va ajunge la Munhen

"Cand a avut loc atacul din tren, toata lumea a fost socata, dar am zis ca a fost doar o persoana. Sa fiu sincera, nu am crezut ca terorismul va ajunge la Munchen. Acum, terorismul a lovit frumosul nostru oras ... Oktoberfest va fi organizat in curand si este, desigur, o tinta pentru teroristi - suntem foarte, foarte ingrijorati - Jeanette Winter, de la postul public de radio bavarez

21:58 Ziarul german Bild, citat de Le Figaro, afirma ca "unitati ale politiei din toata Bavaria Sud se indreapta spre Munchen".

21.52 Presa germana spune ca politia din Munchen evoca o "amenintare terorista acuta"

21.43 Politia cere din nou ca oamenii sa nu mai posteze imagini cu operatiunea fortelor de ordine la locul atacului

21:36 Surse din serviciile de securitate au declarat pentru Reuters ca au existat cel putin doi tragatori

21:28 Televiziunea bavareza BR afirma ca sase oameni au fost ucisi si mai multi raniti in schimbul de focuri de la centrul comercial (Reuters)

21.21 Politia din Munchen spune ca suspecteaza un atac terorist

21:19 Pe retelele sociale au fost distribuite imagini cu victime ale atentatului

21.13 Gara centrala din Munchen este evacuata, anunta operatorul german de cai ferate (Reuters)

21:13. Un comunicat postat pe contul de Facebook al Poliţiei din Munchen vorbeşte despre trei atacatori. AFP citează surse care spun că 6 oameni au murit.

21.04 Politia din Munchen afirma pe Facebook ca martorii au raportat trei persoane diferite ce aveau asupra lor arme

20:54 Politia cere internautilor sa nu publice fotografii cu dispozitivul politiei, pentru a nu ajuta tragatorul

20:44 Ministrul bavarez de interne a confirmat la televiziunea NTV trei morti (Reuters)

20:31 Pe Twitter a fost publicata o inregistrare video care arata un barbat ce trage in oameni. Imaginile sunt prezentate ca fiind de la centrul comercial din Munchen

20:30 Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Munchen, are in atentie incidentul produs in cursul acestei zile intr-un centru comercial din Munchen.

"Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia victimelor.

In prezent, Consulatul General al Romaniei la Munchen este in asteptarea raspunsului din partea autoritatilor locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune", potrivit unui comunicat de presa.

Pentru acordarea asistentei consulare si preluarea operativa a solicitarilor cetatenilor romani, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe) si telefonul de urgenta al oficiului consular +49 1602087789

20:23 Politia din Munchen crede ca sunt mai multi atacatori implicati; nimeni nu a fost arestat pana acum

20:22 AFP revine si afirma ca ar fi vorba de mai multi morti

20:18 Autoritatile de transport din Munchen au anuntat ca au suspendat serviciile pe mai multe linii de tren, tramvai si autobuz

20:15 Mai multi angajati ai mallului stau ascunsi in centrul comercial. Unul dintre acestia a povestit prin telefon pentru Reuters ca "au fost trase multe focuri de arma" si ca a vazut o singura victima a atacului, ranita grav

20:13. Metroul din Munchen a fost închis după ce martorii au declarat că atacatorul ar fi reuşit să scape din centrul comercial şi a intrat în cea mai apropiată staţie de metrou.

20:09 Politia din Munchen confirma ca sunt mai multi morti, potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung (Reuters)

20:00 Cotidianul german Muencher Abendzeitung vorbeste despre un posibil bilant de 15 morti, televiziunea germana NTV despre 10 morti (Reuters)

19:54 Un mort si zece raniti in urma schimbului de focuri, anunta surse politienesti, citate de AFP

19:43 Presa germana vorbeste despre mai multi morti si raniti.
----------------

Un reprezentant al centrului comercial Munich Olympia a refuzat sa comenteze informatiile, afirmand doar "Intampinam o problema".

"Avem in acest moment o importanta interventie a politiei intr-un centru comercial", a anuntat de asemenea, pe contul de Twitter, politia din Munchen, fara a preciza cauza.

In zona a fost instituit un perimetru de securitate, sunt prezente forte de ordine si ambulante.








Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…