Liverpool, prăbușirea: Coșmarul lui Klopp, cifre și explicația

Liverpool, prăbușirea: Coșmarul lui Klopp, cifre și explicația

Dintr-o echipă foarte iubită, cu un imn formidabil, o galerie pe măsură și un trecut impresionant, Liverpool a redevenit și o forță sub comanda lui Jurgen Klopp.

Jurgen Klopp traversează un sezon dezolant, după standardele sale înalte.

Rezultatele neamțului vorbesc de la sine, după instalarea sa pe bancă, în octombrie 2015: trei finale de Liga Campionilor, dintre care una câștigată (2018-2019), un titlu așteptat de 30 de ani (2019-2020), Cupa Angliei (2021-2022), Supercupa Europei (2019) și Mondialul Cluburilor (2019). Așadar, iată cum a început să fie nevoie de noi locuri pentru trofee în muzeul clubului, odată ce „bagheta magică“ a lui Klopp și-a făcut efectul. Și, pe fondul acestor rezultate, șefii „cormoranilor“ s-au grăbit să prelungească acordul antrenorului, în aprilie 2022, din dorința de a-l ține pe loc până în vara anului 2026. Nu mereu însă stabilitatea dă roade, iar ce se întâmplă cu Liverpool, în actuala stagiune, e o dovadă în acest sens.

Dintr-o echipă implicată în lupta pentru titlu sau, în cel mai rău caz, pentru un loc calificant în Liga Campionilor, formația de pe „Anfield“ se zbate acum în mediocritate: locul 10 din 20 după 20 de etape în Premier League, la 21 de puncte de liderul Arsenal! Pare șocant, dar în camponat, Salah și colegii săi n-au mai câștigat un meci de... anul trecut! Mai precis, de pe 30 decembrie, de la 2-1 cu Leicester. De atunci, au fost patru înfrângeri și un egal, serie care a inclus, în weekend, un meci groaznic: 0-3 cu Wolverhampton, gazdele având 2-0 după 12 minute!

Salah, fără gol de cinci meciuri la Liverpool

Salah, fără gol de cinci meciuri la Liverpool

Salah, de nerecunoscut

Criza traversată de Liverpool e întoarsă pe toate fețele în presa britanică. Și, în mai toate analizele, printre motivele invocate pentru prăbușirea „cormoranilor“ se numără și faptul că vedeta Mohamed Salah (30 de ani) e de nerecunoscut! Ce-i drept, povara atacului a căzut, aproape în totalitate, pe umerii egipteanului, după ce Sadio Mane a plecat la Bayern, iar Roberto Firmino (31 de ani) s-a accidentat.

În prezent, Salah, care era o mașină de marcat goluri în sezoanele precedente – a adunat 118 reușite în Premier League în ultimele cinci stagiuni – are doar șapte goluri în campionat. Și n-a mai înscris de cinci meciuri la rând.

Liga Campionilor, salvarea unui sezon ratat

La cum arată situația echipei, în acest moment, aproape că e nevoie de un miracol fotbalistic pentru ca Liverpool să prindă cupele europene printr-o clasare în campionat. Locul 5 e ultimul care duce în Liga Europa și, în prezent, e ocupat de Tottenham. Care e la zece puncte de Liverpool!

Așadar, salvarea unui sezon ratat poate veni în Liga Campionilor. Doar că și aici misiunea „cormoranilor“ se anunță una infernală, în condițiile în care urmează „dubla“ cu Real Madrid din optimi. Prima manșă va fi pe „Anfield“ (21 februarie), iar returul pe „Santiago Bernabeu“ (15 martie). Dacă va câștiga această ediție a Ligii, Liverpool își va asigura prezența în grupele competiției, sezonul 2023-2024. Ce-i drept, pare un scenariu SF, la ce joacă echipa lui Klopp, în acest moment.

Clasările din campionat, cu Klopp

Sezon Locul obținut

2015-2016 8

2016-2017 4

2017-2018 4

2018-2019 2

2019-2020 1

2020-2021 3

2021-2022 2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu