LIVETEXT Epidemia a ajuns în 90 de țări/Crește numărul deceselor în SUA și Europa

LIVETEXT Epidemia a ajuns în 90 de țări/Crește numărul deceselor în SUA și Europa

Coronavirusul care a apărut în China la sfârșitul anului trecut a ajuns în 90 de țări, epidemia evoluând rapid acum în părți din Asia, Europa și Statele Unite, transmite Reuters. La nivel global s-au consemnat peste 98.000 de cazuri și mai mult de 3.300 de decese. Un înalt oficial american a spus că rata de mortalitate a Covid-19 este între 0,1% și 1%.

Cele mai importante informații de vineri, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

15.58 Doi angajați ai companiei British Airways au fost izolați la domiciliu după ce au fost testați pozitiv. Potrivit Independent, cei doi se ocupau cu manevrarea bagajelor.

15.37 Coronavirusul a ajuns în aproape toate țările europene, printre puținele excepții numărându-se Bulgaria, Cipru, Malta, R. Moldova și Turcia

15.22 Numărul de cazuri din toată lumea a ajuns la 100.278, potrivit centralizării realizate de Universitatea Johns Hopkins pe Arcgis. Până acum au fost consemnate 3.404 decese, iar 55.694 de pacienți s-au vindecat.

14.50 Peru a înregistrat primul caz de Covid-19, un tânăr de 25 de ani ce călătorise în Spania, Franța și Cehia

14.10 Slovacia a raportat și ea primul caz, un bărbat de 52 de ani internat în Bratislava, cu simptome ușoare. Bărbatul nu a călătorit în străinătate, dar fiul său, care nu a prezentat simptome, a fost recent la Veneția.

13.51 Ministerul sănătății din Egipt a decoperit 12 persoane purtătoare de coronavirus pe o navă de crozieră ce efectua o cursă pe Nil între Luxor și Aswan. Până acum, Egiptul raportase doar trei pacienți, unul deja vindecat.

13.41 Încă 17 oameni au murit în Iran din cauza coronavirusului, fiind consemnate și peste 1.000 de noi cazuri. Bilanțul oficial total a ajuns la 4.747 de pacienți și 124 de decese.

13.21 Numărul de cazuri din Belgia a sărit de la 50 la 109, fiind vorba în principal de persoane care au fost în Italia sau rude ale acestora. Ministerul sănătății se așteaptă ca numărul de cazuri să crească în continuare

12.09 Un parlamentar francez a fost infectat cu coronavirus și este în stare gravă, la terapie intensivă. Un angajat al barului din Parlament a fost testat și el pozitiv

11.35 Serbia anunță că a confirmat primul caz de coronavirus din țară

11.19 Vaticanul a raportat primul caz din cel mai mic stat suveran din lume

11.07 Bursele europene și asiatice în recul, pe fondul temerilor privind efectele coronavirusului

11.00 Camerunul a confirmat primul caz de coronavirus din această țară centrafricană. Pacientul este un cetățean francez de 58 de ani ce a sosit în capitala Yaounde pe 24 februarie.

09.54 Algeria: Din cele 17 cazuri de coronavirus, 16 sunt membri ai aceleași familii.

09.43 Coronavirusul a ajuns în aproximativ 90 de țări, fiind consemnate 98.387 de cazuri, 3.383 de decese și 55.441 de vindecări, potrivit centralizării făcute de Universitatea Johns Hopkins pe platforma Arcgis

09.34 Bhutan a interzis intrarea turiștilor străini pentru 2 săptămâni după ce a confirmat primul caz, un turist venit din India, țară vecină. Mica națiune himalaiană, care se bazează masiv pe turism, a spus că un american de 79 de ani ce a intrat din India în Bhutan pe 2 martie a fost testat pozitiv cu coronavirus.

08.46 Șeful OMS acuză că această criză nu esteluată destul de în serios. ”Nu este un exercițiu. Epidemia este o amenințare pentru toate țările, și sărace, și bogate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a cerut premierilor din toate națiunile să preia comanda și ”să coordoneze toate sectoarele”, nu să lase treaba pe seama miniștrilor sănătății.

Situația epidemiei din Asia

Provincia Hubei a raportat zero cazuri în afara capitalei Wuhan pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei. În China au fost raportate în total 143 de cazuri, dintre care 126 în Wuhan

Coreea de Sud a confirmat 196 de cazuri noi și încă 7 decese, ceea ce urcă numărul total de infecții la 6.284, iar bilanțul morților la 42. A fost instituită o ”zonă specială” în jurul orașului Gyeongsang, iar armata SUA a confirmat două noi cazuri printre rudele soldaților aflați acolo.

Numărul infecțiilor din Japonia a ajuns vineri dimineață la 1.057, iar guvernul a ordonat o carantină de două săptămâni pentru cei care vin din China și Coreea de Sud și a anunțat că Olimpiada din vară se va desfășura conform programului.

Epidemia a afectat aproape toate provinciile din Iran, unde sunt peste 3.500 de cazuri confirmate și 107 decese, iar Irak a anulat rugăciunile de vineri din orașul sfânt șiit Kerbala după ce joi s-a consemnat al doilea deces din Bagdad.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat o stare de urgență de 30 de zile joi iar, Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost închisă după decoperirea a șapte cazuri de coronavirus.

Ultimele evoluții ale coronavirusului din Europa

Bilanțul din Italia a crescut cu 41 de decese într-o zi, până la 148, iar epidemia nu dă niciun semn că va încetini curând în cea mai afectată țară europeană.

Trei oameni au mai murit din cauza coronavirusului în Franța (totalul este de șapte acum), iar numărul de infecții a urcat cu 138, până la 423. Marea Britanie a înregistrat primul deces, iar numărul de cazuri a urcat la 115.

Bilanțul infecțiilor din Germania a sărit cu 109 într-o zi, până la 349. Spania a înregistrat 234 de cazuri și 3 decese până acum.

Statele Unite

Epidemia s-a întins și mai mult joi pe teritoriul SUA, apărând în cel puțin patru noi state, Congresul american aprobând de urgență fonduri de 8 miliarde de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului.

Numărul de decese cauzate de coronavirus în Statele Unite a crescut joi la 12, cu 53 de noi cazuri în toată țara, boala ajungând și în Colorado, Tennessee, Texas și San Francisco

Google s-a alăturat Amazon, Facebook și Microsoft, recomandând angajaților din zona Seattle, cea mai afectată de virus din țară, să lucreze de acasă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”