LIVE VIDEO Fostul șef al FBI, James Comey, este audiat în fața Senatului american

LIVE VIDEO Fostul șef al FBI, James Comey, este audiat în fața Senatului american

Fostul director al FBI, James Comey, urmeaza sa fie audiat, joi dupa-amiaza, incepand cu ora 17:00, ora Romaniei (ora locala 10:00) in fata Senatului american. Audierea vine dupa ce Comey a confirmat, intr-o declaratie scrisa remisa Congresului SUA si data publicitatii in urma cu o zi, ca presedintele Donald Trump i-a cerut sa abandoneze ancheta ce il viza pe Michael Flynn, fostul sau consilier pe probleme de securitate implicat in scandalul privind ingerinta rusa in alegerile prezidentiale americane.

Principalele declaratii

A fost singura data cand presedintele a dat de inteles ca vrea sa renuntam la ancheta asuprea lui Flynn. 

Care a fost raspunsul colegilor cu privire cererea presedintelui de a renunta la ancheta: au fost la fel de socati ca mine.

Intrebat de ce nu a spus nimic in momentul in care Trump i-a cerut sa lase investigatia asupra lui Flynn: Poate daca as fi fost mai puternic, as fi facut-o, am fost uimit de conversatie.

Intrebat daca presedintele Trump i-a cerut direct sa renunte la anchetarea lui Flynn, Comey a spus ca nu. "Am luat cuvintele lui Trump ca pe o directie."

Comey spune ca administratia Obama cauta cai de lupta impotriva atacului cibernetic din 2015.

Comey spune ca "nu exista nici o indoiala" ca guvernul rus se afla in spatele diferitelor intruziuni in alegeri si incercari de manipulare.

 

Relatand o intalnire ce a avut loc pe 14 februarie in Biroul Oval, Comey a scris in marturia data Congresului ca Trump i-a vorbit despre ancheta ce il viza pe Michael Flynn, fostul sau consilier pe securitate nationala, si a spus: "Sper ca puteti gasi o modalitate de a o abandona, de a-l lasa in pace pe Flynn. E un om bun".

In cadrul unui dineu tete-a-tete ce a avut loc pe 27 ianuarie, Donald Trump i-ar fi spus de asemenea lui Comey: "Am nevoie de loialitate. Ma astept la loialitate".

Presedintele american Donald Trump l-a demis pe data de 10 mai pe directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), James Comey, o decizie surpriza care a provocat in acel moment o unda de soc la Washington. FBI este institutia insarcinata cu ancheta asupra eventualelor legaturi intre echipa de campanie a lui Trump si Rusia.

Membru al Comitetului pentru serviciile de informatii: Marturia fostului sef al FBI este tulburatoare. Trump l-a amenintat cu pierderea locului de munca

Marturia facuta de fostul director al FBI, James Comey, a aratat ca presedintele Donald Trump a parut sa-i ameninte locul de munca si i-a cerut sa renunte la investigatia care-l privea pe fostul sau consilier Michael Fynn, incalcand liniile directoare menite sa previna interferentele politice in probele FBI, arata un democrat din Comitetul pentru serviciile de informatii al Camerei Reprezentantilor, potrivit Reuters.

"Marturia pe care domnul Comey a facut-o in sedinta de astazi este ingrijoratoare", va spune Mark Warner in deschiderea unei declaratii la o audiere a Comitetului, potrivit extraselor obtinute de Reuters.

James Comey, fostul director FBI, a confirmat intr-o declaratie scrisa catre Congres, publicata miercuri, ca Donald Trump i-a cerut sa abandoneze ancheta cu privire la Michael Flynn, fostul sau consilier pe probleme de securitate nationala, amestecat in dosarul ingerentele Rusiei in alegerile americane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...