LIVE VIDEOPeste 70.000 de oameni în fața Guvernului! Jandarmii au folosit tunul cu apă împotriva protestatarilor și aruncă fumigene

LIVE VIDEOPeste 70.000 de oameni în fața Guvernului! Jandarmii au folosit tunul cu apă împotriva protestatarilor și aruncă fumigene

Aproape 70.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei din București, cei mai mulți fiind români plecați la muncă în străinătate care au venit în Capitală special pentru a-și manifesta nemulțumirea față de guvernarea PSD-ALDE.

Revolta națiunii izgonite. Ziua unu, Revoluția 2.0. Cei care s-au întors pentru a-i face să plece pe infractorii care conduc din umbră Guvernul reprezintă peste 6 milioane de români izgoniți din țară. Sunt milioanele de români care trimit anual miliarde de euro și dolari în România. Bani câștigați pe cinstite, cu brațele și mintea. Bani curați, trudiți. Și furați apoi, când ajung la bugetul țării, de indivizi ca Dragnea, Vâlcov, Mazăre, Udrea, etc.

Însă cel mai mare pericol este dictatura sumbră care ne paște. Eliminarea supremației legii și a libertăților individuale. Îi spunea joi un român venit din Germania unei reporterițe de la Digi: Noi suntem mult mai bine informați ca cei din țară. Pentru că voi aflați doar ce dictează politicienii corupți televiziunilor pe care le controlează.

Dacă oamenii ăștia au decis să acționeze înseamnă că e groasă, fraților!

20:11 Numărul manifestanților a crescut simțitor, apropiindu-se de 50.000.

20:02 Aproape 40.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei

19:53 – Traficul rutier a fost restricţionat vineri seară pe Bulevardul Nicolae Titulescu, de la intersecţia cu Bulevardul Banu Manta, şi pe strada Buzeşti – de la intersecţia cu strada Mircea Vulcănescu către Piaţa Victoriei, informează Brigada de Poliţie Rutieră, citată de Agerpres.

19:42 – Dan Mihai Bălănescu transmite că oamenii sunt refugiați prin scări de bloc din cauza gazelor lacrimogene din Piața Victoriei. ”Copii plâng în brațele părinților”

19:38 Alte 40 de persoane au avut nevoie de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violențelor din Piața Victoriei, potrivit ISU București-Ilfov. Un alt jandarm a fost lovit în zona feței. În total, până la ora 19.00, 76 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei jandarmi

19:25 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei fiind aproape 30.000 de manifestanți. Oamenii continuă să vină.

19.09 - Antena3 transmite ca ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost vazut mergand pe jos pe Bulevardul Kiseleff si s-ar indrepta spre Piata Victoriei.

19:07 Aproape 15.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei din București, cei mai mulți fiind români plecați la muncă în străinătate care au venit în Capitală special pentru a-și manifesta nemulțumirea față de guvernarea PSD-ALDE.

18:47 – Din ce în ce mai mulți oameni luați cu targa din mulțime și duși la autospecialele SMURD

18:45 – Jandarmii au adus un tun de apă în fața Palatului Victoria. Scutierii au făcut zid în fața protestatarilor

18:40 – Noi incidente între protestatari și jandarmi. Câțiva oameni au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine. Scutierii au fost chemați să intervină din nou

18:38 Un număr de 36 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele din Piața Victoriei; două au dorit transportul la spital

18:12 Numărul protestatarilor a crescut, în Piața Victoriei manifestând aproape 10.000 de oameni. În perimetrul delimitat pe hartă, densitatea manifestanților este crescută, de cel puțin 1,5 - 2 persoane pe metru pătrat.

17:58 - Protestatarii au insistat ca jandarmii sa dea in spate gardurile, insa fortele de ordine au folosit din nou gaze lacrimogene. Unii dintre cei care se aflau in primele randuri au cazut la pamant.

Se striga "Fara violenta" dar si "Sclavilor" si "Criminalilor" la adresa jandarmilor si unii dintre protestari incearca sa smulga gardurile montate de autoritati.

17:55 Numărul oamenilor în Piaţă creste de la un minut la altul. "Rezistăm, nu cedăm!", scandează mulțimea. Goarne, fluiere, tobe, pancarte cu mesaje comice sau agresive, mesaje antiDragnea, antiPSD, împotriva lui Tudorel Toader sau Tăriceanu.

17:42 – Televiziunile de știri anunță suplimentarea efectivelor forțelor de ordine din fața Palatului Victoria

17.32 – Circulația a nu fost încă reluată pe străzile din fața guvernului. Protestatarii sunt răsfirați în întreaga Piață a Victoriei.

17:31 Mai multe persoane au reclamat pe Facebook că există mașini care sunt blocate să pătrundă în București de filtre ale Jandarmeriei, care neagă însă informația.

„Recent, în spațiul public au apărut informații false conform cărora, coloane de mașini sunt oprite și blocate de jandarmi la intrarea în Capitală pentru a nu ajunge în Piața Victoriei. De fiecare dată, când vor apărea astfel de informații, le vom verifica temeinic. Această informație nu s-a confirmat. Vă mulțumim!„, a scris Jandarmeria, pe pagina sa de Facebook.

17.30 Un jandarm a fost rănit la miting, el fiind transportat la spital, a declarat pentru Agerpres coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. "A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca", a spus Opriţa.

17:28 Jandarmii vor să scoată gardurile din mijlocul Pieței. Lumea huiduie și au loc îmbrânceli. O persoana a aruncat cu apa în jandarmi, iar apoi a fost trasă de alti protestatari din zonă. Jandarmii se retrag din mulțime.

17:25 – Antena 3 susține că are informații pe surse că membri ai mai multor galerii de fotbal au pornit spre Piața Victoriei. Televiziunea difuzează mai multe mesaje alarmiste.

17:20 – Un jandarm a fost rănit în Piaţa Victoriei, el fiind transportat la spital, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. “A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus Opriţa. Potrivit Digi 24, au aveut nevoie de îngrijiri medicale și 24 de protestatari.

17:20 Atmosfera din Piaţă continuă sa fie tensionată. În fața mulțimii, spre cordonul de jandarmi, unii protestatari aruncă cu obiecte spre scutieri. Restul lumii îi huiduie pe aceștia. În alta parte din Piaţa patru jandarmi echipati au intrat printre oameni. Mulțimea îi huiduie și îi înghesuie într-un colt lângă rulota din centrul Pietei.

17:09 Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău, potrivit Mediafax.

17:00 – Jandarmii dau în mod repetat cu gaze lacrimogene în timp ce oamenii fac apeluri disperate să se oprească spunându-le că în mulțime copii și mame. Se scandează: ”Jandarmeria apără hoția”.

16:55 Noi incidente în fața Guvernului. Jandarmii au încercat să strângă perimetrul și să împingă oamenii spre centrul pieței. Mai mulți protestatari aruncă cu sticle de apă spre jandarmi. Jandarmii au dat din nou cu gaze lacrimogene.

 16.48 ”Situația este tensionată. (...) Nu ne dorim niciunfel de incidente, de confruntări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, într-o intervenție la Digi 24. ”Rolul nostru e să-i protejăm pe cei care nu participă la aceste manifestări, să circule prin Capitală”, a adăugat Enache. ”Am spus ieri că noi vom fi cei care vom lărgi gardul pentru a nu exista astfel de incidente”, a spus el despre momentul în care protestatarii au forțat cordonul jandarmilor.

16:45 – Spiritele s-au mai calmat în Piața Victoriei. Un cordon format din jandarmi și scutieri blochează orice tentativă de apropiere de curtea guvernului. Circulația rutieră este în continuare parțial blocată pe bulevardul din fața Palatului Victoria

16:36 – Mai multor protestatari li s-a făcut rău. Trei echipaje de la SMURD au intervenit și i-au scos pe cei afectați din mulțime cu targa.

16:22 Incidente în Piața Victoriei. Manifestanții au plecat din țarcul din fața Guvernului, au mers prin Piață și apoi s-au întors în fugă forțând cordonul de jandarmi din fața clădirii Executivului. Potrivit relatărilor de la fața locului jandarmii au dat cu gaz lacrimogen. Traficul este blocat în fața Guvernului spre bulevardul Aviatorilor.


















Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”