Livia Stanciu, Morar și Minea au votat împotrivă în ședința CCR! Tăriceanu jubilează și spune că România nu este o republică semiprezidențială!

Livia Stanciu, Morar și Minea au votat împotrivă în ședința CCR! Tăriceanu jubilează și spune că România nu este o republică semiprezidențială!

Votul judecătorilor Curţii Constituţionale în cazul deciziei privind refuzul revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost de 6 la 3, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. S-au opus deciziei judecătorii Livia Stanciu, Daniel Morar şi Ştefan Minea.

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele Curții, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

Tăriceanu jubilează după decizia CCR: E consolidarea caracterului de republică parlamentară, nu semiprezidențială. Președintele are un rol solemn

 Călin Popescu Tăriceanu a salutat miercuri decizia Curții Constituționale și a declarat că aceasta reprezintă ”consolidarea caracterului republican al democrației parlamentare”, arătând că ea infirmă discuțiile despre România ca republică semiprezidențială.

”Astăzi CCR întărește poziția Executivului în ce privește relația institutională între Ministerul Justiției si Ministerul Public. Subliniază că Ministerul Public funcționează sub autoritatea Ministerului Justiției, așa cum e trecut fără echivoc în Constituție. Președintele are un rol solemn”, a spus Tăriceanu într-o declarație la Palatul Parlamentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…