LIVE VIDEO Protestatarii au început să se adune în Piața Victoriei și să demonteze schelele de la târgul de Crăciun. Ce au declarat liderii opoziției

LIVE VIDEO Protestatarii au început să se adune în Piața Victoriei și să demonteze schelele de la târgul de Crăciun. Ce au declarat liderii opoziției

Manifestatiile de protest continua si sambata in fata Guvernului, unii venind inca de la primele ore ale diminetii, moment in care s-au consemnat si dispute cu angajatii PMB veniti sa instaleze targul de Craciun infiintat Gabriela Firea. Ulterior, unii oameni din Piata Victoriei au incercat, potrivit Jandarmeriei, sa impinga gardurile instalate si sa ocupe partea carosabila. De asemenea, putin dupa ora 12.00 a avut loc un incident in care o persoana a spus ca a fost lovita de o alta, interventia jandarmilor ducand la imbranceli. De asemenea, cateva persoane au fost ridicate de jandarmi si duse la sectia de politie. Protestatarii sunt nemultumiti si de decizia primarului general privind Targul de Craciun, considerat o incercaredeaopri protestele contr modificarii legilor justitiei si puterii. Chiar si premierul Tudose a declarat ca nu considera o "decizie inspirata" organizarea unui targ de Craciun mijlocul Pietei Victoria, apreciind ca Gabriela Firea, "isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere", relatează Hotnews .

15.58 Primaria a anuntat oficial ca renunta la Targul de Craciun din Piata Victoriei.

15.25 Cei circa 300 protestatari au strigat Firea Demisia! si Elicopterul! (aluzie la fuga lui Ceausescu) in momentul in care angajatii firmei organizatoare incarcau in camion echipamentele demontate


15.24 Firma ASC Systems a ridicat o parte din echipamentele demontate de protestatari si in acest moment o echipa de jandarmi imparte pliante cu sigla Jandarmeriei Capitalei pe care este un citat din John Stuart Mill – “Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt”

15.09 Firma care detine schelele a venit in Piata sa ridice elementele demontatate de protestatari.

14:17 Protestatarii au început să dezasambleze echipamentele instalate pentru organizarea târgului

13:35 Clotilde Armand se află în piață și transmite live pe Facebook

13.21 La aceasta ora sunt circa 100-150 de protestatari in fata Guvernului

13.19 Basescu: Decizia ilegala de a organiza un targ in Piata Victoriei este una ticaloasa

13.13 “Era evident ca tensiunea va escalada”, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, intr-o interventie telefonica la Digi24. Nu imi aduc aminte ca vreun primar general sa fi facut vreodata un targ de Craciun in Piata Victoriei. Este un loc nepotrivit din foarte multe motive”, a spus liderul liberal

12.50 Un autovehicul al protestatarilor s-a instalat in mijlocul alveolei de la Piata Victoriei. De la gurile de metrou vin constant protestatari, iar activitatea pentru amenajarea Targului pare oprita momentan. Alti protestatari au inconjurat cu hartie igienica gardurile de protectie.

12.47 La aceasta ora sunt mai multe zeci de protestatari in fata Guvernului, unii dintre ei flutura steaguri tricolore.

12.23 Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, George Enache, a spus ca incidentul ce a avut loc putin dupa ora 12.00 a plecat de la sesizarea unei persoane in varsta ce ar fi fost lovita de alta persoana. Un cetatean a fost invitat la sectie pentru lamurirea situatiei, s-a opus, la fel ca si alte persoane, asa ca a fost nevoie de "conducere fortata la sectie, a spus sursa citata.

Acesta nu a fost primul moment tensionat de sambata, anterior avand loc o disputa a protestatarilor cu angajatii primariei Capitalei ce venisera sa ridice targul organizat de PMB, dar si - potrivit Jandarmeriei, o incercare de a ocupa partea carosabila.

O disputa a izbucnit sambata devreme intre cateva persoane din Piata Victoriei si angajatii primariei veniti pentru a pregati instalarea targului organizat de municipalitate. Lucratorii au fost intampinati de cateva persoane cu steaguri tricolore si cu portavoci, care scandau "Nu cedam Piata Victoriei!", "Firea, nu uita, piata asta nu-i a ta!" si "Vrem spitale, nu targuri penale!".

De asemenea, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, o parte dintre protestatarii aflati in Piata Victoriei au impins gardurile de protectie si au incercat sa intre pe partea carosabila.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”