LIVE VIDEO Revolta națiunii izgonite. Peste 70.000 de oameni în fața Guvernului! Jandarmii au folosit tunul cu apă împotriva protestatarilor și aruncă fumigene

LIVE VIDEO Revolta națiunii izgonite. Peste 70.000 de oameni în fața Guvernului! Jandarmii au folosit tunul cu apă împotriva protestatarilor și aruncă fumigene

Aproape 70.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei din București, cei mai mulți fiind români plecați la muncă în străinătate care au venit în Capitală special pentru a-și manifesta nemulțumirea față de guvernarea PSD-ALDE.

Revolta națiunii izgonite. Ziua unu, Revoluția 2.0. Cei care s-au întors pentru a-i face să plece pe infractorii care conduc din umbră Guvernul reprezintă peste 6 milioane de români izgoniți din țară. Sunt milioanele de români care trimit anual miliarde de euro și dolari în România. Bani câștigați pe cinstite, cu brațele și mintea. Bani curați, trudiți. Și furați apoi, când ajung la bugetul țării, de indivizi ca Dragnea, Vâlcov, Mazăre, Udrea, etc.

Însă cel mai mare pericol este dictatura sumbră care ne paște. Eliminarea supremației legii și a libertăților individuale. Îi spunea joi un român venit din Germania unei reporterițe de la Digi: Noi suntem mult mai bine informați ca cei din țară. Pentru că voi aflați doar ce dictează politicienii corupți televiziunilor pe care le controlează.

Dacă oamenii ăștia au decis să acționeze înseamnă că e groasă, fraților!

Comisarul.ro vă va ține la curent, începând de astăzi, cu evoluția evenimentelor:

20:11 Numărul manifestanților a crescut simțitor, apropiindu-se de 50.000.

20:02 Aproape 40.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei

19:53 – Traficul rutier a fost restricţionat vineri seară pe Bulevardul Nicolae Titulescu, de la intersecţia cu Bulevardul Banu Manta, şi pe strada Buzeşti – de la intersecţia cu strada Mircea Vulcănescu către Piaţa Victoriei, informează Brigada de Poliţie Rutieră, citată de Agerpres.

19:42 – Dan Mihai Bălănescu transmite că oamenii sunt refugiați prin scări de bloc din cauza gazelor lacrimogene din Piața Victoriei. ”Copii plâng în brațele părinților”

19:25 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei fiind aproape 30.000 de manifestanți. Oamenii continuă să vină.

19.09 - Antena3 transmite ca ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost vazut mergand pe jos pe Bulevardul Kiseleff si s-ar indrepta spre Piata Victoriei.

19:07 Aproape 15.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei din București, cei mai mulți fiind români plecați la muncă în străinătate care au venit în Capitală special pentru a-și manifesta nemulțumirea față de guvernarea PSD-ALDE.

18:47 – Din ce în ce mai mulți oameni luați cu targa din mulțime și duși la autospecialele SMURD

18:45 – Jandarmii au adus un tun de apă în fața Palatului Victoria. Scutierii au făcut zid în fața protestatarilor

18:40 – Noi incidente între protestatari și jandarmi. Câțiva oameni au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine. Scutierii au fost chemați să intervină din nou

18:38 Un număr de 36 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele din Piața Victoriei; două au dorit transportul la spital

18:12 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei manifestând aproape 10.000 de oameni. În perimetrul delimitat pe hartă, densitatea manifestanților este crescută, de cel puțin 1,5 - 2 persoane pe metru pătrat.

17:58 - Protestatarii au insistat ca jandarmii sa dea in spate gardurile, insa fortele de ordine au folosit din nou gaze lacrimogene. Unii dintre cei care se aflau in primele randuri au cazut la pamant.

Se striga "Fara violenta" dar si "Sclavilor" si "Criminalilor" la adresa jandarmilor si unii dintre protestari incearca sa smulga gardurile montate de autoritati.

17:55 Numărul oamenilor în Piaţă creste de la un minut la altul. "Rezistăm, nu cedăm!", scandează mulțimea. Goarne, fluiere, tobe, pancarte cu mesaje comice sau agresive, mesaje antiDragnea, antiPSD, împotriva lui Tudorel Toader sau Tăriceanu.

17:42 – Televiziunile de știri anunță suplimentarea efectivelor forțelor de ordine din fața Palatului Victoria

17.32 – Circulația a nu fost încă reluată pe străzile din fața guvernului. Protestatarii sunt răsfirați în întreaga Piață a Victoriei.

17:31 Mai multe persoane au reclamat pe Facebook că există mașini care sunt blocate să pătrundă în București de filtre ale Jandarmeriei, care neagă însă informația.

„Recent, în spațiul public au apărut informații false conform cărora, coloane de mașini sunt oprite și blocate de jandarmi la intrarea în Capitală pentru a nu ajunge în Piața Victoriei. De fiecare dată, când vor apărea astfel de informații, le vom verifica temeinic. Această informație nu s-a confirmat. Vă mulțumim!„, a scris Jandarmeria, pe pagina sa de Facebook.

17.30 Un jandarm a fost rănit la miting, el fiind transportat la spital, a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. "A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca", a spus Opriţa.

17:28 Jandarmii vor să scoată gardurile din mijlocul Pieței. Lumea huiduie și au loc îmbrânceli. O persoana a aruncat cu apa în jandarmi, iar apoi a fost trasă de alti protestatari din zonă. Jandarmii se retrag din mulțime.

17:25 – Antena 3 susține că are informații pe surse că membri ai mai multor galerii de fotbal au pornit spre Piața Victoriei. Televiziunea difuzează mai multe mesaje alarmiste.

17:20 – Un jandarm a fost rănit în Piaţa Victoriei, el fiind transportat la spital, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. “A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus Opriţa. Potrivit Digi 24, au aveut nevoie de îngrijiri medicale și 24 de protestatari.

17:20 Atmosfera din Piaţă continuă sa fie tensionată. În fața mulțimii, spre cordonul de jandarmi, unii protestatari aruncă cu obiecte spre scutieri. Restul lumii îi huiduie pe aceștia. În alta parte din Piaţa patru jandarmi echipati au intrat printre oameni. Mulțimea îi huiduie și îi înghesuie într-un colt lângă rulota din centrul Pietei.

17:09 Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău, potrivit Mediafax.

17:00 – Jandarmii dau în mod repetat cu gaze lacrimogene în timp ce oamenii fac apeluri disperate să se oprească spunându-le că în mulțime copii și mame. Se scandează: ”Jandarmeria apără hoția”.

16:55 Noi incidente în fața Guvernului. Jandarmii au încercat să strângă perimetrul și să împingă oamenii spre centrul pieței. Mai mulți protestatari aruncă cu sticle de apă spre jandarmi. Jandarmii au dat din nou cu gaze lacrimogene.

 16.48 ”Situația este tensionată. (...) Nu ne dorim niciunfel de incidente, de confruntări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, într-o intervenție la Digi 24. ”Rolul nostru e să-i protejăm pe cei care nu participă la aceste manifestări, să circule prin Capitală”, a adăugat Enache. ”Am spus ieri că noi vom fi cei care vom lărgi gardul pentru a nu exista astfel de incidente”, a spus el despre momentul în care protestatarii au forțat cordonul jandarmilor.

16:45 – Spiritele s-au mai calmat în Piața Victoriei. Un cordon format din jandarmi și scutieri blochează orice tentativă de apropiere de curtea guvernului. Circulația rutieră este în continuare parțial blocată pe bulevardul din fața Palatului Victoria

16:36 – Mai multor protestatari li s-a făcut rău. Trei echipaje de la SMURD au intervenit și i-au scos pe cei afectați din mulțime cu targa.

16:22 Incidente în Piața Victoriei. Manifestanții au plecat din țarcul din fața Guvernului, au mers prin Piață și apoi s-au întors în fugă forțând cordonul de jandarmi din fața clădirii Executivului. Potrivit relatărilor de la fața locului jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. Traficul este blocat în fața Guvernului spre bulevardul Aviatorilor.

14:54 Cei care vin cu masinile sustin ca sunt blocati pe diverse rute.

14:51 Brașoveanul care a scris cu creta pe asfalt mesaje anti-grațiere și anti-PSD în iulie a primit azi, de ziua lui, amendă de la Poliția Locală 

14:20 - O coloana de masini cu protestatari se indreapta spre Bucuresti dinspre Constanta.

14:35 Parodie virală cu Dragnea, Gâdea și Badea de 10 august:

14:27 Imagini postate pe Facebook în urmă cu două ore arată o coloană de mașini aflată la Slatina și care se îndrepta spre București, pentru a participa la protestul Diasporei

13.44 Un bărbat îmbrăcat în costum tradițional, văzut de unul din reporterii HotNews.ro de la fața locului cum a lovit cel puțin doi protestatari. a fost ridicat de jandarmi. Acesta era agitat încă dinainte de a-i lovi pe oameni, asa că jandarmii erau in apropierea lui.
Anterior, forțele de ordine îndepărtaseră și o femeie care era agresivă cu cei din Piață.

13:20 - Trenul care aducea protestatari de la Craiova a fost blocat pe langa Videle timp de mai bine de doua ore, se plang acestia pe Facebook.

13:01 - In Piata Victoriei se strang semnaturi pentru campania "Fara penali in functii publice".

12:54 - In Piata Universitatii au ajuns si timisorenii plecati ieri de acasa, care s-au alaturat romanilor veniti din Diaspora.

Bat tobele si se scandeaza:

"Dragnea, nu uita: Romania nu-i a ta!"

"Asta e hotie, nu democratie"

"Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti"

"Sa va fie frica, tara se ridica"

"Nu scapati!"

12:38 -In Piata Victoriei sunt circa 200 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com, dar mai sunt si altii prin zona, care se protejeaza la umbra teraselor sau abia vin.

In dispozitiv, la ora asta sunt vreo 50 de jandarmi. Sunt calmi. Testoasele si caii n-au aparut inca.

Alti protestatari sunt in Piata Universitatii.

Serediuc Mihai (58 de ani) a venit din Suceava, dis de dimineata, cu autobuzul, si si-a intins un sezlong in fata Guvernului.

"Eu sunt anticomunist. N-am luptat niciodata impotriva comunistilor, dar viata m-a adus in situatia asta. Parerea mea e ca protestele pot schimba ceva, directia e buna. Am sperante, de aceea sunt relaxat", a spus el, precizand ca si-a luat tot ce-i trebuie pentru a rezista cat e nevoie.

12:35 - Vasile Mititean (75 de ani) spune ca a venit pentru nepotul lui (foto) . "A spus ca-i place aici. O sa stau in Piata cat o sa reziste el. Cred ca Romania e condusa gresit. Protestam ca sa schimbam acest lucru. Mi se pare ca avem un guvern care ne face de rusine in lume", a declarat bunicul pentru Ziare.com.

12:28 - Vasile Ciobanu, unul dintre cei veniti la Bucuresti, locuieste in Londra de patru ani. A venit in coloana cu masinile. E sofer si lucreaza pentru o institutie care se ocupa de persoane cu dizabilitati. "M-am imbracat in costum national pentru ca-mi iubesc tara. Cred ca o sa fim foarte multi astazi in Piata si cred ca se poate schimba ceva", a declarat el corespondentului Ziare.com.

12:14 - "Merg la protest pentru ca o femeie a murit de foame in curtea unui spital", a anuntat Eugen Iancu, tatal uneia dintre victimele incendiului de la Colectiv.

"Da, in 2018 in Bucuresti, capitala europeana, intr-un spital, o pacienta disparuta si necautata de nimeni este gasita dupa 6 zile de la disparitie, moarta de foame in boschetii din curtea spitalului. A auzit cineva ca primaria capitalei sa isi prezinte scuzele, demisiile? Coruptia ucide. Indiferenta ucide.
10 August - Nu indiferentei, Nu coruptiei", a scris acesta pe Facebook.

12:04 - Diaspora se grupeaza in Piata Universitatii, anunta Mario Mocan (Diaspora europeana) . "Coloana de la Brasov are probleme mari, inteleg ca nu sunt lasati sa intre in Bucuresti. Coloana de la Slobozia la fel. Avem nevoie de sprijin", spune el. In Piata Universitatii se striga: "Lasati Brasovul sa intre!" si se bat tobele.

12:00 - A ajuns in Bucuresti si grupul de maramureseni "mandri" plecat ieri de acasa.

 Si de la Craiova s-a plecat de dimineata.

11:55 - Se protesteaza si in Piata Universitatii, langa monumentul lui Cristian Paturca. Romani veniti din Marea Britanie, Irlanda, Spania scandeaza impotriva PSD.

"La inchisoare, nu la guvernare!"

"Sistemul mafiot conduce peste tot"

"Sa va fie frica, tara se ridica!"

"Haideti cu noi, va fura si pe voi!"

"Iesiti din casa, daca va pasa!"

"Nu vrem sa fim condusi de hoti!"

"Pentru hotie, la puscarie!"

"Sunteti un partid de hoti, de corupti si mafioti"

"PSD, ciuma rosie!"

11:50 - In Piata Victoriei este huiduit guvernul si se striga "PSD, ciuma rosie". Numarul protestatarilor creste.

11:40 - Filosoful Mihai Sora (101 ani), unul dintre cei mai iubiti si respectati protestatari #Rezist, anunta ca va fi prezent diseara la locul cunoscut: Girafa din fata Muzeului Antipa.

" (...) Cei care vin astazi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertatii, care stiu ce inseamna munca cinstita si demnitatea. - Stelele fixe ale oricarui om intreg.
Oamenii acestia vin acasa pentru ca isi iubesc tara, pentru ca le pasa.
Iar voi - bucuresteni care ati obosit si v-ati pierdut speranta - ar trebui sa fiti astazi in Piata macar din respect pentru ei, daca nu din dragoste pentru tara voastra.
P.S. Ne vedem la Girafa (- mamifer cu sira spinarii vigilenta si dreapta) ", a scris Mihai Sora pe Facebook.

 11:36 - Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), a declarat la Digi24 ca a pregatit "doua salvari in zona", ca sa "se asigure de sanatatea" protestatarilor. "Ii asteptam, care vor sa vina. Cat timp vor fi pasnici, pot veni la miting, fara nicio problema", a mai spus el, sustinand ca nu a existat o sedinta la PSD la care sa se discute despre mitingul de azi.

11:30 - Una dintre caravane e blocata in trafic la Slobozia. "Astea sunt drumurile noastre", comenteaza pe Facebook unul dintre cei "ramasi in papusoi".

 11:20 - Una dintre tinerele care au venit in tara la protest a postat pe Facebook imagini in trafic cu o masina inmatriculata in Canada cu un numar asemanator cu cel al masinii suedeze care a dat atata bataie de cap Politiei Romane.

11:10 - Pe Aeroportul Henri Coanda au sosit si romani din Canada. "Vrem sa fim impreuna, sa demonstram ca suntem o forta. Vrem sa sarbatorim impreuna Centenarul. Aceasta manifestatie este de fapt o declaratie de dragoste pentru Romania.

Celor care ne urmaresc, indiferent de ce parte a baricadei sunt, vreau sa le spun ca poporul roman este unul singur, iar mesajul meu este: 'Hai sa dam mana cu mana toti cei cu inima roamana!", a declarat o tanara din Edmonton investmantata in tricolor, la postul Realitatea TV.

11:05 - Mario Mocan, unul dintre romanii veniti de la mii de km, a ajuns impreuna cu grupul sau in Piata Universitatii din Bucuresti, unde s-a fotografiat cu unul dintre jandarmi (foto).

11:00 - Desi se stia despre miting de foarte mult timp in apropierea Piatei Victoriei nu a fost adusa nicio toaleta ecologica, se plang unii dintre protestatari.

10:50 - O coloana de masini a plecat din Iasi si va ajunge in aceasta seara la Bucuresti. "Moldova s-a saturat de hoti! Jos guvernul!", scrie pe un banner urias. "Mergem la Bucuresti pentru ca acest guvern de ticalosi, mafioti si analfabeti trebuie sa dispara", spune o tanara protestatara.

10:46 O coloană de maşini a plecat din Piaţa Unirii din Iași la protestul de la Bucureşti

10.33 Printre manifestanți sunt români din Statele Unite, Spania și Italia

10:28 - O coroana simbolica a fost adusa de o persoana venita de la Londra: "E pentru cei care ne conduc".

10:25 - Jandarmii ii controleaza pe toti cei care intra in Piata Victoriei si poarta rucsacuri sau genti mari. Acestia sunt rugati sa le deschida si sa arate ce au in ele.

Sunt prezenti, ca la fiecare protest, si cateii, transmite corespondentul Ziare.com.

10:23 - "Sunt plecat in Italia din '90. Castig foarte bine acolo, dar daca as castiga si in tara la fel, m-as intoarce", spune domnul din mijloc:

10:20 - In Piata Victoriei a ajuns si un grup de circa 10 romani venit din Anglia. Numarul protestatarilor a crescut, sunt circa 100 in fata sediului Guvernului, transmite corespondentul Ziare.com.

Oamenii cer sa iasa in strada si cei din Bucuresti. Un domn din Spania a declarat ca a venit de la mii de km distanta si spune ca daca ei au putut, pot si cei din Bucuresti sa iasa din case.

10:18 - Cativa protestatari s-au dus in fata sediului PSD din apropierea Pietei Victoriei, unde au fost intampinati de jandarmi care i-au legitimat. Unul dintre cei care transmiteau live pe Facebook li s-a plans jandarmilor ca o alta persoana l-a agresat dupa ce a strigat lozinci anti-PSD, imaginile fiind inregistrate.

10:16 LISTA PROTESTELOR DUPĂ ORAȘ (conform mișcării Rezist)

BUCUREȘTI
Protest 10 august, ora 10, Piața Victoriei
https://www.facebook.com/events/2095447564002928/
https://www.facebook.com/events/171546700361799/
https://www.facebook.com/events/213707935957739/

ARAD
Protest, 10 august, ora 19:00, Primaria Arad
https://www.facebook.com/events/512484999190490/

BACĂU
Protest, 10 august, ora 18:00, Piața Tricolorul
https://www.facebook.com/events/1062446730597620/

BRAȘOV
Protest, 10 august, ora 18:00, Prefectura Brașov
https://www.facebook.com/events/222936905084051/

BISTRIȚA
Protest, 8 august, ora 19:00, Piața Petru Rareș
https://www.facebook.com/events/490967764709687/

CLUJ NAPOCA
Protest, 10 august, ora 19:00, Piața Unirii
https://www.facebook.com/events/2411180838921970/

Protest, 10 august, ora 18:00, Piața Mihai Viteazu
https://www.facebook.com/events/1798702716832128/

CONSTANȚA
Protest, 10 august, ora 19:00, Prefectura Constanța
https://www.facebook.com/events/293492631231034/

DEJ
Protest, 10 august, ora 18:00, Parcul Mic
https://www.facebook.com/events/1840685162677505/

GALATI
Protest, 10 august, ora 18:00, Prefectura Galați
https://www.facebook.com/events/534781466955530/

IAȘI
Protest, 10 august, ora 19:00, Piața Unirii
https://www.facebook.com/events/273764699905692/

ORADEA
Protest, 10 august, ora 19:00, locația ???
https://www.facebook.com/events/2070890656497410/

PIATRA NEAMȚ
Protest, 10 august, ora 09:00???, Teatrul Tineretului și sediul PSD
https://www.facebook.com/events/229913551072452/

TIMIȘOARA
Protest, 8 august, ora 20:00, Piața Operei
https://www.facebook.com/events/2112325849089541/

AUSTRIA, VIENA
Protest, 10 august, ora 17:00, Prinz-Eugen-Straße 60
https://www.facebook.com/events/305231570041182/

BELGIA, BRUXELLES
Protest, 10 august, ora 19:00, Ambasada Romaniei
https://www.facebook.com/events/295556921192544/

ELVEȚIA, ZURICH
Protest, 10 august, ora 20:00, Rathausbrücke
https://www.facebook.com/events/534442120318138/

ITALIA, ROMA
Protest, 10 august, ora 16:00, Palazzo Montecitorio
https://www.facebook.com/events/2100890359984598/

OLANDA, AMSTERDAM
Protest, 10 august, ora 18:00, Dam Square
https://www.facebook.com/events/195300001341254/

SPANIA, CASTELLON
Protest, 10 august, ora 18:00, Consulat
https://www.facebook.com/events/302288857198394/

SPANIA, MADRID
Protest, 10 august, ora 18:00, Ambasada României
https://www.facebook.com/events/520517831713686/

SUEDIA, GOTEBORG
Protest, 10 august, ora 18:30, Lekplatsen Plikta
https://www.facebook.com/events/1660170407439440/

10:14 Apelul lui Oreste către jandarmi: Fiți oastea poporului, nu clanul interlopilor politici!

10:05 - Un tanar plecat de mai bine de un an in Germania explica de ce a venit la protest: "Sunt din Constanta, am plecat pentru ca acolo se castiga mult mai bine. Vreau sa muncesc in tara, imi e greu sa stau departe de familie, imi iubesc tara, dar aici nu se poate sta".

10:00 - "Si noi suntem nemultumiti, cei din tara, nu doar cei din diaspora. Vrem sa plece si Guvernul si Parlamentul, si vrem alegeri anticipate. Vrem sa plece toti hotii", a declarat pentru Ziare.com o protestatara venita de la Constanta.

09:50 - O doamna din Viena plecata de 30 de ani din tara a spus ca a venit sa protesteze pentru ca este nemultumita de ceea ce se intampla la Bucuresti. "Se fac legi doar pentru parlamentari, nu pentru oameni", i-a declarat ea corespondentului Ziare.com.

09:40 - Un protestatar spune ca a venit de la Brasov pentru ca vrea sa sustina Diaspora. El cere demisia guvernului Dancila.

09:30 - Circa 50 de persoane sunt deja in Piata Victoriei. Se striga "Analfabeta", "Penalul Dragnea", "Hotii" si "Romania, trezeste-te!", transmite corespondentul  Ziare.com .

09:00 - Pirotehnistii au verificat masinile parcate in apropierea Guvernului de teama unor posibile incidente

07.23 MAI începe șicanele! Poliţia Capitalei anunţă vineri dimineaţă că a cerut IGPR efectuarea unui control pirotehnic preventiv al maşinilor parcate în zona Piaţa Victoriei de către participanţii la mitingului diasporei, programat pentru ora 17.00.

"În această dimineaţă, la solicitarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Pirotehnic, ne oferă sprijin pentru efectuarea unui control pirotehnic preventiv. Verificarea vizează autoturismele parcate în zonă Piaţa Victoriei şi are drept scop asigurarea protecţiei cetăţenilor ce se vor afla în această zonă, precum şi a celor care o vor tranzita", a transmis Poliţia Capitalei.





Vasile Ciobanu


Vasile Mititean (75 de ani)


Mihai Serediuc
















Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”