LIVE Virusul ucigaș: 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la Wuhan/Două cazuri confirmate în SUA și trei în Franța

LIVE Virusul ucigaș: 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la Wuhan/Două cazuri confirmate în SUA și trei în Franța

Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a sărit sâmbătă de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anulând multe adunări publice, transmite Reuters. Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa. Peste 1.300 de oameni sunt infectați la nivel global, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să previncă o pandemie.

Cele mai importante informații de sâmbătă, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

12.05 În Hong Kong a fost declarată stare de urgență din cauza virusului. Școlile și Universitățile vor fi închise până pe 17 februarie, zborurile și cursele de tren către Wuhan sunt suspendate, iar toate vizitele oficiale în China continentală pentru sărbătorile de Anul Nou au fost anulate.

11.32 Orașul Wuhan va construi un al doilea spital dedicat tratării pacienților cu coronavirus. În orașul aflat în centrul epidemiei a început deja ridicarea unui spital cu 1.000 de paturi ce trebuie finalizat în doar câteva zile.

Australia a anunțat confirmarea celui de-al patrulea caz din țară și se așteaptă la creșterea acestui număr pentru că este o destinație populară pentru turiștii chinezi.

10.44 Japonia a confirmat al treilea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 30 și ceva de ani ce trăiește în Wuhan, aceasta venind în arhipelagul nipon pe 18 ianuarie.

Ora 10.38: Malaysia a confirmat primele trei cazuri de infecție cu coronavirus. Cele trei persoane sunt de naționalitate chineză și au fost în contact cu un bărbat de 66 de ani din Singapore care la rândul lui este infectat. Cazurile de îmbolnăviri din Malaysia au fost confirmate la soția bărbatului din Singapore și nepoții celor doi, în vârstă de 11 și 2 ani, transmite Reuters.

09.34 În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua, preluată de AFP. Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS. (Xinhua, Agerpres)
-----------
Televiziunea chineză de stat CGTN a anunțat sâmbătă, pe Twitter, că un doctor ce trata pacienți în Wuhan, Liang Wudong (62 de ani) a murit din cauza virusului. La acest moment nu este clar dacă moartea sa este inclusă în bilanțul oficial de 41 de decese, dintre care 39 s-au consemnat în provincia Hubei, unde este și orașul Wuhan.

În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua, preluată de AFP.

Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului care a contaminat din decembrie aproape 1.300 de persoane şi a făcut 41 de morţi în întreaga Chină.

În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa.

Vineri, autorităţile din China au demarat la Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori, aflat în centrul epidemiei şi plasat în carantină de joi, construcţia unui spital, capabil să primească în termen de 10 zile 1.000 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Lucrările trebuie finalizate în timp record, pentru ca spitalul, construit din prefabricate, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, să îşi deschidă porţile pe 3 februarie, potrivit agenţiei Xinhua.

Oraşul Beijing a anunţat joi anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Totodată, lansările programate pentru şapte filme chinezeşti în perioada vacanţei ocazionate de Anul Nou din această ţară au fost anulate.

În total, potrivit unui calcul întocmit de AFP, sunt izolate de restul lumii 13 localităţi din regiunea Hubei, având capitala la Wuhan, cu o populaţie de 41 de milioane de locuitori.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /