LIVE Ziua 3 de război. Capitala Kiev este bombardată/ Armata rusă a primit ordinul să extindă ofensiva asupra Ucrainei

LIVE Ziua 3 de război. Capitala Kiev este bombardată/ Armata rusă a primit ordinul să extindă ofensiva asupra Ucrainei

Armata ucraineană a anunțat în primele ore ale zilei de sâmbătă că a respins un atac al armatei ruse pe una dintre principalele artere ale Kievului, la câteva ore după un apel dramatic la mobilizare lansat de președintele Volodimir Zelenski. Luptele continuă la marginea capitalei, dar și în ale orașe mari din țară, în mai multe dintre ele auzindu-se alarme aeriene. O serie de națiuni mari înăspresc sancțiunile contra Rusiei, iar scoaterea acesteia din sistemul financiar SWIFT pare tot mai posibilă.

Kievul a rezistat în a doua noapte a invaziei declanșate de Vladimir PutinFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, LIVETEXT:

18:02 19 civili au fost uciși și 73 au fost răniți în regiunea Donețk, ca urmare a bombardamentelor rusești, anunță Reuters, citând Interfax.

17:57 Un nou mesaj de susținere din partea Franței: "Zelenski și Ucraina au deciz să reziste agresiunii Rusiei, trebuie să îi sprijinim", a transmis sâmbătă Administrația Prezidențială a Franței, potrivit Reuters.

17:45: Avansul Rusiei în invazia din Ucraina a încetinit , cel mai probabil din cauza problemelor logistice și a rezistenței întâmpinate, a arătat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, într-o actualizare a informațiilor postate pe Twitter, relatează Reuters.

17:19 Germania urmează să aprobe livrarea a 400 de lansatoare de grenade în Ucraina, potrivit unui diplomat UE, citat de Reuters.

17:15 Toate unitățile ruse din Ucraina au primit sâmbătă ordinul de a relua ofensiva din toate direcțiile, a anunțat Ministerul rus al Apărării, scrie Reuters, citând RIA Novosti.

17:01 Ucraina acuză că marina rusă blochează o parte din Marea Neagră

16:57 Guvernul suedez a cerut, sâmbătă, excluderea completă a Rusiei din toate competițiile sportive, în urma invadării Ucrainei, ordonată de Vladimir Putin. Practic, niciun sportiv rus nu ar mai putea participa la vreo competiție sportivă pe teritoriul Europei.

Ca parte a sancțiunilor europene care vizează Moscova, Stockholm intenționează să convingă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să boicoteze complet orice legături sportive cu Rusia, pe întreaga durată a invaziei din Ucraina, a anunțat ministrul suedez al Sportului, Anders Ygeman, potrivit AFP.

16:47 Ministrul de Externe al Ucrainei: Țările occidentale au convenit să deconecteze Rusia de la sistemul de plăți SWIFT

16:43 SUA vor acorda un nou ajutor militar în valoare de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Washingtonul, care acuză Moscova că vrea să preia controlul asupra Kievului pentru a "decapita" guvernul ucrainean şi a instala o putere favorabilă Rusiei - a anunţat sâmbătă trimiterea unui nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 350 de milioane de dolari.

Tot mai multe țări și-au anunțat sprijinul pentru Ucraina în ultimele ore: Olanda a anunțat că va livra Ucraine "cât mai curând" 200 de rachete antiaeriene Stinger.

Cehia a anunțat că va trimite "în următoarele ore" arme în valoare de 7,6 milioane de euro, iar Belgia că va aproviziona Kievul cu 2.000 de mitraliere și 3.800 de tone de combustibil.

16:17 "Turcia nu a luat încă decizia de a închide strâmtorile pentru navele rusești", declară un înalt oficial turc.

16:14 VIDEO Localnici din Cernihiv în fața tancurilor rusești, în încercarea de a le opri

16:11 Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, i-a cerut sâmbătă, într-o convorbire telefonică, omologului său rus, Serghei Lavrov, ca Rusia să pună capăt operațiunii militare din Ucraina, anunță AFP, citând o sursă diplomatică turcă.

Turcia a calificat în mai multe rânduri drept "inacceptabilă" invazia rusă din Ucraina.

Cavusoglu i-a transmis lui Lavrov că o nouă escaladare a tensiunilor militare "nu folosește nimănui".

16:03 Zelenski sugerează că, într-o discuție cu Erdogan, că acesta i-ar fi spus că va interzice trecerea navelor de război rusești prin strâmtorile turcești, informație care dacă se dovedește adevărată va fi una de mare impact.

Într-o postare pe Twitter ce începe prin mulțumiri către președintele turc, Zelenski scrie că ”interzicerea trecerii navelor de război rusești în Marea Neagră și un sprijin militar și umanitar semnificativ pentru Ucraina sunt extrem de importante astăzi. Poporul din Ucraina nu va uita niciodată acest lucru!”

Dinspre Ankara nu vine la acest moment nicio precizare privind o asemenea măsură, doar confirmarea discuției telefonice și faptul că Erdogan i-a spus lui Zelenski că Turcia face eforturi pentru o încetare imediată a focului. și a exprimat, de asemenea, condoleanțe pentru ucrainenii uciși în atacul rusesc.

Turcia a spus ieri că nu poate împiedica navele de război rusești să intre în Marea Neagră prin strâmtorile sale, cum solicită Ucraina, din cauza unei clauze dintr-un pact internațional.

15:56 Ungaria va susține toate sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei și nu va bloca nimic, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban, la granița dintre Ucraina și Ungaria.

"Ungaria a spus clar, susținem toate sancțiunile, deci nu vom bloca nimic, așa că ceea ce premierii Uniunii Europenevor putea să convină, noi acceptăm și susținem", a declarat el reporterilor în limba engleză.

"Acesta este momentul să fim uniți, este un război", a spus el, adăugând că eforturile de pace sunt cele mai importante.

15:43 Belgia trimite 300 de soldați în România pentru forțele NATO și anunță că ajută Ucraina cu mitraliere și combustibil

15:28 România și-a retras toți diplomații de la Kiev / Anunțul Ministerului de Externe

15:13 Serviciul ucrainean al poliției de frontieră a transmis că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navigație.

"Prezența navelor și vaselor în această zonă va fi considerată o amenințare teroristă", a precizat autoritatea ucraineană într-un comunicat.

15:08 Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky, spune că doar la Kiev voluntarilor le-au fost date peste 25.000 de puști automate și aproximativ 10 milioane de gloanțe și grenade, conform postului Nexta TV.

14:59 Rusia susține că invazia a fost suspendată vineri în speranța că se va putea negocia cu Ucraina, dar este repornită sâmbătă.

Trupele rusești au început sâmbătă să avanseze din nou în Ucraina, după ce președintele Vladimir Putin a întrerupt ofensiva vineri, în așteptarea unor discuții cu Kievul care nu au mai avut loc, a transmis Kremlinul.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, de asemenea, într-un briefing, că Rusia se aștepta la sancțiunile impuse de Occident ca răspuns la invazie și că ia măsuri pentru a minimiza impactul acestora asupra economiei.

Peskov a continuat cu declarație cel puțin suprearealistă, aceea că, după ordinul lui Putin, trupele rusești s-au confruntat doar cu "grupuri de naționaliști", nu cu forțele regulate ale armatei ucrainene.

14:48 România se retrage din Banca Internațională de Investiții în care Rusia este principalul acționar

14:47 Primarul Kievului: Oricine se află pe stradă între orele 17.00 şi 8.00 va fi tratat drept inamic / Metroul, transformat în refugiu

14:32 România închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

14:27 Un soldat ucrainean de origine română , Andrei Dumbravă, a fost ucis după un bombardament al forțelor Moscovei asupra Odesei.

14:06 Guvernul britanic face presiuni asupra BP să vândă participaţia de 20% în compania rusă Rosneft

13:53 Franța a sechestrat o navă ce mergea spre Sankt Petersburg, suspectată că aparține unei companii rusești aflate sub sancțiunile Uniunii Europene, ambasada rusă a cerut imediat explicații.

13:52 Elizaveta Peskova, fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov , a postat pe Instagram un mesaj împotriva războiului, conform Business Insider și Yahoo News. Ulterior, mesajul a fost șters.

13:38 Câți soldați ruși au murit după 3 zile de invazie? Rusia nu raportează nicio victimă, Ucraina spune că a lichidat câteva mii

13:20 VIDEO Zelenski spune că a "deraiat" planul de atac al Rusiei / Apel către poporul rus

13:08 ”Am nevoie de muniție, nu de o plimbare”, le-ar fi răspuns Zelenski americanilor la oferta de a-l scoate din Ucraina, potrivit ambasadei țării sale din Marea Britanie.

13:00 Harta Conflictului actualizată:

Liveuamap.com - situația de la ora 13.00:

---

Legendă hartă:

- Cercuri roșii - zone bombardate

- Pătrate roșii - zone unde se duc lupte în prezent

- Pătrate negre - zone unde rușii au cucerit

- Pătrate albastre - zone unde ucrainenii au recucerit teritorii atacate (Sumy)

Sursă: Novaya Gazeta

HARTA Luptelor din KIEV - 25 februarie:

Harta luptelor din Kiev:

- Cercuri roșii - zone bombardate

- Pătrate roșii - zone unde se duc lupte în prezent

- Suprafețe roșu deschis - explozii raportate

- Suprafețe roșu închis - focuri de armă

12:47 Ministerul britanic al Apărării spune că cea mai mare parte a forțelor ruse implicate în avansul asupra capitalei Ucrainei, Kiev, se află acum la aproximativ 30 de kilometri de centrul orașului, scrie Reuters.

„Rusia nu a preluat încă controlul asupra spațiului aerian de deasupra Ucrainei, reducând considerabil eficacitatea Forțelor Aeriene Ruse”, a transmis Kinisterul Apărării într-o actualizare de informații postată pe Twitter.

12:44 Dmitri Medvedev susține că Rusia sa nu are nevoie de relații diplomatice cu Occidentul: ”Să punem lacăte pe ambasade!”.

Fostul președinte și premier rus nu s-a arătat deranjat nici de suspendarea țării sale din Consiliul Europei, spunând că poate profita de ocazie și reinstitui măsuri precum pedeapsa cu moartea.

12:35 Imagini cu un convoi de blindate și vehicule militare rusești, distruse în apropiere de Kherson, la nord-vest de Crimeea:

12:20 Italia și Cipru nu se vor opune excluderii Rusiei din SWIFT / Ce țări din UE care se opun au mai rămas

12:08 Primul zbor cu 219 indieni din Ucraina a decolat din România, a declarat sâmbătă ministrul Afacerilor Externe S Jaishankar, referindu-se la evacuarea de către India a cetăţenilor săi din Ucraina, conform The Times of India. El a mai spus că India face progrese în evacuarea cetăţenilor indieni din Ucraina.

12:03 Personalul ambasadei Slovaciei din capitala Ucrainei, Kiev, a sosit sâmbătă dimineață în România, a anunțat pe Twitter ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad.

"Mașinile de evacuare ale misiunii slovace de la Kiev, cărora li s-au alăturat colegii de la misiunea din Slovenia, au trecut în siguranță granița în România", a afirmat Nad.

11:57 Guvernul rus strânge și mai tare șurubul asupra publicațiilor din țară, acuzând zece dintre acestea că nu descriu cum trebuie ”operațiunea militară specială” ordonată de Putin.

Reglementatorul Roskomnadzor spune că publicațiile au transmis ”informații publice semnificative care nu corespund realității despre bombardarea orașelor ucrainene și moartea civililor ucraineni cauzată de armata rusă, precum și materiale care califică operațiunea în curs de desfășurare drept atac, invazie sau declarație de război.”

Ziarele și site-urile, printre care Novaya Gazeta și Echo Moskvy, sunt amenințate că dacă nu modifică materialele publicate se va restricționa accesul la ele și vor primi amenzi mari.

11:37 Aproape 200 de civili ucraineni ar fi fost uciși în luptele care se dau de trei zile pe teritoriul Ucrainei, după ce Rusia a atacat această țară, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Lyashko.

11:33 Un clip video ce devine viral pe Twitter îl arată pe un bărbat în vârstă din orașul ucrainean Melitopol, cum îi ceartă pe soldații ruși:

”Ce **** căutați aici? Și eu sunt rus, dar trăiesc în acest stat. Voi aveți țara voastră, noi o avem pe a noastră. N-aveți probleme de rezolvat în țara voastră?”

Armata Ucraineană anunță că a produs distrugeri importante forțelor rusești / Marea Britanie: Rezistența forțelor ucrainene este „extraordinară”

11:35 În Kiev au îneput să sune iar alarmele care avertizează că urmează atacuri aeriene

11:20 Vicepremierul Ucrainei, apel la Crucea Roșie să se implice și să ridice trupurile militarilor ruși uciși

11:02 Secretarul de stat britanic pentru forțele armate a declarat sâmbătă că Rusia nu și-a îndeplinit niciunul din obiectivele majore , iar rezistența forțelor ucrainene este ”extraordinară”, potrivit Reuters și Guardian. James Heappey

10:42 Situația de pe front, la Kiev . Ministerul de Interne, apel către populație.

10:35 Un număr de 35 de persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși în luptele grele din noaptea trecută în Kiev, potrivit primarului capitalei.

Potrivit Reuters, care citează un consilier al Ministerului de Interne, nu au existat decese în blocul de apartamente care ar fi fost lovit de o rachetă rusească.

10:31 Personalul ambasadei Ucrainei de la Moscova este evacuat în Letonia, a anunțat sâmbătă Ministerul leton de Externe.

"A fost rugămintea lor, am fost de acord imediat. Îi asistăm în acest proces și îi ajutăm să se instaleze", a declarat Janis Bekeris, purtătorul de cuvânt al Ministerului leton de Externe.

El a refuzat să spună dacă personalul ambasadei a ajuns deja în Letonia, invocând probleme de securitate.

10:30 Republica Moldova a decis blocarea a două portaluri de propagandă rusească: sputnik.md și gagauznews.md.

10:27 Bilanțul pierderilor suferite de armata Rusiei, conform autorităților ucrainene, citate de presa locală.

Pierderile suferite până sâmbătă dimineață includ 3.500 de soldați, 102 tancuri, 536 de vehicule blidate, 14 avioane de luptă, 8 elicoptere.

10:11 Zelenski cere țărilor Uniunii Europene să decidă acum privind aderarea Ucrainei la blocul comunitar

”Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE”

”Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective ( pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber”, a mai spus liderul de la Kiev într-o postare pe Twitter.

10:06 Agențiile de rating încep să explice implicații economice ale invaziei din Ucraina, în timp ce retrogradează rating-urile Rusiei intră „la gunoi”. De subliniat și că vecinii chinezi nu pot să înlocuiască Europa ca piață cheie a Rusiei, cel puțin nu pentru o vreme.

10:01 Președintele francez Emmanuel Macron a spus sâmbătă dimineață, la importantul salon agricol din Paris, că războiul din Ucraina și sancțiunile contra Rusiei vor avea efecte grave și de durată în sectorul agricol.

Bloc de locuințe bombardat în Kiev. Imagini dramatice

10:03 Imagini puternice cu momentul în care o rachetă a lovit un bloc de cel puțin 20 de etaje din Kiev, sâmbătă dimineață, au fost publicate pe rețelele sociale. Primele informații arată că nu ar exista persoane decedate, însă au fost mai mulți răniți.

Momentul în care racheta lovește blocul:

La această oră, sunt căutate eventuale victime, fiind publicate, de asemenea, imagini cu persoane scoase din clădire.

9:50 Și Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat imagini cu blocul din Kiev care a fost bombardat, iar în imagini se poate vedea că unele apartamente au fost distruse în întregime, cu pereții exteriori și ferestrele lipsă - o gaură deschisă în partea laterală a clădirii.

Trotuarul de sub clădire este plin de moloz.

Într-o fotografie apar pompieri care duc pe brațe un copil.

09:29 Ministerul Apărării din Ucraina a publicat, de asemenea, imagini cu salvatori care cară pe brațe o persoană din blocul bombardat laa Kiev, iar la această oră au loc au loc operațiuni de căutare a unor eventuale victime.

  • "Înregistrăm o altă crimă de război împotriva populației civile din Ucraina. Salvatorii evacuează locuitorii unei clădiri înalte de pe bulevardul Lobonovsky 6A, unde un obuz a lovit o clădire rezidențială de la etajele 17 și 18 pe 26 februarie", a transmis Ministerul ucrainean al Apărării.

09:25 Rușii afirmă că au capturat Melitopol , din sud-estul Ucrainei. Acesta ar putea fi primul centru urban important cucerit de forțele moscovei, dar informația nu este confirmată deocamdată

09.00 Myhailo Podoliak, un consilier principal al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, a declarat sâmbătă dimineața devreme că forțele rusești au încercat să "aducă cantitatea maximă de echipament în orașul Kiev".

Dar, a spus el, "în prezent, situația din suburbii și din împrejurimi este sub control".

Vorbind la televiziunea ucraineană, el a spus că în oraș există "grupuri separate de sabotaj și recunoaștere", dar că poliția și unitățile teritoriale de autoapărare "lucrează activ împotriva lor".

"Nu cred că, după ceea ce se întâmplă acum, Ucraina este într-o poziție de slăbiciune. Chiar dacă procesul de negociere va începe - și va începe - Ucraina va pune condiții", a adăugat acesta.

08:50 Un bloc de locuințe cu cel puțin 15 etaje din Kiev a fost lovit de bombardamente sâmbătă dimineață, imagini cu imobilul distrus fiind publicate pe rețelele sociale.

08:46 Zelenski, care a avut vineri numeroase convorbiri telefonice cu lideri occidentali, a reînceput sâmbătă turul de forță diplomatic în care cere ajutor pentru Ucraina cu o discuție cu președintele francez Emmanuel Macron.

Liderul ucrainean a postat apoi pe Twitter un mesaj optimist:

”Arme și echipamente de la partenerii noștri sunt în drum spre Ucraina. Coaliția anti-război funcționează!”

08:19 Zelenski, nou mesaj video pe rețelele de socializare: "Există o mulțime de informații false conform cărora spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru".

Reacția sa vine după ce utilizatorii de Telegram au primit mesaje în masă de la un cont fals cu același nume precum cel al lui #Zelensky prin care se cere oprirea rezistenței.

8:09 Ministerul ucrainean de Interne, avertisment pentru civili:

  • „Pe străzile orașului nostru au loc lupte active. Vă rugăm să rămâneți calmi și să fiți cât mai atenți!
  • Dacă sunteți în adăpost, nu-l părăsiți acum.
  • Dacă sunteți acasă, nu vă apropiați de ferestre, nu mergeți la balcoane. Ascundeți-vă în interior, de exemplu în baie, și acoperiți-vă cu ceva care va preveni rănirea de la fragmentele de gloanțe.
  • Dacă auziți sirene, mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost!"

Ora 7.50: Un cont guvernamental de Twitter, utilizat pentru comunicare strategică, anunță că președintele Volodimir Zelensky a refuzat propunerea SUA de a se auto-evacua din țară. ”El este în Kiev, conducând personal apărarea.

Ora 7.42: Armata ucraineană anunță pierderile pe care le-a provocat armatei ruse:

  • 14 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri
  • 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri

Ora 7.40: Sirenele anunță raiduri aeriene în Odessa și Kharkiv, cetățenii sunt anunțați să se adăpostească (presa ucraineană)

Ora 7.34: MAE recomandă românilor să folosească și alte puncte de frontieră cu Ucraina decât cel de la Siret, extrem de aglomerat.

Ora 7.18: Harta teritoriilor ocupate de armata rusă în Ucraina, realizată de Institute for the Study of War (SUA), arată că forțele ruse au preluat controlul în orașul sudic Kherson și în zona Cernobâl

Foto: Institute for War " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/02/Harta-teritorii-ucraina-ocupate-Rusia-e1645852850410-300x257.jpg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/02/Harta-teritorii-ucraina-ocupate-Rusia-e1645852850410-1024x876.jpg" data-ll-status="loaded" /> Foto: Institute for War

Ora 7.06: Ungaria propune să găzduiască tratative Rusia-Ucraina (Agerpres). Ungaria a acționat în ultimii ani ca un cal troian al Rusiei în UE și NATO, blocând deseori acțiuni ale Uniunii Europene împotriva Moscovei. Ultimul exemplu este de joi, când Budapesta – alături de Germania, Italia și Cipru – au blocat eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT. Ministrul de Externe Peter Szijjarto a fost decorat în urmă cu o lună de Serghei Lavrov pentru ”servicii aduse intereselor Rusiei”

Ora 7.00: Hackerii din grupul Anonymous au anunțat că au spart serverele Ministerului rus de Interne. Ei au postat online mii de documente secrete ruse care conțin datele personale ale unor angajați de la vârful instituției și alte date secrete. Anonymous a mai penetrat serverele companiei Gazprom și ale televiziunii ruse de propagandă RT (The Guardian)

Ora 6.59: Guvernul ucrainean anunță că a distrus un tanc și două camioane cu muniție ruse în Kiev – sursa exploziilor auzite la ora 5 dimineață în capitală

Ora 6.58: Imagini cu luptele grele și bombardamentele armatei ruse în Kiev, furnizate de guvernul Ucrainei:

4:45 Forțele ucrainene au declarat sâmbătă că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

„Atacul este respins”, a spus armata ucraineană, într-un mesaj pe contul său de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre locația exactă a acestei confruntări.

03:05 Militari ruși s-au îmbrăcat în uniforma poliției din Ucraina, s-au apropiat cu o mașină cu lumini intermitente, și au deschis focul asupra soldaților ucraineni la punctul de control de lângă Vasilkov, a declarat o sursă din armata ucraineană pentru Ukrainian Pravda.

Forțele armate ucrainene raportează lupte grele în jurul localității Vasilkov, un oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud de capitala țării, Kiev.

„În prezent au loc lupte grele în orașul Vasilkov din regiunea Kiev, unde ocupanții încearcă să pătrundă”, au spus forțele armate, potrivit CNN .

Armata rusă este interesată de această zonă, pentru că acolo se află un aeroport pe care rușii și-ar dori să-l folosească pentru a-și putea aduce trupe pe calea aerului. Trupe care ar fi folosite la asaltul asupra capitalei Kiev.

02:22 Administrați Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva unor oficiali ruși, după cele aplicate președintelui Joe Biden și ministrului de externe Serghei Lavrov.

Printre oficialii sancționați se numără ministrul apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General Valeri Gherasimov, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA, citat de CNN.

„Trezoreria a nominalizat până acum 11 membri ai Consiliului de Securitate rus și va continua să impună costuri pentru elită, pe măsură ce Rusia continuă acest război brutal”, se mai precizează în comunicatul citat.

1:32 Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că un avion rus IL-76 cu parașutiști la bord a fost doborât lângă Vasilkiv în regiunea Kiev. IL-76 poate transporta între 100-150 de parușutiști, ceea ce ar însemna că Rusia a suferit pierderi grele. „Forțele noastre au doborât Il-76 cu parașutiști inamici în zona Vasilkova. Aceasta este răzbunare pentru Lugansk 2014. Moarte dușmanilor!”, a scris acesta pe Facebook . Informația nu se verifică din mai multe surse.

00:32 În Kiev se aud rafale de focuri de armă




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia