LIVE Ziua audierilor în dosarul lui Dragnea(Care s-a internat de frică). Procesul se apropie cu pași repezi de final

LIVE Ziua audierilor în dosarul lui Dragnea(Care s-a internat de frică). Procesul se apropie cu pași repezi de final

 Ziua audierilor în dosarul lui Dragnea(Care s-a internat de frică). Procesul se apropie cu pași repezi de final. Liderul PSD, Liviu Dragnea, si doua dintre directoarele de la Directia de Protectia Copilului din Teleorman, Florea Alesu si Olguta Sefu, ar trebui sa fie audiati astazi de completul de 5 judecatori de la Inalta Curte. Sunt putine sanse ca politicianul sa vina in instanta, din motive medicale, scrie  Ziare.com .

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a decis ca, luni, sa se administreze toate probele din faza de apel: reaudierea a 3 inculpati si a 5 martori. Practic, dosarul in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare ar putea dura doar cateva termene.

Comisarul.ro transmite astazi in format LIVETEXT(via Ziare.com ) audierile din acest proces.

14:42 - Primul martor audiat astazi este Valerica Neagu, fost referent in cadrul Biroului de Resurse Umane al DGASPC Teleorman. Audierea ei a fost ceruta de Olguta Sefu, fost director in cadrul DGASPC si condamnata in faza de fond al 3 ani cu suspendare.

O femeie batrana, cu parul alb, este obosita de drum si asteptare pe holul Inaltei Curti, iar din acest motiv Valerica Neagu da declaratia pe un scaun, in mijlocul salii de judecata. Este pensionata din 2009. Arata ca isi mentine toate declaratiile date in acest caz.

"Ati spus ca toata Directia cunostea de situatia celor doua angajate, Adriana Botorogeanu si Anisia Stoica. Va refereati si la Olguta Sefu?", vine prima intrebare.

"Da, avand functia de director era imposibil sa nu stie. Eu eram secretar al Colegiului Director din cadrul DGASPC Teleorman. Nu stiu daca problema lor a fost discutata in Colegiu, dar faptul ca ele veneau doar cand se incasa salariul, in perioada in care acesta nu era virat pe card. Veneau cand aveau nevoie de adeverinte, pentru medic, pentru banca si se vedea ca ele doar atunci erau vazute in DGASPC.

Nu am stiut de la inceput ca cele doua nu lucrau, pe parcurs am aflat ca ele nu veneau la serviciu pentru ca erau la partid. Mai exact cred ca lucrau acolo", spune Valerica Neagu.

Ea a aflat de acest lucru atunci cand una din secretarele PSD a venit sa ia o adeverinta de la serviciu: "Cred ca era vorba de Anisa Stoica, voia ceva pentru banca sau pentru copil".

Presedintele Completului de 5 judecatori, Lucia Rog, insista cu o intrebare: De ce era tolerat acest lucru?

"Nu cunosc motivele pentru care lipsa acestor persoane de la serviciu era tolerata de conducerea DGASPC", ridica din umeri pensionara.

Magistratul ii citeste din declaratiile date anterior, in care afirma ca directorii DGASPC le-ar fi spus ca cele doua angajate nu vor veni la serviciu, deoarece vor lucra la PSD Teleorman.

"Mi s-a citit declaratia data in timpul urmaririi penale in care afirmam ca am luat la cunostinta de la directorii institutiei ca cele doua angajate vor lucra la sediul PSD Teleorman si ca angajatii nu aveau curaj sa protesteze fata de aceasta situatie, si arat ca nu-mi aduc aminte sa-mi fi spus mie directorii asta", explica Neagu.

"Din cauza trecerii timpului, nu-mi amintesc cu exactitate tot ce s-a intamplat, insa recitindu-mi fragmente din declaratie, arat ca am afirmat adevarul", insista femeia ca a declarat spus doar adevarul pana in prezent.

Valerica Neagu arata ca nu a avut vreo discutie cu Olguta Sefu despre situatia celor doua angajate si nici nu-si da seama daca stia despre situatia celor doua angajate. Insa, ea crede ca Olguta Sefu stia de situatiei celor doua secretare PSD, prin prisma funciei pe care o avea.

"Eu nu am anuntat pe niciunul dintre directorii institutiei despre situatia celor doua angajate intrucat nu intra in atributiile mele de serviciu", mai spune martorul.

Femeia explica si ca ea a fost cea care, atunci cand lucra, a efectuat mentiuni in cartile de munca, inclusiv ale Adrianei Botorogeanu, Anisei Stoica si Olgutei Sefu.

De ce faceati operatiunile in cartile de munca?, a intrebat procurorul DNA.

"Asta era in atributiile referentului de Resurse Umane in baza dispozitiilor semnate de directorul general", explica Neagu.

14:04 - Liviu Dragnea a lipsit la apelul magistratului asistent, aparatorul acestuia a depus un document medical. "Este internat", a spus avocata Flavia Teodosiu.

In sala de judecata sunt prezenti cei doi inculpati care au anuntat ca vor sa dea declaratii in acest dosar, Florea Alesu si Constantin Claudiu Balaban, si cei 5 martori propusi pentru audiere.

13:53 - Dupa o zi lunga la Inalta Curte, a venit si randul cazului lui Dragnea. Urmeaza sa fie chemati pentru reaudieri martorii.

10:33 - In fata sediului Inaltei Curti s-au adunat cativa protestatari. Manifestatia e intitulata "In Democratie, hotii merg la puscarie".

Protest Dragnea termen Inalta Curte

10:27 - Liviu Dragnea cel mai probabil nu va veni insa luni la audieri, avand in vedere ca social-democratii spun de doua zile ca e internat cu diagnostic de "dubla hernie de disc" si medicii i-ar interzice sa se deplaseze.

Oricum, in sala sunt cei doi avocati ai lui Dragnea si vor avea loc celelalte audieri programate pentru astazi.

10:24 - Cauza lui Liviu Dragnea a fost lasata pentru finalul sedintei de judecata, avand in vedere ca este singurul caz in care astazi se administreaza probe si dureaza mult audierile.

10:33 - In fata sediului Inaltei Curti s-au adunat cativa protestatari. Manifestatia e intitulata "In Democratie, hotii merg la puscarie".

10:27 - Liviu Dragnea cel mai probabil nu va veni insa luni la audieri, avand in vedere ca social-democratii spun de doua zile ca e internat cu diagnostic de "dubla hernie de disc" si medicii i-ar interzice sa se deplaseze.

Oricum, in sala sunt cei doi avocati ai lui Dragnea si vor avea loc celelalte audieri programate pentru astazi.

10:24 - Cauza lui Liviu Dragea a fost lasata pentru finalul sedintei de judecata, avand in vedere ca este singurul caz in care astazi se administreaza probe si dureaza mult audierile.

08:49 - In acelasi timp, astazi, in fata ICCJ, va avea loc un protest "de sustinere a Laurei Codruta Kovesi si a Justitiei Independente".

Manifestatia, intitulata "In Democratie, hotii merg la puscarie", este notificata legal Jandarmeriei, potrivit paginii de Facebook a evenimentului. Pana acum, aproape 200 de persoane si-au anuntat intentia de a participa la protest.

Dragnea, la spital

Liviu Dragnea este internat in spital si cel mai probabil nu vine astazi la Inalta Curte. Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat ca medicii urmeaza sa decida, luni, daca il vor opera pe liderul PSD.

"El ar dori sa nu se ajunga la operatie. Este o dubla hernie si are si o problema la gat. E o chestiune cervicala. Urmeaza ca maine sa primim un raspuns exact. In orice caz, va trebui sa stea la pat in urmatoarele cateva zile obligatoriu", a spus Codrin Stefanescu.

Martorul cheie

Printre martorii citati astazi este si fosta sefa a Resurselor Umane in cadrul DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru. Femeia a dat si in faza de fond una dintre declaratiile cheie, care au cantarit in condamnarea liderului PSD.

Jenica Dumitru a explicat ca s-a plans de situatia celor doua secretare PSD sefei sale, Floarea Alesu.

"Mi-a spus ca sa-mi vad de treaba mea si ca domnul presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, stie de acest lucru. Situatia celor doua o mai discutam in fiecare an, cand faceam organigrama, iar Florea Alesu imi spunea aceleasi lucru, ca nu este treaba mea!", a rememorat Jenica.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /