LIVE Virusul ucigaș a făcut o primă victimă la Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei. Toți locuitorii din Beijing au primit un SMS prin care li se cere să nu-și mai dea mâna

LIVE Virusul ucigaș a făcut o primă victimă la Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei. Toți locuitorii din Beijing au primit un SMS prin care li se cere să nu-și mai dea mâna

Peste 2.000 de persoane sunt infectate acum la nivelglobal cu noul coronavirus, cea mai mare parte în China, unde cel puțin 56 de oameni au murit din cauza bolii, potrivit cifrelor publicate duminică, transmite Reuters. Președintele a spus, în timpul unei întâlniri a biroului politic că țara se confruntă cu o ”situație gravă”, iar națiunile lumii iau tot felul de măsuri pentru a preveni o pandemie.

Principalele informații de duminică, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

11.51 În SUA a fost înregistrat al treilea caz de coronavirus. Pacientul ce a venit din Wuhan în Orange County (California) este izolat în spital și este în stare bună.

11.45 China a reușit să izoleze o tulpină a noului coronavirus și a început să dezvolte un vaccin, a declarat Xu Wenbo de la Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor de la Beijing, relatează publicația People's Daily

11.05 Beijingul va amâna redeschiderea grădinițelor, școlilor și universităților după vacanța de anul nou

09.15 Orașul Xian (capitala Shaanxi) va suspenda toate cursele de autobuz și taxi între orașe și către alte provincii. De asemenea, provincia Shadong a anunțat că oprește toate autobuzele interorășenești și către alte provincii.

08.48 China a interzis comerțul cu animale sălbatice și cu produse alimentare realizate din acestea în piețe, supermarketuri, restaurante și pe internet. Toate locurile unde sunt crescute astfel de animale vor fi izolate, iar transportul de animale sălbatice va fi interzis. Măsura intră în vigoare de duminică.

---------------
Virusul s-a răspândit în orașe mari din China, precum Beijing și Shanghai, iar la nivel global în țări precum SUA, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Potrivit statisticilor oficiale de duminică, în China au fost confirmate 1.975 de cazuri cu pacienți infectați cu noul coronavirus, iar numărul morților a urcat la 56, transmite televiziunea de stat CGTN.

Autoritățile sanitare din Beijing au cerut cetățenilor să nu-și mai dea mâna ci să recurgă la un salut tradițional ce nu implică atingeri. Sfatul a fost trimis duminică dimineață prin SMS tuturor telefoanelor mobile din oraș.

Canada a anunțat primul caz, infectat cu virusul fiind un rezident ce s-a întors din Wuhan. Pacientul, un bărbat de peste 50 de ani, a sosit în Toronto pe 22 ianuarie, și a fost spitalizat ziua următoare din cauza simptomelor ce indică o boală respiratorie.

În China la nivel de provincii și de orașe se iau tot mai multe măsuri de interzicere a adunărilor publice și de transport între localități. Teama este mare în rândul populației, pe rețelele sociale circulând numeroase imagini cu străzi pustii.

Deși sunt în vacanța de ANul Nou, perioadă când, de obicei, sute de milioane de chinezi circulă în țară și în străinătate, mulți au renunțat la biletele de avion, tren sau autobuz. Mijloacele de călătorie sunt de multe ori goale, deși, în alte, condiții, ar fi practic imposibil să găsești un loc liber:

Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, a anunţat duminică guvernul local, fiind prima victimă a coronavirusului în metropola financiară a ţării. Tianjin, un oraş cu aproximativ 15 milioane de locuitori, va suspenda transportul cu autobuzele pe distanţe lungi pentru a preveni răspândirea coronavirusului, transmite AFP. citată de Agerpres.

Victima din Shanghai este un bărbat în vârstă de 88 de ani care avea probleme de sănătate, a precizat guvernul într-un comunicat, adăugând că până acum au fost confirmate 40 de cazuri de infecţii în oraş.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…